Hoppa till huvudinnehåll

fall (omkull)

 • WWF: Lämna stormfällda träd i skogen

  15.08.2017 Inrikes

  Rötskadade träd ökar naturens mångfald.

  Miljöorganisationen WWF Finland rekommenderar att de träd som lördagens oväder fällde lämnas kvar i skogen. Rötskadade träd ökar naturens mångfald, framhåller organisationen.

 • Tusentals utan el efter stormen Salomons framfart - 8 cm snö i Lappland

  09.06.2016 Inrikes

  Stormen har fällt mängder av träd i Mellersta Österbotten.

  Stormen Salomon har ställt till med skador i Mellersta Österbotten och i Lappland. På många håll har träd fallit över vägar, och elavbrott har förekommit. Också trafiken har påverkats av stormen.

 • Fotbollsdomare lever med hot

  11.04.2014 Samhälle

  Fotbollsdomare världen över lever farligt. Hot hör till vardagen. Den polska statsministern sade att brittiske domaren Howard Webb borde dö, eftersom han dömde en straff till Österrike mot Polen under EM 2008. Nederländerna och fotbollsvärlden chockades när en fotbollsdomare misshandlades till döds av juniorer år 2012. De här är extrema fall, men vad är läget för fotbollsdomare i Finland?

 • Misshandel på tåg i Österbotten

  14.03.2014 Österbotten

  Ett fall av misshandel inträffade igår ombord på ett tåg i trafik på kustbanan i Österbotten.

 • Kimitoön förhandlar denna vecka om Tyska holmens bro

  07.03.2014 Åboland

  Kimitoöns kommun ska den här veckan förhandla med FN-steels konkursbo om möjligheterna att bygga en ny bro till Tyska holmen i Dalsbruk. Sannolikt kommer också den gamla bron upp under mötet.

 • "Stor ära att vara nämndeman"

  28.02.2014 Österbotten

  Nämndemännen fungerar som lekmannadomare vid rättegångar för speciellt grövre brott. Nu vill regeringen minska antalet nämndemän. Anders Brunberg har fungerat som nämndeman vid Österbottens tingsrätt i nio år och han tycker att nämndemännen har en viktig funktion som länk mellan rättsväsendet och allmänheten.

 • Nya regler för vindkraftverk

  28.02.2014 Åboland

  Miljöministeriets direktiv för hur buller från vindkraftverk mäts har nu publicerats. Det finns inga entydiga svar på hur långt avståndet mellan hus och kraftverk ska vara, men en uppskattning är att det vanligaste avståndet kommer att landa på ungefär en kilometer.

 • Många brandstationer behöver piffas upp

  27.02.2014 Åboland

  Många brandstationer i Egentliga Finland är i dåligt skick. Brandstationen i Pargas är en av dem som behöver omfattande renoveringar.

 • Läkarbrist stänger mottagningar i Karleby

  17.02.2014 Österbotten

  Läkarbrist gör att Karleby HVC bantar sin verksamhet under mars månad. Personalstyrkan minskas vid två av fyra läkarmottagningar. Invånarna får räkna med att vänta två till tre månader på en läkartid.

 • Svininfluensans ABC

  13.02.2014 Samhälle

  Svininfluensan är tillbaka. Men var den någonsin borta? Ska du vaccinera dig igen? Vem kan drabbas? Vi ger dig influensa-ABC!

 • Egentliga Finland stor förlorare i statsandelsreformen

  05.02.2014 Åboland

  Efter Satakunta förlorar Egentliga Finland mest i förslaget till statsandelsreform. Ett uppdaterat reformförslag skickades på remissrunda till kommunerna på tisdag.

 • Nytt förslag till statsandelsreform inte bra för Åboland

  05.02.2014 Åboland

  Det nyaste förslaget till statsandelsreform drabbar Åboland ännu hårdare än det första preliminära förslaget. För kommunerna gäller det nu att argumentera för en justering.

 • Sfp-gruppen vill bevara hjärtkirurgin i Vasa

  30.01.2014 Österbotten

  Bevara hjärtkirurgin med fortsatta sparkrav på specialsjukvården i Vasa. Det blev slutresultatet när Sfp-gruppen i sjukvårdsdistriktets fullmäktige möttes i Vasa på torsdag kväll.

 • Bostadslösa i Åbo söker sig inomhus

  14.01.2014 Åboland

  Det kalla vädret har fått lite fler personer att besöka skyddshärbärget Sillankorva i Åbo. Mest kunder har Sillankorva ändå på sommaren.

 • Flera fall av misshandel i Karleby

  14.12.2013 Österbotten

  Flera fall av misshandel sysselsatte polisen i Karleby natten till lördag. En ung man fick skador i huvudet utanför en pub i centrum av Karleby i en misshandel där flera unga män deltog.

 • Halkan överraskade i Borgå

  12.12.2013 Östnyland

  På Borgå sjukhus tog man emot ovanligt många patienter som hade halkat och slagit sig under onsdagen.

 • Utredningskommission undersöker Rionas grundstötning

  09.12.2013 Åboland

  Fraktfartyget M/S Riona, som körde på grund utanför Kasnäs i Hitis skärgård natten till torsdagen (4.12), har nu lossat sin last och förts till docka i Tykö i Salo.

 • Poliser fick böter för Myllylä-snokeri

  28.11.2013 Åboland

  Tingrätten i Egentliga Finland har dömt tre poliser till böter för att ha snokat reda på skidåkaren Mika Myllyläs dödsorsak via polisens system.

 • Polisen uppmanar: kolla stugan!

  28.11.2013 Åboland

  Stugägare i skärgården uppmanas att kontrollera sina sommarstugor. Enligt polisen har det förekommit många stuginbrott under hösten.

 • Pälsstöld i Nykarleby

  25.11.2013 Österbotten

  En betydande mängd pälsar har stulits från en farm i Nykarleby natten till måndag. Skinnen har av allt att döma lastats på en släpvagn som stulits från en intilliggande pälsfarm.

Sidor