Hoppa till huvudinnehåll

lån (föremål)

 • Bromarv vill ha meröppet bibliotek

  11.10.2017 Västnyland

  Förening ber Raseborg skaffa utrustning.

  Föreningen Bromarf Biblioteks Vänner skulle vilja ha ett meröppet bibliotek i Bromarv. De önskar att Raseborgs stad skaffar utrustning och installerar den i biblioteket.

 • Bibban som lånar dig en tur till sjöss

  01.07.2016 Inrikes

  Biblioteken ser mot nya tider men ännu är böcker populärast.

  Biblioteken ser mot nya tider men ännu är böcker populärast. Det går att låna en stor del av prylar man inte vill köpa själv. Roddbåten i Arabiastranden har varit populär.

 • SvD: Enligt hemligt PM har Nordea underskattat risker i sin utlåning

  20.06.2016 Utrikes

  Banken uppges sakna stora summor pengar.

  Storbanken Nordea har systematiskt underskattat riskerna i sin utlåning till företag, skriver Svenska Dagbladet.

 • Höjda räntor leder till stora problem i Vasa

  07.06.2016 Österbotten

  Höjda räntor innebär miljoner i ökade utgifter.

  Om räntorna stiger innebär det stora problem för Vasa. Stadens skuldbörda är stor och redan en rätt moderat höjning av räntorna innebär miljoner i ökade utgifter.

 • Miljardlån från Nordeas Luxemburgenhet till Finland

  08.04.2016 Inrikes

  Finländares betydelse betydligt större än vad Nordea sagt.

  Finländska kunders betydelse för Nordeas enhet i Luxemburg är betydligt större än vad banken hittills låtit förstå. Bankenheten har beviljat lån för närmare två miljarder euro till kunder i Finland.

 • Nylänningarna lånar färre böcker

  07.04.2015 Västnyland

  Färre lån men flera evenemang på de nyländska biblioteken.

  De nyländska biblioteken hade 16 miljoner besök och 24 miljoner lån i fjol. Det här är en liten minskning jämfört med år 2013.

 • Vasa stadsbibliotek håller stängt i en månad

  20.10.2014 Österbotten

  Stadsbiblioteket i Vasa håller stängt största delen av december. Det gäller alla verksamhetspunkter. Orsaken är att man övergår till ett nytt bibliotekssystem.

 • Du får inte låna oändligt med e-böcker

  13.03.2014 Västnyland

  Kvartalskvoten för svenska e-böcker är nådd. Lukasbiblioteken kan i dagsläge låna ut 300 svenska e-böcker per kvartal. Elektroniska böcker är ju digitala, varför går det inte att låna en oändlig mängd?

 • Malax hoppas på egen ishall

  27.02.2014 Österbotten

  Fullmäktige i Malax går i borgen för ett lån på 400 000 euro som Malax Ishall Ab kommer att ta. Om staten går med på att stöda ishallsbygget det vill säga. Drömmen om en ishall hänger nu på stöd från statligt håll.

 • Ungdomar allt mer skuldsatta

  26.02.2014 Åboland

  Allt fler studenter kämpar med ekonomin. Nu ska Åbo Akademis studentkår försöka hjälpa studenterna på olika sätt.

 • Fixura efterlyser statlig kontroll

  20.01.2014 Österbotten

  Företag som sköter lån mellan privatpersoner övervakas inte av någon myndighet. Något som det österbottniska bolaget Fixura inte skulle ha något emot. - Vi har full verksamhet i Finland, det vill säga långivare och låntagare, säger styrelseordförande Kaj Rönnlund.

 • 17 bostadsbolag blir ett enda bolag i Jakobstad

  12.01.2014 Österbotten

  Fastighetsbolaget Ebba inledde verksamheten i Jakobstad vid årsskiftet. Åratal av diskussioner har föregått beslutet. Bolaget samlar alla 17 kommunala bostadsbolag under en hatt, enda undantaget är studentboendet Bodgärdet som är i skuldsanering.

 • Det är köparens marknad

  08.01.2014 Österbotten

  Läget på bostadsmarknaden just nu är inte så hopplöst som många tror. Det säger fastighetsförmedlare Ingemar Tåg i Vasa. Men visst är man inne i en svacka, försäljningstiderna är rätt långa och så kommer det antagligen att förbli under våren, spår Tåg.

 • Vanda rör inte skatteöret

  18.11.2013 Huvudstadsregionen

  Vandaborna behöver inte punga ut mera pengar åt staden än vad de gör nu trots att stadens skuld är rekordhög. Stadsfullmäktige i Vanda diskuterade skattesatsen på sitt möte på måndag.

 • Oenighet inom ECB om räntesänkningen

  11.11.2013 Ekonomi

  Det har uppstått en spricka i Europeiska centralbankens (ECB) råd om räntepolitiken. Det skriver den brittiska ekonomitidningen Financial Times med hänvisning till anonyma källor.

 • Sänker ECB räntan i dag?

  07.11.2013 Ekonomi

  Europeiska centralbankens råd samlas i dag, torsdag, för att se över penningpolitiken. På marknaden väntar man sig en räntesänkning och andra lättnader. Kanske inte ännu på torsdag, men senast i december.

 • Ny fart på bostadsmarknaden i Vasa

  22.10.2013 Österbotten

  Bostadsmarknaden i Vasa har piggnat till en aning under hösten. Mellan juli till september gjordes 10 procent fler bostadsaffärer än under perioden april - juni.

 • Det är fortfarande möjligt att få bolån - trots strängare krav

  16.10.2013 Östnyland

  Det beviljas fortfarande många bostadslån i Östnyland, trots att bankerna överlag har blivit lite mer försiktiga med att bevilja lån.

 • Lovisapolitiker tycker att nedskärningarna är nödvändiga

  17.09.2013 Östnyland

  Stadsstyrelsordförande Tom Liljestrand (SFP) och Camilla Antas (Saml.) diskuterade Lovisas sparpaket i God morgon Östnyland. Se debatten!

 • Wasaline fick sitt lån

  17.09.2013 Österbotten

  Vasa stad beviljar det lån som rederiet Wasaline ansökt om, beslöt fullmäktige på måndagen. Staden tvingas låna för att kunna bevilja de 2,5 miljonerna.

Sidor