Hoppa till huvudinnehåll

prinsessor

 • "Man ska inte kasta tekoppar på utländska gäster" - Barnpanelen pratar om nyhetsveckan och ger tips i vett och etikett

  07.07.2019 Huvudstadsregionen

  Fyra dagisbarn diskuterar nyhetsveckan som gått.

  Fyra dagisbarn diskuterar nyhetsveckan som gått. Det japanska kronprinsparet samt utländska ministrar på besök i Helsingfors borde få se muséer, butiker och en och annan enhörning. Barnen diskuterar också när man riktigt ska klassas som gammal. Åsikterna går i sär: Allt mellan tjugoett och hundra nämns.

 • Prinsessan Estelle önskar God Jul!

  18.12.2015 Utrikes

  Julhälsning från Bagarstugan på Skansen.

  Svenska hovet har offentliggjort kronprinsessparets traditionella julhälsning. Familjen bakar tunnbröd i Bagarstugan på Skansen.

 • Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn

  15.10.2015 Utrikes

  Födseln beräknas till april 2016.

  Det svenska hovet uppger att prinsessan Sofia är gravid. Födseln beräknas till april 2016.

 • Prinsessan Charlotte döptes

  05.07.2015 Utrikes

  Prinsessan föddes i London den 2 maj.

  Den brittiska prinsessan Charlotte, prins Williams och hertiginnan Catherines dotter, döptes under en privat ceremoni.

 • Prinsessan Madeleine fick en son - "Chris haka"

  15.06.2015 Utrikes

  Både prinsessan och den nyfödda sonen uppges må bra.

  Svenska hovet meddelar att prinsessan Madeleine har fått en son. Pojken var 49 centimeter lång och vägde 3080 gram.

 • Sofia Hellqvist blir prinsessa

  17.05.2015 Utrikes

  Sveriges prins Carl Philips blivande hustru blir prinsessa.

  Sveriges prins Carl Philips blivande hustru Sofia Hellqvist kommer att upptas i den svenska prinsesskaran. Det meddelade det svenska hovet i samband med lysningsgudstjänsten i Slottskyrkan i Stockholm på söndagen.

 • Prinsessfödsel - en glädjens dag i Storbritannien

  02.05.2015 Utrikes

  Många gläds över att den nyfödda är en flicka.

  Den nya kungliga babyns födsel har fått britterna utom sig av glädje. I början av lördagskvällen gjorde den lilla prinsessan sitt första framträdande i offentligheten.

 • Prinsessan Madeleine kritiseras av radiochef

  05.02.2015 Utrikes

  Kanalchef Leif Eriksson vid Sveriges Radio Gävleborg kritiserar i ett öppet brev prinsessan Madeleines beteende. Eriksson är kritisk till att prinsessan aldrig ställer upp på intervjuer under sina besök i länet, som hon är hertiginna av.

 • Prinsessan Estelles julhälsning

  19.12.2014 Utrikes

  Den svenska prinsessan Estelle har tillsammans med sin mamma och pappa skickat en liten julhälsning till alla beundrare av kungahuset. I videohälsningen pyntar den snart 3-åriga prinsessan julgranen i sitt hem på Haga slott.

 • Prinsessan Madeleine väntar sitt andra barn

  19.12.2014 Utrikes

  Prinsessan Madeleine är gravid med sitt andra barn tillsammans med maken Chris O'Neill, meddelar det svenska hovet.

 • Prinsessan Leonore döptes

  08.06.2014 Utrikes

  Sveriges yngsta prinsessa, Leonore var en aning upprörd och grät då hon anlände till Drottningholms slottskyrka för dopet på söndagen. Hon lugnade sig ändå snart och var lugnet självt under hela ceremonin.

 • Vad ska Maddes bebis heta?

  26.02.2014 X3M

  Idag kommer vi att få veta vad prinsessan Madeleines och Christopher O'Neills dotter kommer att heta. Vi har några alternativ färdiga, vad tror du?

 • Prinsessan Cristina hördes i domstol

  08.02.2014 Utrikes

  Det spanska kungaparets dotter prinsessan Cristina har hörts av av en domstol i Palma de Mallorca. Den 48-åriga Cristina och hennes man Iñaki Urdangarín är misstänkta för skattebrott och penningtvätt.

 • Madeleine kommer att föda i New York

  11.01.2014 Utrikes

  Den svenska prinsessan Madeleine kommer att föda sitt och maken Christopher O'Neills första barn i New York. Bebisen väntas anlända i slutet av februari.

 • Spanska prinsessan Cristina kallas till domstolsförhör

  07.01.2014 Utrikes

  Den spanske kungens yngsta dotter, prinsessan Cristina, har kallats till förhör av en domstol i Mallorca misstänkt för skattebrott och penningtvätt. Cristina är den första anhöriga till kungen som någonsin har tvingats vittna inför en domstol.

 • ”Det kommer aldrig en ny Diana”

  07.11.2013 Kultur och nöje

  Ingen medieträning i världen kunde ha förberett prinsessan Diana på det superkändisskap som hon trädde in i när hon gifte sig med prins Charles. Ändå har dagens kungliga det lite lättare med offentligheten, säger journalist som specialiserat sig på kungligheter.

 • Norska kronprinsparet besöker Finland

  27.09.2013 Inrikes

  Norges kronprins Haakon och hans hustru, kronprinsessan Mette-Marit, besöker Finland i oktober, uppger presidentens kansli. Besöket sker den 22-23 oktober. President Sauli Niinistö och hans hustru Jenni Haukio kommer att stå värdar för en middag till kronprinsparets ära.

 • Madeleine väntar barn

  03.09.2013 Utrikes

  Prinsessan Madeleine och hennes make Christopher O´Neill väntar barn. Enligt det svenska kungahuset är födseln beräknad till början av mars, ganska exakt nio månader efter parets bröllop i somras.

 • Lysningsgudstjänst för Madeleine och Chris

  19.05.2013 Utrikes

  Lysningsgudstjänsten för prinsessan Madeleine och Christopher O'Neill inför deras bröllop i juni hölls i Stockholm på söndag.

 • Nu är Willem-Alexander kung av Nederländerna

  30.04.2013 Utrikes

  Drottning Beatrix av Nederländerna överlämnade i dag makten till sin son Willem-Alexander genom att underteckna ett dokument i det kungliga palatset i Amsterdam. Drottning Beatrix har styrt landet sedan 1980.

Sidor