Hoppa till huvudinnehåll

omplacering (ändrande av persons status)

 • Placerade barn och unga har det tuffare än andra – skillnaden till dem som bor hemma är stor

  15.09.2017 Inrikes

  Stora skillnader till de barn som bor hemma.

  För första gången har forskningsresultat om hur barn och ungdomar i Finland själva ser på sitt välbefinnande publicerats. Resultaten visar på stora skillnader mellan de barn som är placerade jämfört med med som bor med en eller två föräldrar.

 • Syrisk flyktingfamilj i Estland är nöjd på landet - "Syrierna i Tallinn har inga estniska vänner"

  29.07.2017 Utrikes

  Estland vill undvika att det bildas invandrargetton.

  Estland har på tjugo år tagit emot 331 flyktingar. Hälften av dem har kommit som en del av EU:s två år gamla omplaceringsprogram. För att undvika att det skapas invandrargetton har flyktingarna placerats runt om i landet.

 • Omfördelningen av flyktingar går långsamt – väldigt få har omplacerats

  05.07.2016 Inrikes

  Finland har tagit emot fler asylsökande än många andra.

  I höstas beslutade EU-länderna att internt flytta 160 000 flyktingar från Grekland och Italien till andra länder inom de närmaste två åren. Nu när en fjärdedel av tiden har gått har man endast lyckats förflytta en och en halv procent av dem.

 • Financial Times: Flyktingar behöver inte stanna i det första EU-landet

  20.01.2016 Utrikes

  Dublinförordningen är föråldrad och orättvis.

  Flyktingar kommer i framtiden inte längre att behöva söka i asyl i det första EU-land de anländer till, det skriver tidningen Financial Times. Enligt tidningen kommer den så kallade Dublinförordningen att slopas eftersom den inte fungerar i praktiken.

 • EU omplacerar asylsökande från Sverige

  01.12.2015 Utrikes

  Sverige får EU-hjälp för att klara av flyktingsituationen.

  Sverige ska få hjälp från EU för att klara flyktingkrisen. Det löftet gavs på måndagen av unionens kommissionär för migrationsfrågor Dimitris Avramopoulos.

 • Finland tar emot sina första omplacerade asylsökande

  16.10.2015 Inrikes

  Allt som allt ska 160 000 asylsökande omplaceras.

  Ett femtiotal asylsökande som omplacerats av EU anländer under onsdagen till Finland från Italien. Sverige var det första landet att ta emot omplacerade flytkingar då en grupp på 20 eritreaner flögs från Rom till Stockholm förra fredagen.

 • Jyrki Hakkarainen ger inte upp

  15.01.2013 Västnyland

  Jyrki Hakkarainen fortsätter försöka få rätt i tvisten med Raseborgs stad. Han och hans jurist kommer att lämna in en rättelseyrkan gällande uppsägningsanmälan den här veckan.

 • Hakkarainen: Stadsstyrelsen var jävig

  23.11.2012 Västnyland

  Jyrki Hakkarainen kräver att Raseborgs stadsstyrelses beslut om att säga upp honom rivs upp. Han anser att stadsstyrelsen var jävig och inte borde ha fattat beslutet.

 • Rautaruukki skär ned, FN-steel permitterar

  16.05.2012 Västnyland

  Personalen är upprörd vid Rautaruukki i Lappvik. Samarbetsförhandlingarna vid metallrörsfabriken i Lappvik i Hangö börjar nästa vecka. Vart femte jobb på fabriken i hotat. FN-steels stålverk i Koverhar permitterar 100 anställda i tre veckor i sommar - det är personer som inte har några uppgifter under den tid som produktionen står stilla medan stålverkets masugn moderniseras.