Hoppa till huvudinnehåll

aga

 • Flera av Svenska Yles läsare försvarar barnaga: "Lite luggning är inte så farligt"

  19.09.2017 Inrikes

  Många läsare anser att "lite" våld är okej.

  Inte så farligt, väldigt effektivt och ibland en nödvändighet. Det här anser flera av Svenska Yles läsare om aga som uppfostringsmetod.

 • De allra flesta säger nej till barnaga - en del av dem slår i alla fall

  19.09.2017 Inrikes

  Barnskyddsförbund har utrett föräldrars våld mot sina barn.

  De flesta finländare tar avstånd från aga som uppfostringsmetod. I stället kommenderar föräldrarna allt oftare sina barn till det så kallade utvisningsbåset för att lugna ner sig. Men rätt många föräldrar luggar fortsättningsvis sina barn.

 • Barnombudsmannen vill förbjuda religiös omskärelse

  09.10.2015 Inrikes

  De nuvarande reglerna räcker inte till anser BO.

  Barnombudsmannen Tuomas Kurttila efterlyser en lag som förbjuder icke-medicinskt motiverad omskärelse av pojkar.

 • Ta tillbaka vänstertrafik och barnaga?

  30.09.2015 X3M

  Om Finland slopade tidigare lagändringar.

  På sistone har lagändringar diskuterats fram och tillbaka i Finland. Hur skulle Finland se ut om vi slopade den allmänna rösträtten, eller tog tillbaka rätten att ge stryk åt barn? Vi funderade på hur Finland skulle se ut om vissa lagar aldrig trädde i kraft och tvärtom.

 • Barn får inte längre ris - men luggas nog

  09.04.2014 Inrikes

  I år är det trettio år sedan barnaga förbjöds i Finland. En färsk rapport visar att finländarna förhåller sig allt negativare till våld mot barn, men att verkligheten inte är så rosig som attityderna ger vid handen.

 • Lås in dina barn så de inte super och slåss

  03.05.2013 Arkivet

  Jag åkte av med buss genom hela Helsingfors igår. Av och an.100 minuter i en buss öppnar sinnena. Det är mycket man kan titta på, genom fönstren i synnerhet. Men nu blev jag bara argare och argare. För varannan busshållplats upptogs av en mystisk kampanj som propagerade för utegångsförbud!

 • "Med rätt tonläge så hade jag gått ut"

  11.04.2013 Österbotten

  Frågan om lärares maktbefogenheter har aktualiserats efter att en lärare i Helsingfors fick sparken efter att handgripligen ha föst ut en elev ur matsalen. Vi har pratat med en man som i högstadiet en gång fick en örfil av sin lärare.

 • Bestraffning förr och i framtiden

  11.02.2013 Arkivet

  Hur mycket vanligare var aga förr in världen?

  Hur såg man på bestraffning förr i världen? Hur mycket vanligare var aga förr in världen? Hur var det att sitta i fängelse förr ?

 • Sunnuntaisuomalainen: Finländska föräldrar är hårdhänta

  03.02.2013 Inrikes

  Många finländska föräldrar godkänner fortfarande kroppslig aga, säger barnpsykiatern Jukka Mäkelä till söndagsbilagan Sunnuntaisuomalainen. Enligt Mäkelä tycker var sjätte förälder att kroppslig aga är acceptabelt trots att det strider mot lagen.

 • Var sjätte finländare accepterar barnaga

  16.05.2012 Inrikes

  Finländarna är allt mer negativa till kroppsaga av barn. Bara var sjätte finländare accepterar numera barnaga. Det framgår av en mätning av institutet Taloustutkimus för Centralförbundet för barnskydd.

 • Kroppsaga av nordiska barn 1966

  27.01.2009 Arkivet

  Slog faktiskt de flesta sina barn på 1960-talet i Norden?

  "Nog behöver barn stryk, spö och piska, annars lär de sig inte respekt och rädsla!" Slog faktiskt de flesta sina barn på 1960-talet i Norden?