Hoppa till huvudinnehåll

kungar

 • Kung Harald inlagd på sjukhus

  19.11.2017 Utrikes

  Kungens tillstånd beskrivs som tillfredsställande.

  Norges kung Harald har lagts in på Rikshospitalet i Oslo på grund av en infektion, meddelar det norska kungahuset. Kungens tillstånd beskrivs som tillfredsställande.

 • Tyska Reichsbürger: När staten inte duger

  22.10.2016 Utrikes

  Tokstollar eller ett hot att ta på allvar?

  De vägrar erkänna förbundsrepubliken Tysklands existens. De tar avstånd från demokrati, står för högerextrema åsikter och vill ha tillbaka de tyska gränserna från år 1937. De kallar sig Reichsbürger och allra senast efter händelserna i onsdags ses de som en farlig politisk kraft.

 • Osäkert om kungen kommer till Karleby i sommar

  22.02.2016 Österbotten

  Kungen är bjuden till Anders Chydenius stiftelses jubileum.

  Karleby stad och Anders Chydenius stiftelse har bjudit in Kung Carl den XVI Gustav till Karleby i juni. - Det är ännu osäkert kungen kommer, säger hovmarskalk Lars-Erik Tindre.

 • Det norska kungaparet firar 25 år på tronen

  17.01.2016 Utrikes

  Jubileet firades bland annat med utomhusevenemang.

  Den 17 januari 1991 somnade den folkkäre kung Olav V in, 87 år gammal och det var dags för sonen Harald att ta över. Idag firades dagen med utomhusevenemang, festgudstjänst och jubileumskonsert i Norge. Se bilder från festligheterna!

 • Shakespeare à la Game of Thrones

  25.12.2015 Kultur och nöje

  Michael Fassbender i blodig men monoton Macbethfilm.

  Michael Fassbender, en av vår tids mest karismatiska aktörer, i titelrollen i Shakespeares stora tragedi. Justin Kurzels filmatisering av Macbeth låter mer än lovande. Men filmen torkar ut i sin strävan efter realism.

 • Drottning Kristinas heta känslor

  11.12.2015 Kultur och nöje

  Kärleken, makten och kvinnligheten.

  En sak är klar - The Girl King är ett lyckat namn på Mika Kaurismäkis film om drottning Kristina. Det här är nämligen en film om en flicka. En tonåring som når en sällsam maktposition. Och som i samma veva börjar hysa sälla känslor för en annan flicka.

 • Richard III begravdes på nytt

  26.03.2015 Utrikes

  Den medeltida kungen begravdes över 500 år efter sin död.

  På torsdag ordnades en lite annorlunda begravning i Leicester i Storbritannien. Det var den medeltida engelska kungen Richard III som begravdes på nytt, över 500 år efter att han dog.

 • Det svenska kungaparet i Finland 1983

  03.03.2015 Arkivet

  Kung Carl XIV Gustaf och Silvia Sommerlath är Finlandsvänner

  I Finland var det kungafeber 1983 då det svenska kunga paret besökte landet i dagarna fyra. Kung Carl XIV Gustaf och Silvia Sommerlath är Finlandsvänner.

 • Saudiarabiens kung Abdullah är död

  23.01.2015 Utrikes

  Saudiarabiens kung Abdullah har avlidit på sjukhus. Abdullahs bror, den nästan 80-årige kronprins Salman, är nu ny kung i Saudiarabien.

 • Saudiarabiens kung till sjukhus

  31.12.2014 Utrikes

  Saudiarabiens 90-åriga kung Abdullah har tagits in på sjukhus, skriver hovet i ett pressmeddelande. Presidentens sjukhusbesök och hans höga ålder har väckt frågor om vem som ska leda landet i framtiden.

 • Spanska parlamentet godkände abdikering

  11.06.2014 Utrikes

  I Spanien har parlamentet godkänt kung Juan Carlos abdikation. Den 76-årige kungen meddelade förra veckan att han abdikerar till förmån för sin son kronprins Felipe.

 • Gustaf Antell: Ett hett klimat i Thailand – på flera sätt

  10.12.2013 Debatt

  Ibland har vi journalister rätt i våra profetior och när det gäller Thailand prickade jag rätt. När jag på sommaren berättade att jag vill rapportera från Thailand under vintern var ett huvudargument att det nog snart utropas nyval där. Nu är jag här, sitter på en veranda i solen och igår utropade premiärminister Yingluck Shinawatra nya val.

 • Obama mötte kungaparet på Slottet

  05.09.2013 Utrikes

  USA:s president Barack Obama träffade kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia vid det kungliga slottet i Stockholm under torsdagsmorgonen. Svenska medier beskriver det korta mötet som lättsamt.

 • Belgien har fått en ny kung

  21.07.2013 Utrikes

  Belgien har fått en ny kung. Albert II lämnade över tronen till sin son Philippe, som nu har krönts. Följ tronskiftet på Arenan

 • Svenska kungen använde skattepengar fel

  13.06.2013 Utrikes

  Sveriges kung har använt skattepengar till sina egna ärenden, hävdar Sveriges television. Han har använt pengar till renovering av en semestervilla han hyrt.

 • Nu är Willem-Alexander kung av Nederländerna

  30.04.2013 Utrikes

  Drottning Beatrix av Nederländerna överlämnade i dag makten till sin son Willem-Alexander genom att underteckna ett dokument i det kungliga palatset i Amsterdam. Drottning Beatrix har styrt landet sedan 1980.

 • Holland får ny kung

  30.04.2013 Utrikes

  Nederländerna får i dag sin första kung på över 120 år. Prins Willem-Alexander av Oranien tar över efter sin mor, drottning Beatrix.

 • Var är vi? I Björköby!

  01.03.2013 Österbotten

  Björköby i Korsholm var målet i Var är vi? den här veckan. Björköby har en gedigen och intressant historia. Bland annat har byn fått skattelättnader av svenska kungen och bybor har guidat general Barclay de Tolly och den ryska hären i ett dödståg över Kvarken.

 • Ban: Håll det ni lovat

  21.11.2012 Utrikes

  FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon uppmanar Israel och Hamasrörelsen att hålla sig till de löften som man kommit överens om i avtalet om eldupphör. Ban uttalade sig efter ett möte med Jordaniens kung Abdullah.

 • Kambodjas ex-kung Sihanouk död

  15.10.2012 Utrikes

Sidor