Hoppa till huvudinnehåll

transportörer

 • Strulig start för skolskjutsarna: Jenni har utrustat sin femåriga son med en GPS för att veta vart bilen kör honom

  17.08.2018 Inrikes

  Kritiken rör förseningar och bristfällig information.

  Det nya läsåret har börjat struligt för skolskjutsarna för barn med specialbehov i Helsingfors. Förseningar, bristfällig information och långa resor har varit vardag för Jenni Larres femåriga son som åker skolskjuts från hemmet i Drumsö till förskolan i Tölö, Helsingfors.

 • Kinesisk stororder till Raumoföretag

  28.09.2017 Åboland

  Företaget tillverkar transportsystem för energiindustrin.

  Raumaster från Raumo har levererat ett utvidgat transportband för sophantering till kinesiska energiföretaget Zibo Green Energy New Energys enhet i Shandong som ligger söder om Peking.

 • Nu rullar vindkraftverken mot Kristinestad

  30.05.2017 Österbotten

  Transporterna intar riksåttan fram till oktober.

  På tisdag kväll startade den första av 374 transporter av vindkraftverk från hamnen i Vasa till Ömossa i Kristinestad. Bygget av Finlands största vindkraftspark kommer att synas på vägarna ända fram till oktober.

 • Rälsbuss nära kollision med långtradare i Ekenäs centrum

  27.03.2017 Västnyland

  Specialtransport fastnade på övergången.

  Alla ingredienser fanns för en allvarlig olycka i Ekenäs centrum på söndagen (26.3) då en specialtransport skulle ta sig över järnvägsövergången mellan Genvägen och Pehr Sommars gata. Specialtransporten fastnade samtidigt som rälsbussen med passagerare från Karis körde in mot Ekenäs.

 • Nej till kommunal tömning av slambrunnar

  20.05.2016 Österbotten

  Kommunerna bryter mot den nya avfallslagen.

  Kommunerna i Vasaregionen vill inte ha kommunalt ordnad slamtransport. Låt många små entrepenörer fortsätta sköta slamtömningen är budskapet. Vasaregionens avfallsnämnd får snart slamfrågan på sitt bord.