Hoppa till huvudinnehåll

Ilosaarirock

 • Kerubi är berättelsen om en skrovlig rockklubb – hjärtat i Joensuus musikliv är fyllt av minnen

  05.04.2018 Egenland

  Rockklubben Kerubi är joensuubornas Tavastia.

  Vad består en legendarisk rockklubb av? Åtminstone av ett sunkigt förflutet, ungdomsminnen, bra musik och den där speciella backstage-känslan. Rockklubben Kerubi i Joensuu håller på att "återfinna sin legendariskhet", om vi ska tro sångarna Ville Karttunen och Aki Tykki från banden Ukkosmaine och Happoradio.

 • Festival-Finland sväller (igen) i sommar

  25.01.2017 X3M

  Festivalsommaren 2017 jäser till en stjärnfylld deg.

  Stryk shortsen, bunkra upp med myggsprej, ta sjukledigt i förtid. Festivalsommaren närmar sig igen. I dag har de tre festivaljättarna Provinssi, Ruisrock och Ilosaarirock avslöjat nyheter tillsammans. Den största? Att Ultra Bra är tillbaka från de döda.

 • Ultra Bra återuppstår

  25.01.2017 Inrikes

  En festivalrunda planeras för sommaren.

  Musikgruppen Ultra Bra återuppstår. Musikbandet, som hörde till de mest betydelsefulla under 1990-talet, har meddelat att bandet i sommar kommer att göra en festivalrunda.

 • Ellie Goulding ställer in spelning på Ilosaarirock

  12.07.2016 Kultur och nöje

  Ersättande artist söks för lördagen.

  Lördagens huvudartist på Ilosaarirock, Ellie Goulding, har tvingats ställa in sin spelning på festivalen på grund av hälsoskäl. En ersättande artist söks nu till lördagen.

 • Fantastiska kvinnor i sommar!

  03.07.2015 X3M

  De här kvinnorna ser du på musikfestivalerna i år.

  Bristen på kvinnliga artister på musikfestivaler har varit på tapeten i sommar. Trots den manliga dominansen finns det så klart en rad fantastiska kvinnliga artister som uppträder i Finland under sommaren - vi tog en titt på vilka de är.

 • Finlandsaktuella Alice in Chains

  19.05.2014 X3M

  Alice in Chains har sålt över 20 miljoner skivor och var ett av de största banden under det tidiga 90-talet. Efter en lång paus och bortgången av bandets vokalist Layne Staley år 2002 är de nu tillbaka med sitt femte album, The Devil Put Dinosaurs Here. I sommar besöker de Ilosaarirock i Joensuu.