Hoppa till huvudinnehåll

fylleri

 • Nykter alkoholist om Hakkarainen: Riksdagen är medberoende

  21.12.2017 Inrikes

  "Alkoholisten måste ta ansvaret för sitt eget beteende."

  När vice talmannen i riksdagen, Mauri Pekkarinen, förhindrar en berusad riksdagsledamot att komma in i plenisalen - och sedan håller tyst om det - så är det ett typiskt medberoende-beteende. Så bedömer Christer Schoultz, nykter alkoholist, fallet Teuvo Hakkarainen.

 • Två rattfyllerister fast i Pernå och Lappträsk

  11.04.2016 Östnyland

  Båda fick tillfälligt körförbud med omedelbar verkan.

  Polisen haffade i regionen östra Nyland på söndag två rattfyllerister med höga halter alkohol i blodet.

 • Butchers spelare misstänkt för rattonykterhet

  06.07.2015 Östnyland

  Kontraktet hävt - ersättare söks.

  Borgå Butchers har hävt kontraktet med en av sina utländska förstärkningar.

 • Rattfyllerister i farten i Östnyland

  05.03.2015 Östnyland

  Polisen har igen gripit berusade bilförare i regionen.

 • SS: Antalet rattfyllerister har inte minskat

  09.02.2015 Inrikes

  Antalet rattfyllerister har inte minskat nämnvärt i trafiken under de senaste åren, skriver Savon Sanomat i dag. Tidningen hänvisar till en brett upplagd undersökning med jämförelsematerial ända från 70-talet.

 • Bränder och misshandel i Jakobstad och Karleby

  02.01.2015 Österbotten

  I Karleby började det brinna på nyårsaafton i en tvåvåningsbyggnad på området där gamla vapenskolan finns men brandkåren fick snabbt elden under kontroll. Polisen ber om tips i det här fallet på tel 0295 415 883.

 • Att kröka eller inte kröka

  30.12.2014 Kultur och nöje

  100 dagar utan sprit heter en kampanj som våra kollegor på finska sidan sparkar i gång på Nyårsdagen. Du kan se startskottet i direktsändning på Yle 1 från och med kl 19.45.

 • Rattonykter körde av Bjurbölevägen

  11.07.2014 Östnyland

  En polispatrull på väg till ett annat uppdrag råkade stöta på en bil som kört av Bjurbölevägen i Borgå. Både chauffören och de två passagerarna var berusade.

 • Polisen håller extra koll på valborgsfirandet

  30.04.2014 Österbotten

  Valborgsfirandet börjar så småningom komma igång och det betyder extra jobb för ordningsmakten. Polisen har inget emot feststämning på stan men ungas alkoholdrickande kommer att övervakas extra noga också denna valborg.

 • Fartygskapten somnade vid rodret i Kvarken

  26.04.2014 Österbotten

  Det kunde ha slutat riktigt illa i natt då sjötrafikcentralen upptäckte att det inte gick att få kontakt med ett cypriotiskt fraktfartyg i Kvarken. Fartyget var bara 15 minuter från att köra på grund vid Valsörarna när det sedan ändrade kurs.

 • Fogeli kuvar sin rädsla med sprit

  08.01.2014 Arkivet

  En alkoholist hittar alltid ett svepskäl att börja dricka.

  En alkoholist hittar alltid ett svepskäl att börja dricka, berättar Kaj "Fogeli" Fogelholm. Kaj Fogelholm är rädd, mest rädd är han för sig själv. Därför får han aldrig något till stånd, han lämnar allt på hälft.

 • Färre roderfyllerister åker fast

  24.07.2013 Österbotten

  Rodefylleriet har minskat, enligt polisens statistik. Frågan är dock om det här beror på att övervakningen minskar. Kriminalkommissarie Mats Sjöholm på Österbottens Polisinrättning säger ändå att det till stor del beroende av övervakningen hur mycket fyllerier och andra tillbud som kommer till polisens kännedom.

 • Aggressiv man tog snabbtest av sjöbevakare

  01.07.2013 Västnyland

  I Ekenäs skärgård blev en man aggressiv då sjöbevakningen kontrollerade en fiskebåt. Det hände i lördags vid Näsudd då sjöbevakningen fick i uppdrag att hjälpa en fiskebåt som kört på grund.

 • Man knivhuggen i Sibbo

  02.05.2013 Östnyland

  En man knivhöggs i Sibbo på första maj. Mannen fick inte livshotande skador.

 • Många onyktra bakom ratten

  13.04.2013 Österbotten

  En kvinna i Vasa och en man i Laihela fick körförbud.

 • USA vill få slut på fylleriet i FN

  05.03.2013 Utrikes

  USA anser att det finns ett alkoholproblem i FN och föreslår att berusade FN-diplomater stängs ute från FN:s budgetförhandlingar. Enligt anonyma FN-diplomater dyker en del av deras kolleger upp knallfulla vid förhandlingarna.

 • Promillegränsen inom yrkesmässig sjötrafik sänks

  14.06.2012 Åboland

  Promillegränsen inom den yrkesmässiga sjötrafiken sänks till 0,5 promille. Ändringen träder i kraft den 21 juni och gäller all gods- och passagerartrafik i Finland.

 • Minna Kauppi knep EM-medalj igen

  18.05.2012 Sport

  Minna Kauppi fyllde genast i dag på medaljskörden från i går i EM-tävlingarna i Falun. Gårdagens EM-silver på medeldistans byttes ut mot brons på långa distansen. Segern gick igen till schweiziskan Simone Niggli.

 • Upplysningsfilmer om alkoholens faror

  28.11.2011 Arkivet

  Alkoholen spelar en stor roll i finländarnas liv. Man har försökt reglera konsumtionen med förbud och begränsningar. På 1970- och 1980-talet snurrade upplysningsfilmer i TV:n där man på olika sätt försökte ge information om alkoholens faror.

 • Borde gränsen för rattfylleri sänkas?

  27.09.2011 Arkivet

  Alkohol och bilkörning hör inte ihop. Allt fler blåser just under den straffbara gränsen 0,5 promille i Finland. Borde man sänka gränsen i Finland såsom man gjort i Sverige?

Sidor