Hoppa till huvudinnehåll

SFI

 • Tio "supertalanger" får nytt stöd i kampen att nå världseliten – SFI:arna Oliver Helander och Nathalie Blomqvist uttagna i ny grupp friidrottslöften

  21.11.2019 Sport

  "Supertalang-gruppen" är Friidrottsförbundets nya satsning.

  Friidrottsförbundet har inlett en ny satsning för att hjälpa unga friidrottslöften på traven då de siktar mot internationella genombrott och Europa- samt världseliten. Tio friidrottare har nu valts in i en ny stödgrupp, den så kallade "supertalang-gruppen", med målet att effektivera träningen och ge idrottarna utökade möjligheter när det kommer till träningen.

 • Stavtalangen gillar blåvita konkurrensen: "Måste jobba ännu hårdare"

  12.03.2017 Sport

  Saga Andersson har gått från klarhet till klarhet i vinter.

  Saga Andersson är ett av inomhussäsongens stora stjärnskott på den finländska friidrottshimlen. ”Jag tror att det kommer att gå ännu bättre i sommar”, säger den 16-åriga stavhopparen.

 • Förbundspennan: Vem bryr sig? Alla mår vi bra av att ha vänner!

  14.02.2017 Sport

  Vänskap är viktigt också inom idrotten.

  På alla hjärtans dag uppmuntrar bland annat Finlands Röda Kors människor att delta i frivilligt vän-arbete. Vi mår alla bra av att ha vänner så i dag fokuserar vi på vänskap.

 • Pajunen utmanade Sandblom – Mörö laddade batterierna inför FM

  17.07.2016 Sport

  Sandblom över 184 i Esbo.

  SFIM i friidrott fortsatte i Alberga under söndagen. På plats fanns för stjärnglansens skull också två olympier, Oskari Mörö och Linda Sandblom.

 • Förbundspennan: En framgångsrik inomhussäsong för SFI

  16.03.2016 Sport

  Petra Stenman är imponerad över resultaten i vinter.

  Den korta men intensiva hallsäsongen inom friidrott börjar gå mot sitt slut och vi kan blicka tillbaka på många fina prestationer igen en gång, skriver SFI:s sportchef Petra Stenman.

 • Kasttränarna och Freddi

  09.02.2016 Sport

  Smulter och kasttränarna debatterar styrka i Magasinet.

  Diskussionen tar fart när världens starkaste bänkpressare Fredrik Smulter och SFI:s kasttränare kommer samman. Grentränarna Mikaela Ingberg, Robert Häggblom och Frantz Kruger pratar ändamålsenlig styrka och klok träning, tillsammans med lägerföreläsaren Smulter, på vintersamlingen i Kuortane.

 • David: Inte styrka utan "power"

  19.01.2016 Sport

  Styrka gällde en gång. Nu gäller effekt för Söderberg.

  Styrka vill han egentligen inte längre tala om alls. När han talar om sig själv. David Söderberg vill använda begreppet "power". Han vill tänka i termer som effekt.

 • Personbästa gav Filiph Johansson FM-brons

  15.08.2015 Sport

  Förbättrade rekordet med en hundradelssekund.

  Gamlakarleby IF:s Filiph Johansson löpte sitt livs bästa lopp på banvarvet i Nyslott och fick fira sin första FM-medalj i U20-klassen.

 • Väntad dubbelseger i kula i SFIM

  11.07.2015 Västnyland

  Söderlund vann, Karlsson tvåa i Nedervetil.

  Adepten och tränaren lade beslag på de två bästa placeringarna i herrarnas kulstötning i SFIM på lördagen i Nedervetil. IF Raseborgs Tomas Söderlund vann före klubbkamraten Conny Karlsson.

 • De är olika – personligheter skapar teamkänsla!

  19.05.2015 Sport

  Explosiva friidrottsgrenar! Borgå Akilles stora grej idag.

  Kort sprint, långsprint, häck, hopp och mångkamp. Grenar som ger Borgå Akilles en stor del av klubbens friidrottsframgångar. Tack vare tränaren Lasse Fagerholms 16–19-åriga adepter.