Hoppa till huvudinnehåll

inredningar (konkret icke-levande objekt)

 • Förvandla ett gjutningsrör till en billig och modern sittpuff med förvaring

  25.05.2018 Hobby och hantverk

  Sittpuffen du gör själv för 25 euro.

  Återanvänd ett plagg, måla en bit gjutningsrör och dekorera med metall, så får du en billig men snitsig puff med förvaringsutrymme.

 • Annorlunda julgranar i fyra olika stilar

  25.11.2015 Strömsö

  Vilket julgransalternativ passar bäst hemma hos dig?

  Lee ger tips på julig väggdekoration som fungerar även för gran-allergiker, trångbodda, husdjursägare och småbarnsföräldrar.

 • Inred med sytillbehör

  08.10.2015 Strömsö

  Några smarta förvaringstips av handarbetsmaterial.

  Gillar du att pyssla och vara kreativ - låt då ditt hobbymaterial vara en del av inredningen så har du sakerna lätt tillgängliga.

 • Fixa snygga burkar av återanvända ljusstakar, schackpjäser och glasburkar

  10.04.2015 Hobby och hantverk

  Perfekta att förvara smått och gott i.

  Lee visar hur man kan återanvända gamla sylt- och gurksalladsburkar och göra läckra förvaringsburkar. Bara att måla i valfri färg!

 • Stringhylla till verkstaden

  20.03.2014 Strömsö

  Jim bygger hyllor att förvara saker på. Inspirationen kommer från formgivarparet Nisse och Kajsa Strinnings stringhylla - en lätt, finurlig och flexibel hylla. Den nya verkstadshyllan blir en grövre variant med hyllplan av limträskivor och gavlar av armeringsgaller.

 • Fräscht och modernt i nya Y-byggnaden

  07.11.2013 Österbotten

  I Y-byggnaden vid Vasa centralsjukhus står klockorna ännu stilla. Ingen har spolat i toaletterna och väggarna är nymålade. Först i januari öppnas dörrarna för de första patienterna, men redan nu börjar den medicinska utrustningen vara på plats.

 • Humanistisk inredning och smärtsamma maktrelationer

  20.09.2013 Kultur och nöje

  Robert Nordström är den lyhörda fotografen, som hållit i kameran i den Oscarsnominerade filmen Lärjungen. Filmen handlar om makt och har lite fysiskt våld, men känns ändå smärtsam.

 • SBA Interior kunde ha fått jobb för ett år

  29.12.2012 Västnyland

  Att varvet STX i Åbo gick miste om lyxkryssarbeställningen i miljardklassen är en dålig nyhet för många underleverantörer. På SBA Interior i Svartå hade man hoppats att få leverera inredning till hytterna. Företaget är sysselsatt fram till sommaren.

 • Designpris delades ut

  24.05.2012 Inrikes

  Årets unga designers har valts. Design Forum Finlands pris går i år till formgivaren Linda Bergroth och designduon OK Do. Priset är värt 5 000 euro och delas mellan pristagarna.

 • Dekorationsfåglar i björkfaner

  22.11.2009 Konst

  Lättgjorda dekorationsfåglar i faner.

  Camilla visar hur man gör lättgjorda dekorationsfåglar i faner som man kan ställa på middagsbordet, i hyllan eller var man än tycker. Fåglarna kan dekoreras enligt egen smak och det är bara att låta fantasin flöda.

 • Julgran à la Strömsö

  21.12.2003 Bygga och bo

  Bygg din egen julgran av träskivor.

  Det här är alternativet för dig som varken vill ha en barrande julgran i vardagsrummet eller inspireras av tanken på en plastgran.