Hoppa till huvudinnehåll

uppmärksamhet

 • Rickard Eklund: Så här skriver du en låt

  06.07.2017 Kultur och nöje

  Rickard Eklund ger sina bästa låtskrivartips.

  Det är 20 år sedan kanalen Yle Vega hördes första gången i radion. För att fira den här födelsedagen efterlyser Vega nu en nyskriven låt som beskriver kanalen. Men hur skriver man egentligen en låt? Jukka Isojoki träffade prisbelönte låtskrivaren Rickard Eklund för att ta reda på svaret.

 • Le Pen utnämnde sin premiärministerkandidat och fick uppmärksamhet - igen

  29.04.2017 Utrikes

  Le Pen i rampljuset också på lördag - Macron i skuggan.

  Euroskeptikern och nationalisten Nicolas Dupont-Aignan kan bli Frankrikes premiärminister om Marine Le Pen vinner presidentvalet. Och just nu går Le Pens kampanj på högvarv. Åtminstone vann hon tävlingen om mediernas uppmärksamhet också på lördagen.

 • Använder föräldrar för mycket Facebook?

  01.06.2016 Nyhetsskolan

  "Föräldrar ger mer uppmärksamhet åt telefonen än åt barnen."

  När Facebook först kom ut 2004 var det väldigt populärt bland 13-18 åringar, men efter ett tag blev också vuxna intresserade. Många ungdomar tycker att de vuxna sätter för mycket tid på att kolla Facebook.

 • Invandrarbarn får oftare adhd-diagnos

  04.05.2016 Åboland

  Diagnosen är fem gånger vanligare än för andra barn.

  Diagnosen är fem gånger vanligare bland invandrarbarn än för andra barn i Finland. Särskilt barn vars föräldrar kommit från utvecklingsländer har en större andel adhd-diagnoser.

 • Smoukahontas får stadens nyckel

  17.03.2014 Österbotten

  En entusiastisk stadsdirektör Mikael Jakobsson lovordar Sara Maria Forsberg och överlämnar stadens nyckel på tisdag.

 • Testa din reaktionsförmåga

  26.02.2014 Vetenskap

  Lev uppmärksamt - och längre.

 • "Behovet av nytt barnsjukhus i Åbo är akut"

  19.02.2014 Åboland

  Behovet av ett nytt barnsjukhus i Åbo är verkligen stort, säger överskötare Wiveka Kauppila vid barn- och ungdomskliniken i Åbo. Vi står inför stora problem och vi funderar dagligen på hur vi klarar oss här, säger Kauppila.

 • Julhandeln viktig för de små affärerna

  23.12.2013 Österbotten

  Julhandeln är inne i den intensiva slutfasen. För många affärer är det de här dagarna som en stor del av årets omsättning ska tas in. I Vasa centrum finns en mängd små specialbutiker som tävlar med stormarketarna om kundernas uppmärksamhet... och pengar.

 • "Shortsmannen" drogad?

  02.12.2013 Östnyland

  Helsingforsmannen som natten till söndag irrat sig till Borgå iklädd endast shorts och skjorta misstänker själv att han blivit drogad.

 • "Vi har alla ett personligt varumärke, vare sig vi vill det eller ej"

  20.11.2013 Inrikes

  Ditt personliga varumärke innefattar allt du gör och säger, både i verkligheten och på sociala medier. Och frågan är inte om vi vill ha ett personligt varumärke eller inte, utan om vi vill styra det själva, menar Harini Chari, marknadsföringsstrateg på American Chambers i Helsingfors.

 • VIFK-tjejer på landslagsläger

  20.11.2013 Österbotten

  Igår åkte Linnea Hjerpe, Adelina Ragnäs och Fanny Fors från Vasa IFK till idrotts- och träningsscentret Eerikkilä på landslagsläger. Nu ska de testas och utmanas.

 • Fungerar välgörenhetsjippon?

  09.07.2013 Huvudstadsregionen

  Det blir allt populärare med evenemang där man simmar, cyklar eller springer för välgörenhet. Men blir vattnet i Östersjön renare av sådana här påfund, Vanessa Ryan på WWF?

 • Två språk – bättre fokus

  05.06.2013 Åboland

  Tvåspråkiga har lättare än enspråkiga att rikta sin uppmärksamhet mot det viktiga och stänga ut det irrelevanta, visar ny forskning vid Åbo Akademi. – Det var ett självklart val att tala två språk, säger en familj där dottern lär sig svenska och spanska.

 • FNB: Riksåklagaren börjar utreda fallet med den avskedade läraren

  10.04.2013 Huvudstadsregionen

  Riksåklagaren har börjat behandla fallet där en lärare blev uppsagd efter att ha skuffat ut en elev från matsalen i Alphyddans högstadieskola, skriver FNB.

 • Finland får djurskyddsombudsman i år

  10.02.2013 Inrikes

  Finland får en djurskyddsombudsman. Pengarna för att anställa ombudsmannen har reserverats i statens budget och tjänsten lediganslås av Jord- och skogsbruksministeriet.

 • Kunder nöjdare med Vasa flygplats

  22.01.2013 Österbotten

  Kunderna är nöjdare än tidigare med Vasa flygplats. Resultaten för Vasa flygplats har förbättrats mest av alla flygplatser i Finland.

 • MTV3: IHL-direktör risar vårdsystem

  16.01.2013 Inrikes

  Systemet med allmänna vårdcentraler håller på att vittra sönder, säger Pekka Puska, direktör för Institutet för hälsa och välfärd, till MTV3. Han anser att det minskade utbudet fått människor att söka sig till privata mottagningar i stället.

 • Olle tillbaka i Lasse Stefanz

  22.11.2012 Kultur och nöje

  Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz, meddelade förra veckan att han hoppar av. 45 år av dansbandsmusik skulle ta slut, det fick hela dansbandsvärlden att skaka. Inte kan det vara sant att Olle slutar. Facebookgrupper skapades "Sluta inte Olle" Nu meddelar Olle att han fortsätter.

 • Frisk luft och samvaro viktig för äldre

  04.10.2012 Västnyland

  Den nationella Friluftsdagen för äldre firades på torsdagen. Anhöriga och frivilliga hade chansen att umgås i det fria.

 • Azerbajdzjan argt på Loreen

  24.05.2012 Utrikes

  I värdlandet för den pågående Eurovisionen, Azerbajdzjan, rasar myndigheterna mot den svenska schlagersångerskan Loreen. Loreen har under eurovisionsveckan engagerat sig i människorättsläget i landet och träffat flera människorättsaktivister.