Hoppa till huvudinnehåll

motivering

 • Sannfinländarnas avhopp godkänns

  02.09.2015 Österbotten

  Jakobstads stadstyrelse godkände motiveringarna.

  Stadsstyrelsen i Jakobstad godkände i går kväll sannfinländarnas motiveringar och föreslår att fullmäktige godkänner ansökan om befrielse från uppdragen.

 • ”Jag är 28 år och mina barndomsvänner börjar dö”

  07.03.2014 Samhälle

  Peter är 28 år och före detta knarkare. Han har gått på Anonyma Narkomaners möten i nästan åtta år nu, även om han fallit tillbaka till drogerna i längre och kortare perioder under den tiden. Nu har han varit så gott som drogfri i nästan tre år.

 • "Många har dåliga erfarenheter av vikarier"

  11.02.2014 Huvudstadsregionen

  Vikarier som jobbar på daghem via bemanningsbolag är inte alltid motiverade att arbeta utan gör det bara för pengarna. Det säger en blivande barnträdgårdslärare, som gör inhopp på olika daghem. Ingen behörighet krävs heller av arbetstagarna.

 • Hankeiter talar ut om sin motivation

  27.11.2013 Fixa högskolan

  Hankenstuderande är motiverade även om vitsorden inte är i samma klass som på Aalto-universitetet. De pekar på att det är lättare att få en studieplats på Hanken och att Aaltostuderande är färdigt drillade i finska toppgymnasier.

 • Studiemotivationen varierar genom skolåren

  17.11.2013 Nyhetsskolan

  I en psykologisk forskning gjord av årskurs 1G vid Svenska samskolan i Tammerfors undersöktes olika årsklassers skolmotivation och attityder till skolan. I alla årsklasser som intervjuades tyckte de flesta att deras skolgång startat väl under det här grundskoleåret.

 • Österbottniska företagsledare motiveras

  01.10.2013 Österbotten

  I dag, på tisdag, hålls den stora ledarskapsdagen i Vasa. Både mindre och större företag och organisationer ska förhoppningsvis få inspiration, motivation och en dos nytänk.

 • Vinst för Finland och Piffen i EM-kvalmatch

  26.09.2013 Åboland

  Sammantaget blev det en seger för såväl flicklandslaget som arrangören Pargas IF. På läktaren i Pajbacka var det jubelrop över både mål och den lokala föreningen.

 • Att motivera dagens arbetstagare

  02.09.2013 Titta och lyssna

  Tiderna då stämpelkort och närvaro är det som räknas, är definitivt förbi. Men hur ska företagen i framtiden motivera sina medarbetare att sträva efter och att vara innovativa och effektiva?

 • Mållöst mellan ManU och Chelsea

  27.08.2013 Sport

  Det blev ingen seger i Premier League för den nya managern David Moyes då han lotsade Manchester United för första gången inför hemmapublik på Old Trafford. Det upphaussade mötet mot José Mourinhos Chelsea slutade 0-0.

 • Vi förväntas orka jobba längre - men hur?

  23.08.2013 Samhälle

  [iframe:node/696358]

 • Uppstartsföretag blomstrar i Otnäs sommarvärme

  26.07.2013 Huvudstadsregionen

  I stället för att jobba för andra vässar Aaltostuderande sina egna företagsidéer under projektet "Summer of startups". Det är frågan om företagarsällkapet Aaltoes som drillar tio unga team i nio intensiva veckor.

 • Landslagstränare scoutade Vasa IFK-spelare

  28.04.2013 Österbotten

  Det var inte bara säsongspremiär på hemmaplan för Vasa IFK:s damer på söndag eftermiddag. För en del spelare var det extra spännande eftersom landslagstränaren Marianne Miettinen scoutade spelare till EM för U19. IFK-spelarna visade framfötterna och vann över Kuusysi med 7-1.

 • Korsholmare får nytt liv med hjälp av Bukklubben

  11.03.2013 Österbotten

  På tisdag startar Bukklubben i Korsholm. Bukklubben riktar sig till korsholmare, 40+, som är överviktiga och vill börja må bättre genom små livsstilsförändringar. Bukklubben är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsan och Korsholms kommun. Anna-Lena Blusi och Lisbeth Bäck är engagerade i Bukklubben.

 • Bilder på söta djur ökar jobbeffektivitet

  08.10.2012 Må bra

  Är du chef? Vill du att dina anställda ska bli effektivare på jobbet? Då ska du låta dem se på bilder av kattungar eller hundvalpar!

 • Årskurs 10 i Kronoby har rekordmånga elever

  03.09.2012 Österbotten

  Rekordmånga ungdomar har i höst börjat på årskurs 10 i Kronoby folkhögskola. Det extra skolåret är till för ungdomar som är skoltrötta eller behöver höja sina betyg efter grundskolan. Friluftsliv och scenkonst finns som motvikt till undervisningen i klassrum.

 • Casey Stoner avslutar karriären

  17.05.2012 Sport

  Road-Racingföraren Casey Stoner avslutar sin framgångsrika karriär efter den pågående säsongen.