Hoppa till huvudinnehåll

gästande

 • Peter Lüttge: Tack för senast!

  11.08.2015 Kultur och nöje

  Jag tackar alla mina värdar på min Tour de Svenskfinland.

  Aldrig tidigare har så få, nämligen bara jag, haft så många, nämligen alla ni som öppnade era dörrar för mig, att tacka för så mycket, nämligen allt ni gjorde för mig under min Tour de Svenskfinland.

 • Tapto i Kronoby

  10.08.2015 Kultur och nöje

  Peter Lüttges Tour har nått sin slutdestination.

  Den här sista vistelsen på min Tour de Svenskfinland är präglad av prat, prat, prat. Vi pratar faktiskt till klockan 2 på morgonen. Emellanåt gör vi andra viktiga sysslor. Som flagghalningen klockan 21. Prick.

 • Kaskö, Finlands Manhattan

  05.08.2015 Kultur och nöje

  Fastän utan Bredavägen och utan människor

  Jag kommer att tänka på neutronbomben som man försökte utveckla på 70- och 80-talet. Bomben skulle döda allt liv men lämna kvar byggnaderna. Provsprängdes den kanske i Kaskö?

 • Att paddla är nödvändigt

  03.08.2015 Kultur och nöje

  Kirjais runt blev en ganska tuff uppgift

  Kaj Arnö är helt säkert en av de stora profilerna på Nagu, ögruppen i den Åboländska skärgården. Och så är han en paddlingsentusiast av rang.

 • Barnvakt på Anisor

  02.08.2015 Kultur och nöje

  Kan du ta hand om två flickor, Matilda och Frida? Så klart!

  Gäststugan är det viktigaste huset på folks sommarställen. Det är ett som är säkert. Utan ett gästhus är sommarstället bara halvfärdigt.

 • Ingenting särskilt me' de'

  17.07.2015 Kultur och nöje

  En helt vanlig semesterdag i skärgården.

  En hyllning till den finska sommaren i allmänhet och det finlandssvenska stuglivet i synnerhet. I den bästa av skärgårdarna.

 • Äventyret kan börja

  13.07.2015 Kultur och nöje

  Vespan är packad och klar. Svenskfinland here I come.

  Så där, gott folk. Min Tour de Svenskfinland kan börja. Vespan är packad och klar. Första övernattningen också.

 • Peter Lüttges Tour de Svenskfinland

  11.07.2015 Kultur och nöje

  Från Kotka till Kokkola!

  Peter Lüttge ska ut på tur i Svenskfinland och samtidigt tänker han testa finlandssvenskarnas gästfrihet. Går det att fixa övernattningar i svenskbygderna? Ring 040 844 2762 eller eposta peter.luttge@yle.fi för att erbjuda bastu och sängplats.

 • 24:e gången Hangö Teaterträff

  04.06.2015 Kultur och nöje

  Dags för den stora finlandssvenska teaterfestivalen.

  Hangö Teaterträff är den finlandssvenska teaterns mötesplats med allt från barnteater och diskussioner till rikssvensk feministisk show.

 • Beräkna rätt - matbjudning

  20.05.2015 Strömsö

  Tips om hur minska matsvinn.

  För att minska matsvinnet vid en bjudning är det bra att veta du hur mycket du skall bjuda på. Här får du en snabb guide till hur du beräknar rätt.

 • Ellen DeGeneres bjuder in Smoukahontas

  14.03.2014 Österbotten

  Den språk- och sångbegåvade Jakobstadsbon Sara Maria Forsberg smider medan järnet är varmt. Forsberg som under namnet Smoukahontas har gjort braksuccé på Youtube, har nu blivit inbjuden att medverka i den amerikanska tv-showen Ellen DeGeneres show.

 • OSSE skickar observatörer till Ukraina

  05.03.2014 Utrikes

  OSSE, Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa har skickat militärobservatörer till Ukraina på den ukrainska regeringens begäran.

 • Ungdomsgarantin blev ingen succé

  25.02.2014 Österbotten

  Ungdomsgarantin blev ingen succé. Tvärtom, pengarna för verksamheten sinade och byråkratin ökade. Det fick finansminister Jutta Urpilainen höra vid sitt besök på After Eight på måndagen.

 • Kravtjuk: Ukraina på randen av inbördeskrig

  29.01.2014 Utrikes

  I Ukraina har parlamentet i dag diskuterat lagförslag som skulle ge gripna aktivister amnesti. Den förre presidenten Leonid Kravtjuk inledde specialsessionen med att varna för att Ukraina står vid randen av ett inbördeskrig.

 • Det klickades rejält på vår webb i fjol

  11.01.2014 Österbotten

  Antalet besök på Yle Nyheter Österbottens webb fördubblades under 2013. Svenska Yles webbchef Johanna Törn-Mangs säger att finlandssvenskarna uppskattar den snabba nyhetsuppdateringen men även de människonära reportagen. Språket, bilder och rubriksättning är något som Yle Österbottens redaktion fortfarande strävar efter att förbättra.

 • Hyddan hoppas på permanent finansiering

  13.12.2013 Österbotten

  Dagcentret Hyddan i Nykarleby lever ett år i taget. Efter tolv års verksamhet hoppas man dagcentret kunde få permanent finansiering, säger Stig Kronqvist på Hyddan.

 • Gravida får färre besök på rådgivningen

  12.12.2013 Österbotten

  Antalet rådgivningsbesök för gravida kvinnor minskar. Enligt nya rekommendationer ska förstföderskor ha rätt till 9 i stället för dagens 13 rådgivningsbesök. För omföderskor minskar besöken från 10 till 8.

 • Elever samlade matkassar åt familjer i Vasa

  10.12.2013 Österbotten

  Vid Borgaregatans skola i Vasa har eleverna samlat in matkassar till mindre bemedlade familjer i Vasa. Över 70 kassar lyckades man få ihop under början av december. Initiativet till insamlingen kom från Emelie Myrskog som fick idén efter ett besök vid Svenska församlingen i Vasa. Monica Mattbäck hjälpte till från lärarhåll.

 • "Intrång på pälsfarmer bör bli hemfridsbrott"

  09.12.2013 Inrikes

  Pälsdjursuppfödarna fördömer intrången på pälsfarmerna och kräver att farmerna juridiskt sett med det snaraste ska omfattas av hemfriden.

 • Obama ställer in besök till Malaysia

  02.10.2013 Utrikes

  USA:s president Barack Obama har ställt in sitt inplanerade officiella besök till Malaysia på grund av den pågående budgetkrisen i USA. Det här uppger Malaysias statsminister Najib Razak.

Sidor