Hoppa till huvudinnehåll

målsättningar

 • Amerikansk fotboll: Förstärkning från Hawaii ger Hangölaget United Newland Crusaders mycket

  04.06.2018 Västnyland

  Ryan Tuiasoa skulle spela i ligan, kom till division 1.

  Det västnyländska fusionslaget United Newland Crusaders vann sin premiärmatch i division 1, har utländska förstärkningar och en bra organisation. Tränaren Ville Schoultz vill ändå inte prata om avancemang till högsta serien.

 • Oinspirerad eller överambitiös - vilket sätt att plugga passar dig bäst?

  12.10.2017 Vetamix

  Din ambition kan vara både en vän och en fiende.

  För att bli den bästa, eller kanske helt enkelt bättre på något, måste vi lägga upp målsättningar. Men akta dig för fallgroparna. Vår målsättningsguide går i genom det du behöver veta innan du lägger upp dina mål.

 • Skytten Niklas Hyvärinen vill vinna värdemedaljer

  07.08.2016 Västnyland

  Söndagen gav ett individuellt FM-silver.

  Snappertunabon Niklas Hyvärinen skjuter rörligt mål för Raseborgs Skyttar. Han har lagt upp ett träningsprogram med målet att vinna en internationell värdemedalj.

 • Christoph Treier: Målsättning, motivation och välbefinnande

  27.07.2016 Vega

  Dom tyckte jag var "dåule", klagade Christoph Treier.

  Christoph Treier är idrottspsykolog och mental tränare till 67 idrottsproffs runtom i världen. I sitt sommarprat bjuder han på roliga anekdoter, men talar också om ledarskap, välbefinnande och motivation.

 • Höjdhopparen Linda Sandblom vill tävla i EM och OS 2016

  07.03.2016 Västnyland

  Krävs nytt finländskt rekord för att kvala till OS i Rio.

  Linda Sandblom, Hangö IK:s färska FM-guldmedaljör i höjd, siktar beslutsamt på att delta i både EM och OS i sommar. Det kräver emellertid att hon klarar av att förbättra sitt personliga rekord.

 • Unicef: 68 miljoner barn riskerar dö

  23.06.2015 Utrikes

  Alla utvecklingsmål för 2015 är ännu inte uppnådda.

  Om målsättningen att eliminera den extrema fattigdomen innan 2030 inte uppnås, kan 68 miljoner barn dö under de kommande 15 åren av orsaker som hade kunnat förhindras. Det varnar Unicef för i en ny rapport.

 • Högholmen kritiseras för slappa målsättningar

  23.05.2015 Huvudstadsregionen

  Revisionsnämnden prickar djugården för de mål de satt upp.

  Helsingfors stads revisionsnämnd anser att Högholmen har för slappa målsättningar för sin verksamhet.

 • Helsingfors idrottsverk får kritik för slappa målsättningar

  17.02.2015 Huvudstadsregionen

  Idrottsverket gör lite som man vill när det gäller målsättningarna som de olika verken i Helsingfors ska sätta upp. Revisionsnämnden förundrar sig över att verket sätter upp samma mål år efter år. Mål som dessutom inte följer stadens strategi.

 • Sätt upp delmål på vägen till ditt nya liv

  09.01.2014 Österbotten

  Har du tänkt inleda ett nytt och hälsosamt liv efter julens frosseri? Se till att gå ut med realistiska målsättningar, säger Joakim Träskelin, idrottsproducent på Folkhälsan.

 • Sundqvist ny ordförande för Nytkis

  28.11.2013 Österbotten

  Carola Sundqvist från Jakobstad är ny ordförande för Nytkis. En av Nytkis målsättningar är att Finland ska skriva en konvention om förebyggande och bekämpning av våld mot kvinnor och våld i hemmet.

 • Det går bra för Vacon

  22.10.2013 Österbotten

  Vacons resultat förbättrades under perioden juli-september. Vinsten det tredje kvartalet var 14,8 miljoner euro. I fjol var vinsten under samma period 10,3 miljoner euro.

 • Vasa stads bonusar borde slopas

  17.10.2013 Österbotten

  Bonusarna inom Vasa stad borde slopas. Det anser fyrtio fullmäktigeledamöter. Förslaget behandlas på torsdagen i stadsstyrelsens allmänna sektion.

 • Barnskyddet kommer hem till dig

  13.09.2013 Västnyland

  Hangö stad har goda erfarenheter av att i tid hjälpa en familj som riskerar bli otrygg för barnen. Genom att hjälpa till i hemmet får hela familjen stöd, och barnen kan många gånger bo kvar hemma.

 • Raseborg behöver en planläggningsarkitekt

  28.08.2013 Västnyland

  Det beslöt samhällstekniska nämnden, eftersom det finns för få som jobbar med planläggning i staden. Planläggningsarkitekten ska ansvara för planläggningsuppgifter och bereda undantagslov och planeringsbehov inom stadsplaneringsavdelningen.

 • Bukklubben ledde till ett hälsosammare liv

  15.08.2013 Österbotten

  I veckan avslutades Folkhälsans och Korsholms kommuns pilotprojekt Bukklubben. I 20 veckor har ett 20-tal personer över 40 år fått stöd med kost och motion för att skapa ett hälsosammare liv.

 • Mångsidigt utbud på Pori Jazz

  19.07.2013 Åboland

  Pori Jazz kulminerar under veckoslutet, då artister som Bobby Womack, John Legend, Dave Douglas, Incognito och Earth, Wind and Fire uppträder.

 • Mera motion tack vare Bukklubben

  17.06.2013 Österbotten

  Sedan mitten av mars har Lisbeth Bäck gått in för att hitta en hälsosammare livsstil. Då gick hon med i Bukklubben som är ett samarbetsprojekt mellan Folkhälsan och Korsholms kommun med målsättning att lära ut hälsosammare livsvanor. Vi har följt med Lisbeth sedan starten och hon sammanfattar sin framgång som varierande.

 • BK-damerna vill äntligen vinna FM-guld

  07.06.2013 Västnyland

  Bollklubben-46 från Karis är en av landets mest framgångsrika handbollsföreningar och hoppas nu äntligen vinna FM-guld under ledning av sin nya tränare Gustaf ”Gutte” Ahlroos.

 • Jakobstadsregionen fick strukturplan

  05.06.2013 Österbotten

  Totalt 6200 nya bostäder kommer att byggas i Jakobstadsregionen fram till 2040. Bland annat detta framgår ur den nya strukturplanen som de fem kommunernas fullmäktige ska få ta ställning till.

 • SDP sätter målen för hösten

  24.05.2012 Inrikes

  Ungdomsarbetslösheten, åldringsvården och kommunreformen ligger högst på Socialdemokraternas lista att åtgärda inför kommunalvalet i höst. Det berättade partiordförande Jutta Urpilainen vid partikongressen i dag.