Hoppa till huvudinnehåll

rörelser (motorik)

 • Alternativ julkalender - motion i stället för choklad

  30.11.2016 Västnyland

  Hälsomotion i Raseborg publicerar motionsvideor i 24 dagar.

  I stället för att plocka fram en bit choklad varje dag från din adventskalender, kan du göra nyttiga gymparörelser fram till jul. Hälsomotion i Raseborg publicerar en motionsjulkalender och i den kommer varje dag fram till julafton ett nytt videoklipp där dagens motionsövning presenteras.

 • Ny forskning bekräftar Neandertalare i Varggrottan

  28.02.2014 Österbotten

  Varggrottan i Kristinestad har varit boplats för Neandertalare, den saken slår arkeologen Hans-Peter Schulz fast. De nyaste forskningsresultaten visar att fynd som gjorts på platsen inte kan ha formats av naturen.

 • Tre dagar kultur för daghemsbarn i Pargas och Åbo

  02.10.2013 Åboland

  Daghemsbarn i Pargas och Åbo deltar i kulturverkstäder för att testa på kulturverksamheter av olika slag. Kulturverkstäderna fungerar också som en inspirationskälla för både kulturaktörer och daghemspersonal.

 • Paddling ger nya perspektiv

  11.08.2013 Österbotten

  Intresset för paddling har ökat konstant sedan början av 90-talet. Finlands Kanotförbund uppskattar att det finns minst 100 000 finländare som regelbundet paddlar. Också vid Vasa kanotklubb har Stefan Jansson som drar nybörjarkurser märkt av det växande intresset för paddling.

 • "Kommunisterna borde samordna sig"

  11.10.2012 Östnyland

  Den kommunistiska rörelsen har fått ett uppsving i Östnyland så här inför kommunalvalet. Den splittrade rörelsen skulle ha större framgång om den samordnade sig, tycker en kandidat.

 • Mäkinen vill ha ursäkt av laestadianerna

  15.05.2012 Inrikes

  Ärkebiskop Kari Mäkinen vill att laestadianerna ber om förlåtelse för sexuellt utnyttjande av barn inom rörelsen. Mäkinen sade i TV-programmet A-studio i går kväll att han själv är beredd att be offren om ursäkt.