Hoppa till huvudinnehåll

sexbranschen

 • Kvinna häktad misstänkt för människohandel och innehav av barnporr

  12.12.2016 Huvudstadsregionen

  Vanda tingsrätt häktade kvinnan förra veckan.

  En kvinna har häktats i Vanda tingsrätt misstänkt för grovt ordnande av olaglig inresa, innehav av barnpornografisk bild och människohandel. Brotten hänger samman med prostitution, uppger förundersökningsledaren för Yle Huvudstadsregionen.

 • Ensamkommande flyktingpojkar säger sig ha erbjudits pengar för sex

  14.01.2016 Inrikes

  Finländska kvinnors sexköp har lett till barnskyddsanmälan.

  Äldre finländska kvinnor misstänks ha köpt sex av ensamkommande minderåriga flyktingpojkar. Händelserna har lett till barnskyddsanmälan. Det här berättar man vid Diakonissanstalten i Helsingfors.

 • Matilda Gyllenberg: Får man sparka en robothund?

  09.10.2015 Kultur och nöje

  Våld mot och sex med robotar väcker frågor.

  Vilken dum fråga. En robot känner ingen smärta, den har inget medvetande och den skall inte blandas ihop med levande, tänkande och kännande varelser. Eller?

 • Han varnar för sexrobotarna

  23.09.2015 X3M

  Sexrobotar kan påverka vår kvinnosyn negativt.

  Just nu pågår en kampanj som varnar oss för sexrobotar. Varför det? Sexrobotar låter ju som en ganska fantastisk uppfinning.

 • ”Jag är beredd att skriva in mig i Amnesty igen”

  14.08.2015 Debatt

  Anna Kontula välkomnar avkriminaliserad prostitution.

  Riksdagsledamot Anna Kontula (VF) skrev i slutet av 90-talet ut sig ut Amnesty då organisationen stödde en kriminalisering av sexköp. Nu då Amnesty har gått in för att stöda avkriminalisering av prostitution överväger hon att skriva in sig igen.

 • ”Jag tänker aldrig mer stöda Amnesty”

  14.08.2015 Debatt

  Förtroende för människorättsorganisatisationen är borta.

  Riksdagsledamot Eva Biaudet (SFP) tycker att det obegripligt att en organisation som stöder mänskliga rättigheter jobbar för ett avkriminalisera prostitution. Hennes stöd till Amnesty slutar här.

 • Amnestybeslut om sexköp orsakar ramaskri

  12.08.2015 X3M

  Amnesty anser att sexköp alltid ska vara lagligt.

  Frank Johansson, verksamhetschef på Amnesty i Finland, är besviken på att Amnesty valde en linje där sexköp alltid är lagligt. Amnestys beslut har väckt ramaskri världen över.

 • Amnesty fattade kontroversiellt beslut om att avkriminalisera prostitution

  12.08.2015 Utrikes

  "Prostituerade bör åtnjuta vård och skydd"

  Amnesty International har beslutat att arbeta för en avkriminalisering av prostitution. Amnesty motiverar sitt beslut med att det kan stärka situationen för sexarbetarna som är en marginaliserad och utsatt grupp.

 • Nakenbilder kostade Jakobstadsbo 10 000 euro

  22.05.2015 Österbotten

  Fyra kvinnor begärde tiotusentals euro för sin tystnad.

  Tre kvinnor i Jakobstad lyckades få 10 000 euro av en Jakobstadsbo för nakenbilder på mannen i sällskap med en av kvinnorna. En fjärde kvinna från Kangasala försökte få 50 000 euro, men då gick mannen till polisen.

 • Nigerianer säljer sex i Helsingfors – ”Inte människohandel”

  05.05.2015 Samhälle

  Kvinnorna övervakas genom ritualer.

  En stor del av de kvinnor som jobbar som gatuprostituerade i Helsingfors kommer från Nigeria. Människohandel är vanligt i Nigeria, men enligt polisen är kvinnorna här frivilligt.

 • Hon älskade sin hallick

  02.05.2015 Samhälle

  Isabela, 19 såldes av Stefan, 38.

  "Min sköna", står det under en bild på en kvinna i färggrann klänning som lades upp på Facebook den 14 juli 2014. Personen som har skrivit det misstänks senare för människohandel. Kvinnan är hans offer. Och flickvän.

 • RFSU: Förbud mot sexköp i Sverige fick inte avsedd effekt

  02.02.2015 Utrikes

  Frågan om sexköpslagen - det vill säga ett förbud mot ett köp av sexuella tjänster - har debatterats länge i Sverige. En ny rapport pekar på följderna.

 • My Tengström: Jag är inte till salu

  05.08.2014 Debatt

  - Hur mycket kostar du för en natt? 100 euro? frågade han av mig där jag stod ensam och väntade på min vän. Ett artigt samtal mellan två främlingar i centrum av Helsingfors förvandlades mittiallt till en förnedring. Eller så kändes det just i den stunden. Så skriver Radio X3M:s redaktör My Tengström i veckans kolumn.

 • Sex gör comeback i Kina

  22.06.2014 Utrikes

  I Kinas enda sexmuseum kan man titta på bland annat tusen år gamla sexleksaker. I en vitrin hänger fyra homoerotiska teckningar av Tom of Finland.

 • Prostitutionens dolda värld

  05.04.2014 Utrikes

  Alla som någon gång har rest till Amsterdam har säkert sett de lättklädda kvinnorna som poserar bakom fönstren i Red light district.

 • En prostituerads bakgrund och drömmar

  23.01.2014 Titta och lyssna

  Natten till den 18 februari 2009 mördades 19-åriga Betty Szabó i Amsterdam. Tyvärr ett inte allt för ovanligt öde för en ung prostituerad. Från händelserna i Amsterdams Red Light District följer vi i Bettys spår tillbaka till hennes hem i Nyíregyháza i Ungern.

 • Människohandel - snabbt växande business

  12.11.2013 Titta och lyssna

  Människohandel är idag internationellt sett en av de snabbast växande formerna av business. Igen vet exakt hur många offren är. Seportaget Du vill inte veta fokuserar främst på människohandel inom sexhandeln med västerländska offer.

 • Långt från Pretty Woman

  10.10.2013 Samhälle

  Hur långt är det då mellan Julia Roberts lyckliga hora och exempelvis den prostituerade Zara, som är offer för mänskohandel i Sofi Oksanens bok Utrensning? undrar Ingemo Lindroos.

 • Polis: "Verkar som Soho säger nej till kunder som inte köper sex"

  15.07.2013 Huvudstadsregionen

  Kenneth Eriksson vid Helsingforspolisen kommer att utreda varför nattklubben Soho ber en person som inte köper sex att lämna stället. Han säger att en ordningsvakt alltid måste uppge en orsak till varför en person slängs ut.

 • Myndighet: "Inga bevis på prostitution på Soho"

  12.07.2013 Huvudstadsregionen

  Regionförvaltningsverket har under våren gjort en granskning i nattklubben Soho i Helsingfors och hittade då inga bevis på att det förekommer prostituerade i lokalen. Yle Huvudstadsregionens besök ger däremot en helt annan bild.

Sidor