Hoppa till huvudinnehåll

sjuka

 • Solveig väntade på taxi i timmar vid Lojo sjukhus: ”Jag vågade inte lämna väntrummet ens för ett toabesök”

  14.11.2018 Västnyland

  Vill inte uppleva samma sak en gång till.

  Solveig Shields från Ekenäs fick i timmar vänta på FPA-taxi i väntrummet i Lojo sjukhus. Hon vågade inte ens dricka eller gå på toaletten medan hon väntade.

 • Många sjuka vid Nylands brigad

  09.02.2016 Västnyland

  På måndagen besökte 160 brigadens hälsostation.

  Hälsostationen vid Nylands brigad hade en stressig start på veckan. Förra veckan var beväringarna på sitt första längre läger och nu är många sjuka.

 • Eutanasi väcker stora känslor

  23.03.2015 Inrikes

  En eventuell eutanasilag i Finland väcker starka känslor.

  Frågan om en eventuell eutanasilag i Finland väcker starka känslor. Där som förespråkarna målar upp en viktig mänsklig rättighet, ser motståndarna ett totalkaos inom äldreomsorgen ifall Finland tillåter aktiv dödshjälp.

 • Frivilligorganisationer lockar allt fler ryssar

  19.01.2015 Utrikes

  I Ryssland trakasseras frivilligorganisationer allt oftare av myndigheterna. Samtidigt engagerar sig allt fler ryssar i den sociala sektorn. I Ryssland är till exempel en människovänlig äldreomsorg ingen prioritet för myndigheterna. I stället rycker frivilliga ut.

 • Sjukvårdschef: Oroa dig inte för ebola

  16.10.2014 Österbotten

  Nyheterna om ebola duggar tätt. Men vi behöver inte vara oroliga för att sjukdomen ska sprida sig i Finland. Det säger klinikgruppschef Maija Räsänen på Vasa centralsjukhus.

 • Hög sjukfrånvaro överskrider budget i Vasa

  23.09.2014 Österbotten

  1,8 miljoner euro. Så mycket överskrider social- och hälsovården i Vasa årets budget. Hög sjukfrånvaro är en av orsakerna.

 • Ebolaepidemin utom kontroll

  13.08.2014 Samhälle

  Ebolasituationen i Västafrika har under de senaste veckorna förvärrats i snabb takt och världshälsoorganisationen WHO varnar för epidemin som skördat drygt tusen liv sedan utbrottet i februari. Sierra Leone är ett av de hårdast drabbade länderna, och i behov av all hjälp de kan få. Bland annat utrustning för att skydda sjukhuspersonalen.

 • Svininfluensafallen ökar i landskapet

  13.02.2014 Åboland

  Svininfluensafallen ökar i landskapet. Enligt färska siffror från sjukvårdsdistriktet har 54 personer insjuknat i svininfluensa den senaste tiden.

 • Alla borde ha en egen eldstad

  03.02.2014 Österbotten

  Dagens energikrav på hus går inte i hop med kulturhistoriskt värdefulla byggnader. Det konstaterar konsthistoriker Lars Sjöberg från Sverige. Han föreläser på måndagen i ett seminarium om energi och gamla hus på Stundars som bland annat Peter Båsk är med och ordnar.

 • Anslagen till Terhohemmet minskar

  22.01.2014 Huvudstadsregionen

  Helsingfors anslag till Terhohemmet minskar. Det här väcker stora protester och över 1 200 personer har på bara några dagar skrivit under en adress mot nedskärningen.

 • Åbo kritisk till statsandelsreformen

  20.01.2014 Åboland

  Åbo stad kräver förändringar i den planerade statsandelsreformen. Enligt reformförslaget, som presenterades i slutet av förra året, skulle Åbo gå miste om dryga 30 miljoner euro.

 • Sjukhuspersonal får åka till hälsocentralen om de blir sjuka

  14.01.2014 Huvudstadsregionen

  Personalen på Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt är missnöjda med arbetshälsovården, och undrar varför de skickas till en hälsocentral för akuta sjukdomar som kunde skötas på närmare håll

 • Motorsågen ljuder i Helsingfors centrum

  13.01.2014 Huvudstadsregionen

  Sjuka träd ska fällas på olika håll i stadskärnan. Motorsågen kommer att ljuda bland annat vid Esplanaden, i Brunnsparken och runt Tölöviken.

 • ”Man kan dö av ensamhet”

  16.12.2013 Huvudstadsregionen

  Inga Finne tog hand om sin man som led av Alzheimers i ungefär tio år. Det här är vad beslutsfattarna hoppas att allt fler ska göra. Inga är inte övertygad att det här är lösningen.

 • Röstade för dödshjälp till barn

  12.12.2013 Utrikes

  Överhuset i Belgiens parlament röstade på torsdagen för en lag som tillåter dödshjälp för svårt sjuka barn. Förslaget har väckt stor debatt i landet.

 • Ridskola hoppas på nystart

  04.12.2013 Åboland

  Axxell Brusaby hoppas fortfarande på att någon annan ska ta över ridstallet Pegasus i Kimito. I Axxells regi kommer ridskolan inte att fortsätta efter årsskiftet men någon annan får gärna hyra in sig.

 • Solidariteten avgörande för den som blir svårt sjuk

  01.11.2013 Österbotten

  Varje år insjuknar 30.000 finländare i cancer och vården är dyr. Än så länge får alla den vård de behöver oberoende av vad det kostar, men också det här har börjat ifrågasättas.

 • "Glöm inte bort individen"

  23.10.2013 Österbotten

  Det kan vara en tung börda att ta hand om sina föräldrar. Speciellt när de blir gamla och sjuka. Det finns anhöriga som föredrar att ta hand om vården själva, medan andra efterlyser en mera skräddarsydd hemvård som passar individens behov. Oftast är det döttrarna som drar det tyngsta lasset.

 • Vasaborna är nöjda över bonusbortfall

  18.10.2013 Österbotten

  Det är bra att personalen på Vasa stad inte får några bonusar nästa år. Nya vägar, refuger och parker i alla ära. Men Vasa stad borde prioritera bättre. Det tycker Vasaborna.

 • Vi går snoriga på jobb

  18.10.2013 Samhälle

  Finländarna går på jobb fast de är sjuka. Inom vissa yrkesgrupper blir man hemma endast i undantagsfall. I synnerhet läkare och företagare har hög arbetsmoral. Den sjuka vill inte lämna sina arbetskamrater i sticket. Då är man hellre förkyld på jobbet.

Sidor