Hoppa till huvudinnehåll

tankar (idéer)

 • Hur mår din hjärna? Gör vårt test och ta reda på det

  21.02.2020 Vetamix

  Små vardagliga val har stor betydelse för hjärnan.

  Ger du din hjärna tillräckligt med uppmärksamhet? Berätta hur din vardag ser ut. Vårt test avslöjar hur dina val påverkar din hjärna.

 • Lär dig filosofi: Antiken, Platon och demokratins svaghet

  28.11.2016 Vetamix

  Demokratin föddes och kritiserades i antikens Grekland.

  Varifrån kommer vårt politiska system och våra frågor om det goda livet? Mycket av det som är självklart för oss idag kommer från antiken, ur tankar som tänktes för nästan 2500 år sedan.

 • Bybutiken är en tuff men givande livsstil

  20.03.2016 Östnyland

  Emsalö bybutik i Borgå har fått en ny ägare.

  Emsalö bybutik i Borgå skärgård fick en ny ägare i Irina Hoyer-Viitala från och med årsskiftet. Dagarna för bybutiksägaren blir långa och pusslet är inte alltid lätt att lägga, men Hoyer-Viitala säger att arbetet är värdefullt.

 • Borgåunga får sin röst hörd på webben

  17.03.2015 Östnyland

  Webbtjänsten ungasideer.fi ger unga en chans att påverka.

  Borgå har i januari och februari varit med och pilottestat webbtjänsten ungasideer.fi som hjälper unga påverka saker i sin omgivning. Också ungdomsfullmäktige har nytta av den.

 • Dörrhandtagen som blev konstverk

  10.03.2015 Kultur och nöje

  Hur kommer det sig att ett handtag är ett handtag då det sitter på en dörr, men konst då det ligger på ett gallerigolv? Tatu Gustafsson frågar sig när något blir konst.

 • Åbo stad vill träffa Åboborna

  10.04.2014 Åboland

  Åbo stad vill träffa Åboborna och höra hur de vill utveckla staden. Evenemanget Tapaa Turku (Möt Åbo) är ett sätt för tjänstemännen att komma ut från sina kontor och lyssna på Åbobornas idéer.

 • Nya möjligheter för distansstudier skapas i syd

  06.02.2014 Österbotten

  Snart blir det enklare för studerande och företagare i Sydösterbotten att ta del av förläsningar och konferenser på distans. Tre nya inlärningsmiljöer skapas som bäst i projektet Inno-Kompetens.

 • Ungdomsmusikal i startgroparna på Kimitoön

  05.02.2014 Åboland

  En unik ungdomsmusikal är i startgroparna på Kimitoön. Men det är inte premiären som är målet utan vägen dit.

 • Kreativt läger för vuxna ska ge nya idéer

  03.02.2014 Åboland

  Under tre dagar den 17-19 mars kommer ett femtiotal finlandssvenskar att samlas till innovationsläger i Pjukala i Pargas.

 • Nina Ingves ska hjälpa företagare i Kristinestad

  03.02.2014 Österbotten

  Nina Ingves tillträder tjänsten som företagsrådgivare i dag. Det är en ny tjänst i Kristinestads näringslivscentral.

 • Krögare rasar över förslaget om tidigare stängningstider

  29.01.2014 Huvudstadsregionen

  - Inom fem år kanske folk vänjer sig vid att gå ut och komma hem tidigare, vem vet, men medan vi väntar på det går alla krogar under. Alla, säger krögaren Sacha Remling bestämt.

 • Skonaren Vega blir kvar på landbacken

  29.01.2014 Österbotten

  Krigsskadeståndsfartyget Vega står i ett skjul på landbacken i Gamla Hamn i Jakobstad och kommer aldrig att segla mer. Det finns ändå stora planer för fartyget som funnits i Jakobstad sedan 1997.

 • Hangö vill ha anbud på magasin i Östra hamnen

  17.01.2014 Västnyland

  Hangö efterlyser nu offentliga anbud på magasinen 2 till 3 som ligger i närheten av Warrant-magasinet i Östra hamnen. Förslaget till stadsstyrelsen löd att magasinen skulle säljas till företaget Sushi World men styrelsen vill nu veta om det finns andra idéer för byggnaderna.

 • Grand öppnar den österbottniska musiken

  13.01.2014 Österbotten

  Det tog lång tid från dröm till verklighet, men nu är det dags för Grand Opening. Det här är bandet som Erik Sjöholm började planera redan som liten. Vi lyssnar på låtarna och talar med två av medlemmarna i Grand.

 • Julkul på Stundars

  01.12.2013 Österbotten

  Julmarknaden på Stundars har blivit en tradition som få vill missa. Med pepparkaksbak, ringdans, lek och klimpsoppa blev lördagen en succé i sann julanda. Susan Sandberg-Ek och Carina Trobergs hörde till de 70 försäljare som sålde julfina föremål. Men den lyckade försäljningen är bara ett plus. Allra roligast är det att träffa alla bekanta.

 • Malakta fick årets konstpris

  01.12.2013 Österbotten

  Konstverkstaden Malakta har belönats med årets konstpris av Österbottens konstkommission. Med prispengarna ska paret Jukka Rajala Granstubb och Ann-Maj Granstubb köpa konst, göra en resa till Karleby med personalen och ställa till med fest.

 • Om konsumtion och kärlek med Zygmunt Bauman

  29.11.2013 Arkivet

  Bauman reder ut begreppet "konsumism".

  Filosofen och sociologen Zygmunt Bauman reder ut begreppet "konsumism". Har konsumtionen ersatt spontana uttryck för uppskattning och kärlek?

 • Föreningen Film i Österbotten söker manusförfattare till Årets Film 2014

  28.11.2013 Österbotten

  Har du en idé till ett kortfilmsmanus eller ett färdigt manus i din skrivbordslåda? Då kan du vara med och tävla om att få bli manusförfattare till Årets Film 2014. Föreningen Film i Österbotten ska producera sin fjärde kortfilm nästa år och söker både manusförfattare och filmteam till sommarens inspelningar.

 • 35 000 euro ska hjälpa ÅA få fram nya idéer

  25.11.2013 Åboland

  Landskapsstyrelsen vill stöda nya idéer för regionen och har beviljat utvecklingspengar till tre innovationsprojekt. Åbo Akademi får 35 000 euro av Landskapsstyrelsen för projektet Lean, som ska uppmuntra till innovationer.

 • Unga samlades till Islaparlament i Kimito

  20.11.2013 Åboland

  I Kimitoön samlades barn och unga i dag till gemensamt möte för att besluta om hur tiotusen euro som Kimitoöns kommun ställt till de ungas förfogande, ska användas nästa år.

Sidor