Hoppa till huvudinnehåll

styrelserepresentation

 • Borgå lyckades välja jämställda styrelser till sina bolag

  03.10.2017 Östnyland

  Partierna nominerade för många män ursprungligen.

  Yle Östnyland har tidigare rapporterat om att de politiska partierna i Borgå nominerade för många män till styrelserna för de bolag staden äger. Nu har man ändå lyckats få till könsfördelningen.

 • Bolagsstyrelser förändras och ger mer plats för kvinnor

  08.03.2017 X3M

  Bolagens styrelser måste skärpa sig och ta in fler kvinnor.

  Fler kvinnor i bolagens styrelser ger en mångfald som alla tjänar på. Men för att det här ska ske måste de som letar upp kandidater skärpa till sig och inte alltid välja den lättaste vägen.

 • SFP fick omtalad styrelseplats i hamnbolag

  16.12.2014 Huvudstadsregionen

  SFP får en plats i det nygrundande aktiebolaget Helsingfors Hamns styrelse. Jan D. Oker-Blom valdes på måndag till styrelsen. I bakgrunden finns spekulationer om kohandel med De gröna.

 • Tyskland inför kvinnokvoter i bolagen

  26.11.2014 Utrikes

  Tysklands regering vill få in fler kvinnor i bolagens ledning. I tisdags bestämde regeringspartierna om en kvinnokvot på minst 30 procent i drygt hundra börsnoterade företag.

 • Allt fler unga kvinnor leder företag

  19.11.2014 Inrikes

  Kvinnliga chefer tar allt mer över ansvaret för företagens affärsverksamhet – framför allt i den yngre generationen. Också andelen unga kvinnor i börsbolagens styrelser håller på att öka. I år har 39 procent av utnämningarna gällt unga kvinnor.

 • Karperö uf är årets förening

  25.10.2014 Österbotten

  Svenska Österbottens ungdomsförbund utsåg Karperö uf till årets förening på årets Johannesgala som gick av stapeln på lördagskvällen. Årets eldsjäl är Malin Haka och årets veteran Mikael Gädda.

 • HS: Kokkila lämnar Finlands Näringsliv

  23.10.2014 Inrikes

  Finlands Näringsliv EK får en ny styrelseordförande vid årsskiftet. Helsingin Sanomat rapporterar att bergsrådet Ilpo Kokkila lämnar posten.

 • Kaskö hamn bolagiseras

  04.02.2014 Österbotten

  Bolagiseringen av hamnen i Kaskö skall vara klar den 1 september i år. Stadsstyrelsen i Kaskö valde inte ännu på tisdag kväll bolagets styrelse, det sker på nästa möte

 • Liten klick vid makten i stiftelser och fonder

  11.06.2013 Inrikes

  Ralf Blomqvist är den person som har flest styrelseuppdrag vid finlandssvenska stiftelser och fonder – totalt 10 stycken. Det framkommer i Yle Nyheters granskning av hur koncentrerad stiftelsemakten i Svenskfinland är.

 • Kvinnor i Finland avancerar bättre än i stora länder

  13.05.2013 Utrikes

  Kvinnor i Finland kan lättare avancera till höga poster än vad kvinnor i stora länder kan, visar konsultbolaget Ernst & Young i en rapport. Det är dock fortfarande ovanligt med kvinnor på ledande poster.

 • Maarit Feldt-Ranta i handbollsförbundets styrelse

  18.11.2012 Västnyland

  Riksdagsman Maarit Feldt-Ranta (SDP) från Karis invaldes i Handbollsförbundets förbundsstyrelse på lördagen. Hon valdes vid förbundets höstmöte i Helsingfors.

 • Hård dragkamp om förtroendeposter i Lojo

  02.11.2012 Västnyland

  Den 14:e november ska det vara klart.

  Före den 14:e november ska det vara klart vem som leder ordet i vilket företroendeorgan i Lojo. Då sammankommer nämligen nya stadsfullmäktige för första gången.

 • Vasa skärper greppet om Pikipruukki

  25.09.2012 Österbotten

  Vasa stad skärper greppet om stadens bostadsbolag Pikipruukki. Bolaget har en längre tid hämmats av stridigheter inom styrelsen och samarbetssvårigheter mellan bolagets styrelse och tjänstemannaledning.

 • Boije till Fontana media

  22.05.2012 Österbotten

  Korsholmaren Hans Boije har valts till styrelseordförande för Fontana media. Boije har tidigare arbetat som verkställande direktör för den österbottniska mediekoncernen HSS Media.