Hoppa till huvudinnehåll

hälsningar

 • Ingå öppnar kondoleansbok för president Koivisto

  17.05.2017 Västnyland

  Mauno Koivisto var fritidsbosatt i Ingå.

  Ingåbor har möjlighet att skriva en sista hälsning till president Mauno Koivisto. Paret Koivisto har synts till i Ingå eftersom de haft ett fritidshus i Täkter.

 • Se Finlands egen videohälsning till Donald Trump!

  09.02.2017 Kultur och nöje

  Yleprogram presenterar Finland för USA:s nye president.

  Yleprogrammet Noin Viikon Uutiset har producerat Finlands egna satiriska videohälsning till Donald Trump, i likhet med Nederländerna, Schweiz och Danmark.

 • Eivor i Molpe har full koll på allas födelsedagar

  16.12.2016 Vega

  Hon är med i så gott som varje Tongåva.

  Alldeles intill Strandvägen i Molpe bor hon som så gott som varje fredag gratulerar en lång rad österbottningar på deras födelsedagar. I en radie på sisådär 50-60 kilometer blir ingen vän eller släkting utan födesledagshälsning.

 • Fasters ögonsten får hälsningar via Tongåvan

  18.11.2016 Vega

  Camilla Hautaviita är en av Tongåvans trogna lyssnare.

  Listan på personer som ska få en hälsning via Tongåvan är lång. Camilla Hautaviita missar sällan en sändning, radion står på om fredagskvällarna även på jobbet.

 • Från köksbordet på Vessö går tongåvehälsningarna

  07.10.2016 Vega

  De aktiva tongåvelyssnarna presenterar sig.

  Till Carita och Kaj Karlssons fredagsrutiner hör bastubad, kortspel och Tongåvan. De kan inte minnas hur länge de haft sina rutiner men fredagsprogrammet hör till deras höjdpunkter i veckan.

 • Presidenten önskar God Jul

  23.12.2015 Inrikes

  Presidentparet poserar på Facebook tillsammans med sin hund.

  Republikens president Sauli Niinistö önskar God Jul på sin sida på Facebook. Niinistö poserar på bilden med sin hustru Jenni Haukio. I famnen håller han presidentparets hund.

 • Skicka din hälsning till Simon Zion!

  02.12.2015 Västnyland

  Vi levererar hälsningarna till honom inför Idolfinalen.

  På fredag är det dags för final i svenska Idol och Simon Zion med rötter i Ekenäs är en av tre deltagare som kämpar om vinsten. Vad vill du säga till Simon? Skriv en kommentar!

 • Anne Hietanen: Vill du kindpussas?

  25.11.2015 Kultur och nöje

  Kindpussar kan vara ett trauma.

  För Anne Hietanen är kindpussandet svårt.

 • Påskkorten blir populärare igen

  01.04.2015 Inrikes

  De senaste åren har påskkorten varit en stigande trend.

  Datorn och mobiltelefonen har inte lyckats ta död på påskkorten. Under de senaste åren har påskkorten varit en stigande trend.

 • Svenskarna hälsar med en kram

  17.11.2014 Samhälle

  Kramen är det vanligaste sättet att hälsa på vänner och bekanta, visar undersökning. Skillnaderna i hur svenskarna hälsar beror ändå på bland annat kön och ålder.

 • Rebecka Holm: Jag har valt att inte tro på sådana som du

  30.04.2014 Debatt

  Rebecka Holm väckte en kommentarstorm med sin insändare i Hbl för ett par år sedan. Nu skriver hon veckans krönika i Radio X3M. Det är ett brev riktat till alla rasister som hon träffat.

 • Firarsvängen i timmarna två

  20.12.2013 Österbotten

  Inför jul- och nyårshelgen bjöd årets sista Firarsvängen på en extra timme.

 • Många morsdagshälsningar i Firarsvängen

  10.05.2013 Titta och lyssna

  Det var många mammor, mormödrar och farmödrar som gratulerades i Firarsvängen inför söndagens morsdag. Firarsvängen gick undantagsvis på fredag den här veckan på grund av att torsdagen var en ledig dag.

 • Webbhälsningar i Firarsvängen

  21.03.2013 Titta och lyssna

  Precis som förra torsdagen var den en hel del Firarsvängsdeltagare som tog chansen att skicka hälsningar till nära och kära via webben.

 • Krista Siegfrids tog emot Kaskös hälsning

  11.03.2013 Österbotten

  På tisdag förmiddag fick artisten Krista Siegfrids ta emot stadens och skolbarnens hälsning i sin hemstad Kaskö. Siegfrids är Finlands representant i Eurovision Song Contest 2013.

 • Påven vädjade om fred

  25.12.2012 Utrikes

  Påven Benedictus XVI vädjade om fred i världen i sin traditionella Urbi et Orbi-hälsning. Allra först nämnde han inbördeskriget i Syrien och hoppades på en politisk lösning där.

 • Full rulle i Firarhälsningen

  20.12.2012 Österbotten

  På torsdagen bjöd God förmiddag Svenskfinland på önskeprogrammet Firarhälsningen. Lyssnare från hela Svenskfinland ringde och skickade in hälsningar och gratulationer till nära och kära.

 • Live på Ruisrock: Michael Monroe

  11.07.2012 Kultur och nöje

  Den legendariska finländska rockstjärnan Michael Monroe firade 50 år under Ruisrockfestivalen. Konserten gästades av flera inhemska toppartister som Jenni Vartianen, Apocalyptica och gitarristen Nasty Suicide, som spelat med Monroe i både Hanoi Rocks och Demolitions 23. Nu kan du se hela konserten här!

 • Dalande opinionssiffror och trepartssamtal i första majtal

  01.05.2012 Inrikes

  Sannfinländarnas ordförande Timo Soini sade i sin första maj-hälsning att man inte ska övertolka partiets dalande opinionssiffror. Socialdemokraternas ordförande Jutta Urpilainen hoppades å sin sida att trepartssamarbetet ska utarbeta en strategi för långsiktig ekonomisk tillväxt.