Hoppa till huvudinnehåll

narcissism

 • Mari Lindman: Varför snackas det så mycket om de finländska jobben?

  07.06.2017 Kultur och nöje
  Arbetslivet förändras hela tiden och globaliseringen verkar spela olika länders arbete mot varandra. Behöver det vara så?
 • Mor och dotter - ibland en eldfängd relation

  14.05.2017 Kultur och nöje
  På mors dag tänker vi på mammas roll. Det viktiga för en mamma är att alltid vara lyhörd, tålmodig, speglande. Det betyder att man ska se sitt barn som en egen varelse, inte som en förlängning av sig själv, säger Marica Brandt-Pihlström, psykoterapeut.
 • Bilden som kan avslöja om du är narcissist

  09.04.2017 Samhälle
  Narcissisterna blir fler, varnar psykologer. Narcissismen skapar problem både hemma och i arbetslivet. Särskilt chefsrekryterare borde testa blivande förmän bättre.
 • Claes Andersson: Trump är narcissistisk psykopat

  30.01.2017 Inrikes
  Psykiatern, författaren och den före detta riksdagsmannen och ministern Claes Andersson säger att han står bakom sitt uttalande i De äldres råd på Yle Vega på måndagen. Donald Trump lider av en personlighetsstörning, säger han.
 • Erotik i stället för Gud hos Agnes von Krusenstjerna

  13.11.2016 Kultur och nöje
  Den mellankrigstida författaren Agnes von Krusenstjerna kom att bli en föregångare. Själv levde hon ett turbulent liv där hon reagerade emot gudfruktighet och kvinnolivets kringskurenhet. Samtidigt kämpade hon emot sin psykiska sjukdom och för sin rätt att uttrycka sig så frigjort som hon ville. Nu har hennes brev kommit ut i urval av litteraturprofessorn Anna Williams.
 • Att spela sig själv

  31.03.2016 Vega
  Är de roller vi skapar på sociala medier olika dem vi skapar eller tilldelas i det övriga livet?
 • Narcissistens samlade sanningar

  27.11.2015 Kultur och nöje
  I Heini Junkkaalas nya pjäs Olipa kerran minä på Nationalteatern har en självbespeglande dramatiker ordet.
 • Narcissisten krossar sin partners självförtroende

  02.09.2015 Familj
  Den självcentrerade narcissisten vill vara bäst i världen, törstar efter beröm, avundas andra och vill eller kan inte ta andras behov i hänsyn. För partnern som försöker blidka, avguda och betjäna narcissisten och narcissistens nyckfulla sinnesstämningar kan krafterna tryta och i värsta fall kan självförtroendet rasa.
 • Berättelse 18: ”Mitt självförtroende knäcktes totalt”

  31.08.2015 Familj
  Jag borde fattat redan efter en månads sällskapande att något var fel. Hon gick igenom all min e-post och alla mina sms. Hon var svartsjuk och beskyllde mig för att ha haft sex med andra kvinnor. Förhållandet fortsatte, men det kändes aldrig riktigt bra.
 • Berättelse 20: Chefer som mobbar

  17.02.2015 Mitt jobb
  När chefen mobbar kan det vara svårt att komma åt problemet. I den här läsarberättelsen valde offret att säga upp sig hellre än att konfrontera chefen.
 • Om narcissistisk personlighetsstörning

  03.02.2010 Arkivet
  En människa med narcissistisk personlighetsstörning är som två olika personer. Inom hemmets fyra väggar är det personens humör som styr allt. Utanför kan personen vara charmerande och vänlig.
 • Rockdebatt i Söndagsöppet 1985

  28.03.2007 Arkivet
  "Rockmusikerna hör till vår tids största idoler. Den musikform de företräder kallar vi kort och gott: Rock". Vad är rock? Är rocken farlig? Det vill Söndagsöppet ta reda på.
 • Litteraturdebatt 1985

  15.03.2007 Arkivet
  Med jämna mellanrum uppstår mindre debatter om hurudan litteratur som ges ut, vad man skriver om och vad man borde skriva om. I synnerhet i Svenskfinland. Så skedde också 1985.