Hoppa till huvudinnehåll

blockad

 • Motorväg blockerades igen i norra Spanien - "Tsunami Democrático" uttrycker sin åsikt om fängslade katalanska ledare

  13.11.2019 Utrikes

  Parlamentsvalet en utlösande faktor.

  Polisen har skingrat katalanska självständighetsförespråkare som hade blockerat en stor motorväg i över 15 timmar i nordöstra Spanien nära Girona. Hundratals bilar och lastbilar fastnade i en trafikpropp i över 15 timmar.

 • Ryssland blockerar Kertjsundet efter kollision - fraktfartyg ligger tvärs över faret - Ryssland besköt ukrainska fartyg

  25.11.2018 Utrikes

  Klar upptrappning av spänningarna vid Krim.

  Ryssland har blockerat den enda infarten till Azovska sjön för all fartygstrafik efter en kollision mellan ett ryskt och ett ukrainskt fartyg. Ett fraktfartyg har lagts på tvären vid den nybyggda bron till Krimhalvön. Ryssland öppnade eld mot ukrainska fartyg varvid två besättningsmän skadades. Både EU och Nato manar parterna till lugn.

 • FN-organisationer vädjar: Mängder av oskyldiga dör av svält och sjukdomar om inte Saudiarabien häver blockaden mot Jemen

  16.11.2017 Utrikes

  Nu börjar också difteri breda ut sig - barn är i fara.

  Ledarna för tre FN-organisationer kräver att blockaden mot Jemen hävs på grund av det stora lidande den förorsakar oskyldiga människor. Nu är också en miljon barn i riskzonen eftersom difteri sprider sig i snabb takt. En saudiledd militärkoalition upprätthåller blockaden i kampen mot rebeller.

 • Seger för Polens starke man Kaczyński - oppositionen avslutade sin ockupation av parlamentet

  12.01.2017 Utrikes

  Månadslång ockupation av plenisalen avslutad.

  Den polska oppositionen meddelade på torsdag eftermiddag att man avslutar sin ockupation av det polska parlamentets plenisal. Den har pågått nästan en månad, i protest mot regeringspartiet Lag och rättvisa.

 • Kvinnor försöker bryta blockad mot Gaza

  16.09.2016 Utrikes

  Femte gången som aktivister sjövägen försöker bryta blockad.

  Aktivister från Ship to Gaza försöker för femte gången bryta Israels och Egyptens blockad mot Gazaremsan. Den här gången är det enbart kvinnor ombord på två båtar som är i färd med att avsegla från Barcelona till Gaza. Speciellt kvinnor och barn är svårt utsatta i Gaza, och det är för att visa solidaritet med dem som kvinnorna nu seglar iväg.

 • Fortsatta flygattacker i Jemen efter misslyckade fredssamtal

  20.06.2015 Utrikes

  Saudikoalitionen bombar rebellmål utanför svältande Aden.

  Den saudiledda militärkoalitionen har utfört nya flygattacker i Jemen, en dag efter att samtalen för att nå en lösning på konflikten misslyckades i Geneve.

 • Saudikoalitionen bombar Jemen inför fredsförhandlingar

  15.06.2015 Utrikes

  Fredsförhandlingar under FN:s medling inleds i Geneve.

  Den saudiledda militärkoalitionen har bombat rebellmål i Jemen trots fredsförhandlingar som enligt planerna ska inledas i Geneve på måndag.

 • "Ship to Gaza" seglar igen

  18.05.2015 Utrikes

  Svenska aktivister seglade iväg förra veckan.

  För fjärde gången försöker nu aktivister från ”Ship to Gaza” att bryta blockaden och den ombyggda trålaren ”Marianne av Göteborg” avseglade förra veckan från Sverige. I Medelhavet ska hon ansluta till en konvoj av fartyg med kurs Gaza.

 • Fiskebåt ska bryta blockaden mot Gaza

  08.04.2015 Utrikes

  Ship to Gaza planerar en ny resa till Gazaremsan i sommar.

  Den ideella organisationen Ship to Gaza i Sverige och Norge har köpt en fiskebåt för att på nytt delta i försöken att lätta på blockaden mot Gazaremsan. Fisketrålaren Marianne av Göteborg kastar loss i sommar.

 • Tehys ansökningsblockad olaglig

  09.10.2014 Inrikes

  Arbetsdomstolen slår fast att vårdfacket Tehys ansökningsblockad mot Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt är olaglig. För tre veckor sedan förbjöd Tehy sina medlemmar att söka lediga jobb i Egentliga Finland.

 • En sked för att kunna äta i drömmen

  27.01.2014 Utrikes
 • Protester hotar Libyens ekonomi

  27.11.2013 Utrikes

  Om man inte får ett slut på blockaderna av Libyens oljefält och terminaler kan landet hamna i en ekonomisk kris, säger landets premiärminister Ali Zeidanin.

 • Rampfeber gör vardagen svår

  06.09.2013 Samhälle

  Radar fick kontakt med en man som har genomgått en sympatisk endoskopisk blockad. Nu över tio år senare säger han att han ångrar operationen. Han fick höra om ingreppet, via ett radioprogram. Vi har sammanfattat hans berättelse.

 • UM: Finländarna mår bra

  21.10.2012 Inrikes

  De två finländare som var ombord på Estelle mår bra, säger Helena Tuuri, chef för Utrikesministeriets enhet för Mellanöstern och Nordafrika.

 • Israel varnar UM för att segla till Gaza

  13.10.2012 Inrikes

  Israel har meddelat Finland att Israel vidtar åtgärder ifall det finsk-flaggade fartyget Estelle försöker bryta Israels blockad av Gaza. Bland den nordiska besättningen på Estelle finns också två finländare.

 • EU bekräftar oljeblockad av Iran

  25.06.2012 Utrikes

  EU har bekräftat att man kommer att stoppa oljeimporten från Iran i början av juli. EU:s utrikesminister gav besked om saken i Luxemburg på måndagen. EU vill få Iran att ge upp sitt kärnkraftsprogram.

 • Stopp för Pirate Bay i Storbritannien

  30.04.2012 Utrikes

  Den omstridda fildelningssajten Pirate Bay kommer att blockeras i Storbritannien efter ett domstolsbeslut. Domstolen anser att Pirate Bay kränker upphovsrätten och uppmanar landets största internetoperatörer att spärra tillgången till sajten.