Hoppa till huvudinnehåll

modern

 • Intensiv och intim musikal

  15.09.2014 Vega

  Hon står där helt förkrossad, han minns deras första möte. Så här ser upptakten ut till Åbo Svenska Teaters nya musikal The Last 5 Years. Mi Wegelius recenserar.

 • En Gudsbild som håller

  11.01.2014 Tro

  Johan Westerlund är präst i Pojo som i musiken hittar vägar till en Gudsbild som håller. Därför tre Andrum med en litet överraskande infallsvinkel.

 • Fönster blir julkalenderluckor i Jakobstad

  02.12.2013 Österbotten

  Det är december och julkalendertid. I Jakobstad har stadsdelsföreningen Skata rf än en gång ställt till med en julkalender där luckorna utgörs av fönster.

 • Kuntsi deltar i museernas propagandakampanj

  07.11.2013 Österbotten

  Kuntsi museum för modern konst i Vasa är med i en ny slags webbkampanj. Publiken inbjuds att rösta på den bästa museipropagandan bland femtiotalet deltagande museilag.

 • William: George är en rackare

  19.08.2013 Utrikes

  Den nyblivne fadern prins William i Storbritannien säger att den nya rollen som pappa redan har förändrat honom. Han berättar också att han övade sig i att fästa barnstolen i baksätet av bilen för att inte misslyckas med det inför den samlade pressen.

 • Sällsynt vit tigerunge i Peru - se bilder!

  06.08.2013 Utrikes

  En sällsynt vit bengalisk tigerunge blev genast från sin födsel ett dragplåster i djurgården Huachipa i Peru. Den lilla tigerflickan väger nu omkring fem kilo och får mat av sina vårdare eftersom modern inte har tillräckligt med mjölk.

 • Österbotten syns då Umeå blir kulturhuvudstad

  27.05.2013 Österbotten

  Österbottniska kulturaktörer uppmuntras att göra sig mera synliga i och med att Umeå blir Europas kulturhuvudstad 2014. Bland annat blir projektsamarbete aktuellt mellan Vasa och Umeå.

 • Museibesökarna i Vasa profileras

  22.04.2013 Österbotten

  I Vasa vill man få större klarhet i vem som egentligen besöker Kuntsis museum för modern konst och Tikanojas museum. Därför kommer man i år att börja profilera museibesökarna berättar museichef Selma Green.

 • Kyrkoopea i Kimito i sommar

  26.03.2013 svenska-nyheter

  En unik kyrkoopera ges i Kimito i sommar. Verket Johannes Döparens födelse är komponerad av Jyrki Linjama och framförs den 7 juli i kyrkan i Kimito.

 • Finlandssvensk rekordsatsning i Jakobstad

  04.03.2013 Österbotten

  Över 40 miljoner euro, närmare än så vill inte fastighetsdirektör Bill Anckar på Stiftelsen för Åbo Akademi precisera campusinvesteringen i Jakobstad. Campuset är den största satsningen i modern tid av Stiftelsen för Åbo Akademi.

 • Färgbad ger mångsidiga upplevelser

  26.02.2013 Österbotten

  Genom färgbad är det meningen att barnet skall få utforska sin värld utgående från färger och få mångsidiga sinnesupplevelser. Färgbaden riktar sig till barn mellan fyra månader och upp till tre år. Johanna Kull är museipedagog och leder färgbadsgrupperna på svenska.

 • Kultur blir medicin i Vasa

  17.01.2013 Österbotten

  Kultur ger näring åt själen. Det är tanken bakom projektet "Kultur på recept" som kommer att genomföras i Vasa lördagen den 26 januari.

 • Påven börjar twittra

  09.11.2012 Utrikes

  Nu har även Påven tagit steget in i den moderna kommunikationsteknikens värld. I dag meddelade Vatikanen att Benedictus XVI ska börja twittra.

 • Snart officiell start för internationellt konstcenter på Sarfsalö

  21.06.2012 Östnyland

  Förra veckoslutet var det inofficiell visning av miljardärparet Zabludowicz konstsamlingar på Sarfsalö för inbjudna gäster. Det var en internationell samling av konstnärer, konstsamlare och konstproffs som bekantade sig med Anita Zabludowicz samlingar. Till de inbjudna hörde också Nina Björkman-Nystedet, ordförande för kulturnämnden i Lovisa.

 • Nationalbaletten besökte Vasa

  07.06.2012 Österbotten

  Nationalbaletten firar 90-årsjubileum på turné. På onsdag kväll var det Vasas tur.

 • Museiveckan drog besökare i Vasa

  22.05.2012 Österbotten

  Nästan 1200 personer besökte Kuntsi museum för modern konst och Tikanojas konsthem i Vasa under museiveckan förra veckan. Det är en fördubbling jämfört med museernas normala besökarantal.

 • Tv-serien Vägsjälar om unga människor i ett urbant Helsingfors från 1998

  22.12.2009 Arkivet

  Ett dödsfall flätar samman ungas liv i Helsingfors.

  Vägsjälar var en banbrytande serie om flera unga människors liv i Helsingfors. Personernas liv flätas samman och förändras av en olycka och ett dödsfall. Serien finns nu i sin helhet på Arenan!

 • När diskomusiken kom till Finland

  08.10.2009 Arkivet

  Diskookulturen passiverar och förstör ungdomen, eller?

  En musikstil som kom att förena finländare i gemensamt hat var diskomusiken. "opersonligt, hjärndött och massproducerat, som att stå i en korvfabrik", menar Måns Kullman. Men det fanns väl ändå diskoälskare i Finland?

 • Vår vackra huvudstad 1937

  28.08.2009 Arkivet

  Skinande bilar, skramlande spårvagnar och originella vinklar

  I den här filmen beger vi oss till Helsingfors före kriget 1937. Skinande bilar, skramlande spårvagnar och originella vinklar. Följ med!

 • Pål Pressli får en öronlappsstereo

  21.11.2008 Arkivet

  Öronlappsstereo kallar Pål Pressli denna nya grej.

  Öronlappsstereo kallar Pål Pressli denna nya grej, med vilken man kan lyssna på musik var man vill.

Sidor