Hoppa till huvudinnehåll

inventering

 • Flygekorren som nästan försvann i Pojo

  26.12.2016 Västnyland

  Tidigare fanns den skyddade arten på många håll i Pojo.

  Kåre Karlsson knäböjer vid asp efter asp i Skogböle i Pojo. Krafsar bort löv, kollar mossan som växer på stammens nedre del. Någon timme senare och några kilometer bort hittar han äntligen det han söker: orangefärgade små korn och brun mossa. De små kornen är så färska att det alldeles säkert sitter en flygekorre och trycker i sitt bo ovanför Kåre Karlssons huvud.

 • Forskare: Locka turister med fornlämningar

  03.12.2014 Åboland

  Kulturmiljön borde i högre grad användas för att locka turister till skärgården. Det anser Egentliga Finlands landskapsmuseum som på tisdag ordnade en miljövandring i Nagu.

 • Strukturpaketet skär dryg miljard i kommunernas utgifter

  29.11.2013 Inrikes

  En helomvändning i vården av äldre, öppenvård och hemservicetjänster ska ersätta anstaltsvård. Gymnasie- och yrkesskolenätet skärs ner och läropliktsåldern höjs till 17 år. Det är några av de åtgärder som ska sänka kommunernas utgifter med över 1 200 miljoner fram till år 2017.

 • Kungsörnarnas häckning sämre än vanligt

  17.07.2013 Inrikes

  Forststyrelsens inventering av örnbona visar att kungsörnarnas häckning i år lyckats sämre än vanligt. Speciellt dåligt var resultatet i Lappland där 80 procent av kungsörnsreviren finns.

 • Vattenvegetationen i Pojoviken har förändrats

  22.05.2013 Västnyland

  Vattenvegetationen i Pojoviken i Raseborg har förändrats markant under de senaste 70 åren. Det visar en undersökning vid Forsknings- och utvecklingsinstitutet Aronia i Ekenäs.

 • Neristan i Lovisa dokumenteras

  05.05.2013 Östnyland

  Byggnadsinventering och bok. Det händer mycket med och kring den gamla stadsdelen Nedrestaden i Lovisa, också känd som Neristan.

 • Mest kor i Pedersöre

  13.02.2013 Österbotten

  Det finns 25 000 nötdjur i Jakobstadsregionen. Flest kor per kvadratkilometer finns i Esse i Pedersöre och Nedervetil i Kronoby. Utvecklingsbolaget Concordia har räknat korna som en del av en ny strategiplan för regionen.

 • Gamla hus i Kristinestad ska inventeras

  23.11.2012 Österbotten

  Kristinestad vill nu göra en ordentlig inventering av de gamla husen i Kristinestad. Många stadsplaner är föråldrade och bör uppdateras. Staden och museiverket vill undvika att hus med skyddsvärden rivs i misstag.

 • Säkerheten i fokus under Borealis servicestopp

  12.09.2012 Östnyland

  Borealis reparerar och förnyar produktionsanläggningen i Sköldvik för 115 miljoner euro. Säkerhetsutbildning och - utrustning är avgörande för att minimera risken för olyckor.

 • Beståndet av vitkindad gås skjuter i höjden

  06.09.2012 Västnyland

  Beståndet av vitkindad gås har sjufaldigats sedan ifjol. Under veckoslutet inventerades närmare 600 vitkindade gäss i Västnyland.

 • Växtrariteter upptäckta i Gamla stan i Borgå

  29.06.2012 Östnyland

  Den här veckan har Borgå stad inlett en kartering av växter på gårdar i Gamla stan i Borgå. Redan den första dagen stötte man på en raritet: Oxtunga.

 • Nationellt värdefulla avlagringar i Österbotten

  22.05.2012 Österbotten

  Miljöministeriet har kartlagt nationellt värdefulla vind- och strandavlagringar. Av de sammanlagt 417 avlagringarna finns 12 i Österbotten. Till exempel finns en stenåker vid Öjberget i Vasa och dynfältet vid Storsanden i Nykarleby med på listan.