Hoppa till huvudinnehåll

tecken

 • #Grattis - hashtaggen fyller tio år

  23.08.2017 Inrikes

  Används 125 miljoner gånger på Twitter varje dag.

  Brädgård, gärdsgård, stege, staket, fyrkant, vedstapel, haga, stockhög, grind, fyrtagg, nummertecken, pound, hash. Kärt barn har många namn. Nu fyller fenomenet tio år.

 • Det finlandssvenska teckenspråket hotat

  26.09.2014 Samhälle

  Situationen för det finlandssvenska teckenspråket ser dyster ut för tillfället. Språket är hotat och har allt färre användare.

 • Vår i luften

  24.02.2014 Österbotten

  Det för årstiden ovanligt varma vädret gör nu att de första vårtecknen visar sig i naturen. Nu kan man redan se snödroppar och höra fåglarna sjunga om morgnarna.

 • Stor del av äldre undernärda i Karleby

  31.01.2014 Österbotten

  En stor del av de åldringar som bor på staden Karlebys äldreboenden har visat tecken på undernäring. Ungefär 70 procent av de äldre tar tabletter för att få den näring som egentligen borde komma från maten. Nu debatterar tjänstemän om maten inte innehåller tillräckligt med näring eller om åldringarna inte äter tillräckligt av den mat som serveras.

 • Väderspåman med 40 års erfarenhet

  22.07.2013 Österbotten

  Pentti Tyni i Vasa har spått vädret ända sedan han i tiderna jobbade på Sockerfabriken på Vasklot. Han har varit aktiv i 40 år, säger han själv.

 • Leklagets första lektips: Maffia

  28.06.2013 Kultur och nöje

  En blodig och medryckande lek för fem personer eller fler. Ett knippe papperslappar och en penna är de enda tillbehör som krävs för leken.

 • Arbetsgrupp: Barnskyddet måste samarbeta

  11.06.2013 Inrikes

  Olika aktörer inom barnskyddet bör lära sig att upptäcka tecken på misshandel och samarbeta bättre. Det ska också vara helt klart vad var och en ansvarar för. Det har utredningsgruppen i fallet Eerika kommit fram till i syfte att förbättra barns säkerhet i Finland.

 • Nätattack drabbade banker i Sydkorea

  20.03.2013 Utrikes

  I Sydkorea har en omfattande nätattack mot statsadministrationen stängt nätsidorna för centralbanken och flera ledande medier. Polisen undersöker som bäst vem som står bakom angreppet.

 • Vuxna måste vara mer alerta

  29.01.2013 Åboland

  Vuxna måste vara mer alerta på tecken som kan innebära barn far illa. Det säger Kimito sportförenings ordförande Jörgen Lindroos efter avslöjandet om att en av föreningens tränare utnyttjat flickor i ett fotbollslag sexuellt.

 • Nordea: Recessionen har skjutits upp

  07.06.2012 Inrikes

  Nordea uppskattar att eurozonen går in i en recession som väntat. Tack vare den starka tillväxten i Tyskland krympte eurozonens BNP inte under första kvartalet, men alla tecken tyder på att inbromsningen bara skjutits upp, uppger Nordea.

 • Laxen rekordtidig i år

  10.05.2012 Östnyland

  Yrkesfiskare Mikael Lindholm från Lovisa fiskade årets två första laxar på onsdag. Laxen är i rörelse i våra vatten exceptionellt tidigt i år. Orsaken ligger troligen i att laxstammen är rekordstor.

 • Pausljud, tidssignaler och frekvensmätningar

  10.09.2009 Arkivet

  Paussignalen hör till de äldsta "programmen" i radion.

  Till Rundradions historia hör plingeli-plongsignaler som sändes titt som tätt. Man signalerade tid och pauser och avbröt sändningarna för att mäta frekvenser.