Hoppa till huvudinnehåll

utgifter

 • Regeringsprogrammet blev inte klart – på fredag har vi ett program säger Rinne

  29.05.2019 Inrikes

  Förhandlingarna fortsatte hela onsdagen.

  Rinnes utlovade presskonferens på onsdag eftermiddag inhiberades.och ingen information sipprade ut efter det. Efter kl 22 blev det klart att förhandlingarna inte kunde avslutas på onsdag.

 • Sipri: Rysslands militärutgifter minskar medan världen spenderar allt mer

  02.05.2018 Utrikes

  Ekonomiska problem har tvingat Ryssland att spara.

  Rysslands militära utgifter minskade kraftigt förra året, för första gången sen 1998. Samtidigt ökade världens totala militära utgifter. Det visar den årliga rapporten från fredsforskningsinstitutet Sipri.

 • Boendekostnaderna ökar - stora regionala skillnader

  17.08.2016 Inrikes

  Dyrast är det att bo i huvudstadsregionen.

  En allt större del av hushållens inkomster går åt till boendekostnader. Dyrast är det att bo i huvudstadsregionen. Det visar en undersökning som Pellervo ekonomiska forskningsinstitut har gjort.

 • Så använder Yle sina medel

  26.05.2016 Bolaget

  De viktigaste nyckeltalen gällande Yles ekonomi.

  Vi använder 90 procent av våra programkostnader till inhemskt innehåll, och vi erbjuder arbete för den kreativa branschen.

 • Jakobstads bokslut på plus

  31.03.2016 Österbotten

  "Ekonomin och utgifterna har anpassats till verkligheten".

  Inte mycket, men ändå ett plus på drygt 13 000 euro visar bokslutet i Jakobstad. Nämnderna håller sig inom ramarna, men social- och hälsovården kostade mer än budgeterat.

 • Jaro skalar bort tio procent av budgeten

  15.01.2016 Österbotten

  900 000 euro kostar spelet i division ett.

  Jaro föll ur fotbollsligan år 2015 och spelar i division ett år 2016 med en budget som är cirka tio procent mindre än i ligan, det vill säga ungefär 900 000 euro istället för en miljon euro.

 • Asylkostnaderna närmar sig en miljard nästa år

  27.11.2015 Inrikes

  Den största utgiften är nya flyktingförläggningar.

  Den stora mängden asylsökande har överraskat hela Finland, också finansmässigt. Flera ministerier har tvingats att göra om sina budgeter för nästa år. Den största utgiften är nya flyktingförläggningar.

 • Flyktingarna syns inte i Helsingfors budget

  14.10.2015 Huvudstadsregionen

  Nästa års budget har offentliggjorts.

  Utgifterna för Helsingfors stad skenar i väg och staden klarar inte av produktivitetsmålet. Staden försöker nu minska på lånekostnaderna. Hur flyktingkrisen påverkar stadens budget är ännu oklart.

 • Hälsovården blir dyrare än väntat i Borgå

  16.09.2015 Östnyland

  Bildningen samt social- och hälsovården går över sin budget.

  Social- och hälsovården samt bildningen i Borgå ser ut att överskrida sin budget i år. Varför specialsjukvården har blivit dyrare är oklart.

 • Lönerna steg i Sverige

  27.12.2014 Utrikes

  I Sverige steg lönerna med ca 3 procent i år och samma trend väntas fortsätta även nästa år. Eftersom inflationen i Sverige nästan är lika med noll, får arbetstagaren också behålla den extratjocka lönen.

 • Tio får gå från Yrkesakademin

  17.06.2014 Österbotten

  Tio personer sägs upp vid Yrkesakademin i Österbotten, sju permitteras, lektorstjänster omvandlas till timlärare, byten av placeringsort och hetidsanställningar blir deltid. Det är resultatet av samarbetsförhandlingarna vid Yrkesakademin i Österbotten som avslutades i dag.

 • Bildningen bäst i klassen i Raseborg?

  26.02.2014 Västnyland

  Bildningssektorn i Raseborg använde under fjolåret 1,25 miljoner euro mindre än budgeterat. De största besparingarna har gjorts inom dagvården.

 • De gamlas dag kan bli en dyr historia

  13.02.2014 Nyhetsskolan

  Gammeldansen, som de flesta i årskurs två i gymnasiet tar del av, skapar diskussion. Det krävs nämligen en hel del pengar och förberedelser. Mellan 50 och 1 000 euro är den summa studerande i Brändö gymnasium satsar på De gamlas dag.

 • "Krav på egen laptop leder till ojämlikhet"

  21.01.2014 Huvudstadsregionen

  Hem och Skolas verksamhetsledare Micaela Romantschuk-Pietilä tror att kravet på att nya gymnasieelever själva ska bekosta bärbar dator kan leda till att en del väljer bort gymnasiet.

 • I år måste alla gymnasieelever ha egen laptop

  21.01.2014 Huvudstadsregionen

  Om du ska börja i gymnasiet i höst förväntas du att ha en egen bärbar dator. Det är pappa, inte skolan, som betalar.

 • Fungerande mikrofoner blev elektronikskrot

  13.01.2014 Åboland

  Vid årsskiftet blev tiotusentals trådlösa mikrofoner olagliga på grund av en lagändring. Musiker och kulturaktörer i Åboland har därför tvingats byta ut sin utrustning för stora summor. Men staten ersätter mikrofonerna som nu är elektronikskrot.

 • Billigt med mild vinter

  30.12.2013 Östnyland

  Det är tusenlappar och åter tusenlappar som husbolagen sparar in på den milda och snölösa vintern.

 • Kimitoöns församling drar åt svångremmen

  26.11.2013 Åboland

  Kimitoöns församling gör sitt bästa för att få ner kostnaderna. Efter nyår håller några av församlingens kyrkor stängt till påsk.

 • Poutapekkas blogg: Idrotten ger besparingar

  31.10.2013 Huvudstadsregionen

  Ekonomin i huvudstadsregionens kommuner har snabbt försämrats. I Kyrkslätt pågår samarbetsförhandlingar, man vill skära ner utgifterna motsvarande 150 årsverken. Helsingfors slår ihop hälsocentraler. Vanda stänger skolor. Esbo förbereder ett omfattande ekonomiskt balanseringsprogram.

 • Sista ordet inte sagt om sparandet i Vasa

  24.10.2013 Österbotten

  Inga satsningar på fritidsverket, det vill säga bollhallen, fotbollsstadion i Sandviken, Club 18 och ungdomsgården i Sundom är en slutsats man kan dra av Vasa stadsdirektör Tomas Häyrys budgetförslag. Fullmäktige ordförande Joakim Strand (SFP) och stadsstyrelsens viceordförande Anita Niemi-Iilahti (SDP) konstaterar ändå att sista ordet inte är sagt.

Sidor