Hoppa till huvudinnehåll

Liechtenstein

 • Markku Kanerva lugnet själv men vågade, så gott som, lova att de tar EM-biljetten: "Om det görs en staty så hoppas jag den består av elva spelare"

  14.11.2019 Sport

  Markku Kanerva självsäker men känner till fallgroparna.

  Drygt ett dygn till den stora stunden. Full pott i morgon kväll och EM-platsen är klar. Markku Kanerva var ändå precis lika lugn som vanligt och visade att fötterna är kvar på jorden under dagens internationella pressinfo. Han känner till fallgroparna men med ett brett leende lovade han ändå, så gott som, precis det som krävs för EM-biljetten – seger.

 • Här är truppen som ska säkra Finlands historiska EM-biljett: "Skadebekymmer", frågetecken och comebacks – Thomas Lam med i truppen igen

  06.11.2019 Sport

  Tim Sparv och Paulus Arajuuri med – med frågetecken.

  Om nio dagar är dagen som hela Fotbollsfinland så ivrigt ser fram emot här. Nu är också truppen utnämnd för den ultimata utmaningen och chansen att ta en historisk EM-biljett. Som väntat skedde det inga massiva förändringar i truppen inför matchen men några skadefrågetecken kvarstår och både Lappalainen och Uronen är med säkerhet borta på grund av skada.

 • Så tar sig Finland (möjligen) till EM – tabelläget i kvalet just nu

  05.09.2019 Sport

  Finland har just nu grepp om andraplatsen som krävs.

  Finlands absolut viktigaste match i EM-kvalet står för dörren. Klockan 21.45 drar matchen mot Grekland i gång på torsdagskvällen i Tammerfors. Sedan får 90 minuter visa hur fortsättningen ser ut. Med tre poäng i kväll står nämligen dörren vidöppen – utan de tre poängen blir det lite krångligare. Hemmamatcherna i höst är ändå Finlands gyllene nyckel.

 • Kasper Hämäläinen vill sätta stopp för snacket ”Vi vill visa jävlar anamma”

  06.06.2017 Sport

  "Det har varit mycket snack om landslagets matcher".

  Fotbollslandslagets anfallare Kasper Hämäläinen tycker att landslagets djupdykning behandlats tillräckligt mycket. Vi vill vända på det och visa att vi kan ta poäng av stora fotbollsländer, säger han till Yle Sporten.

 • Lara Gut tog vid där hon avslutade - etta i super-G

  05.12.2016 Sport

  Schweiziskan vann med en tiondels marginal i Kanada.

  Schweiziska Lara Gut tog hem världscupsegern i disciplinen super-G förra säsongen och inledde försvaret av kristallkulan på bästa sätt i den nya säsongens första deltävling i super-G i Kanada.

 • Landsförsvar: Inne i det schweiziska berget

  09.10.2016 Utrikes

  Schweiz byggde 20 000 bunkrar och försvarsanläggningar.

  Långt in på 1990-talet var de ryggraden i försvaret av Schweiz. Under de kyligaste åren av det kalla kriget var deras antal uppe i 20 000. Ofta djupt insprängda och väl kamouflerade skulle bunkrarna och försvarsanläggningarna hålla fienden borta från det neutrala landet.

 • Sju skadade i knivattack på tåg i Schweiz

  13.08.2016 Utrikes

  Passagerare fick också brandskador.

  En man beväpnad med kniv och brandfarlig vätska gick på lördag eftermiddag till attack på ett tåg i Schweiz. Sju personer skadades. De skadade fick stick- och brandskador. Polisen anser det osannolikt att det var fråga om en terrorattack.

 • EU synar Ikea på grund av misstänkt skattesmitning

  15.02.2016 Utrikes

  Rapport: Ikea kringgått skatt på en miljard 2009-2014.

  EU ämnar utreda påståenden om att möbeljätten Ikea har gjort sig skyldig till skattesmitning. Enligt en rapport som den gröna gruppen i EU-parlamentet har beställt ska Ikea ha kringgått skatter i Europa på åtminstone en miljard euro under åren 2009-2014.

 • Kronans Piippo nära podiet i Steg

  28.01.2015 Sport

  IK Kronans Eveliina Piippo åkte in på en fin femte plats på 5 kilometer vid ungdomens olympiafestival i Liechtenstein på onsdagen. Piippo förlorade med 20 sekunder åt vinnaren Antonia Fraebel från Tyskland i ett lopp där Emelie Svenlin (också Kronan) var 18:e.