Hoppa till huvudinnehåll

kommunalnämnder

 • Hur ska Raseborg utvecklas utan utvecklingsavdelning?

  06.02.2013 Västnyland

  Utvecklingsavdelningens kista spikades fast i december när stadsfullmäktige behandlade en revidering av förvaltningsstadgan. Enligt Marko Reinikainen (De Gröna) hade alla fullmäktigeledamöter inte möjlighet att sätta sig in i ärendet ordentligt.

 • Tunga poster för nya Raseborgspolitiker

  10.01.2013 Västnyland

  Hälsovårdscentralerna i Karis och Ekenäs borde stärkas för att locka nya läkare, anser Karl von Smitten (SFP) som föreslås bli ny ordförande för grundtrygghetsnämnden i Raseborg. Färre gymnasier är ingen bra idé, anser Filip Björklöf (SFP) som föreslås bli ny ordförande för bildningsnämnden i Raseborg.

 • Svenskspråkiga i Salo nöjda med skolbeslut

  06.11.2012 Åboland

  Bildningsnämnden i Salo beslutade på tisdag kväll att skolan får fortsätta. Chefen för skol- och undervisningssektorn hade föreslagit att den enda svenska skolan i staden skulle läggas ner i vår.

 • Sannfinländarna fikar efter tung nämndpost

  06.11.2012 Östnyland

  Sannfinländarna vill ha ordförandeposten i stadsutvecklingsnämnden i Borgå. Då måste gruppen ändå fria till ett annat parti.

 • Nämndmedlem avgick

  25.09.2012 Huvudstadsregionen

  Efter Yle Huvudstadsregionens nyhet om att Satu Nesteoja (Gröna) inte har varit närvarande på ett enda nämndmöte i år valde Nesteoja att avgå från ungdomsnämnden.

 • HBL: Majoriteten för en skolnätsreform

  09.05.2012 Huvudstadsregionen

  Helsingfors svenska skolsektion möts torsdag eftermiddag och enligt Hufvudstadsbladet röstar en majoritet av sektionen medlemmar för förändringar. Planen är bland annat att göra Norsen till ett storhögstaduim och Tölö skolhus till ett jättegymnasium.