Hoppa till huvudinnehåll

gymnaster

 • Gymnastikglädje i Vasa – "Fantastiskt att se vilken utveckling som skett"

  21.10.2018 Österbotten

  260 tävlar i redskapsgymnastik i Volthallen i Vasa i helgen.

  Tävlingsnerver, fokus och koncentration är några av ingredienserna som trängs i Volthallen i Vasa under helgen. Men lika stor plats får rörelseglädje och kamratskap. Redskapsgymnastiken är på frammarsch i Österbotten.

 • Gymnastikfestivalen i Kristinestad avslutad

  19.06.2016 Österbotten

  Solen vägrade visa sig före i sista stund.

  Gymnastikfestivalen i Kristinestad avslutades på söndag eftermiddag. Över 900 personer deltog i det sista programmet under huvudfesten på Kristinaplan.

 • Gymnastik samlar 1 300 personer i Kristinestad

  17.06.2016 Österbotten

  Finlandssvenska gymnastikfesten går av stapeln i helgen.

  Nu inleds gymnastikfesten som samlar gymnaster från hela Svenskfinland på ett och samma ställe. I år går festen av stapeln i Kristinestad.

 • Vandalism stängde Kristinestadsgym

  01.02.2016 Österbotten

  Pengar stals och utrustning förstördes.

  Ett gym i centrum av Kristinestad har utsatts för vandalism. Det är fråga om så omfattande skador att gymmet tvingas hålla stängt en tid framöver.

 • För dyrt att ha svensk information på Gymnaestradas webb

  10.07.2015 Huvudstadsregionen

  Användarna kan välja mellan finska, engelska och spanska.

  Det finns inga officiella webbsidor på svenska för gymnastikevenemanget Gymnaestrada som ordnas i Helsingfors nästa vecka. Det skulle ha kostat för mycket, säger man på Finlands Gymnastikförbund Svoli.

 • Österbottniska gymnaster på massiv gymnastikfest

  09.07.2015 Österbotten

  20 000 deltagare från över 50 länder.

  Gymnaestrada är en internationell gymnastikfest som samlar över 20 000 deltagare från över 50 länder till Helsingfors. En av de deltagande föreningarna är Vasa gymnastikförening som övade på torsdag kväll.

 • Bilder om gott och ont

  28.01.2015 Kultur och nöje

  Rumänsk redskapsgymnastik hänförde konstnären Salla Tykkä 2004. I sitt verk Giant undersöker hon frågor om frihet och om våra visuella minnen. Vilken är relationen mellan ett politiskt system och de människor det fostrar fram?

 • Tomi Tuuha skrev historia

  23.10.2014 Sport

  Redskapsgymnasten Tomi Tuuha har som första finländare någonsin säkrat segern i en världscup.Tuuha har en ointaglig ledning i världscupen i hopp inför den sista världscupsdeltävlingen i Colombia i början av november.

 • Stor gymnastikfest ordnas i Kristinestad

  04.09.2013 Österbotten

  Finlands Svenska Gymnastikförbunds stora gymnastikfest ordnas nästa gång i Kristinestad. Lappfjärds gymnastikförening har utsetts till arrangör för gymnastikfesten 2016.

 • Förbundspennan: Gymnastikfesten 2016 i Kristinestad

  03.09.2013 Sport

  Finlands Svenska Gymnastikförbunds gymnastikfester ordnas i regel vart fjärde år. Gymnastikfesterna samlar gymnaster från hela Svenskfinland, från Karleby i norr till Lovisa i öster. Lappfjärds Gymnastikförening är nu för första gången lokal arrangör och Kristinestad utsedd till plats för gymnastikfesten i juni 2016!

 • Bakom Cirque du Soleils kulisser

  14.03.2013 Huvudstadsregionen

  En del av Cirque du Soleils framgång kan säkert förklaras med att artisterna verkar så mystiska, med sina fantasifulla kostymer och masker. Vem döljer sig där bakom? Det tog vi reda på.

 • "Cirque du Soleil är McDonalds-cirkus"

  21.02.2013 Huvudstadsregionen

  I mars kommer Cirque du Soleil till Helsingfors med en ny föreställning. Att få jobba för den världsberömda cirkusen är ändå inte drömmen för varje ung cirkusartist, säger Oskar Rask.

 • 1300 gymnaster samlas i Jakobstad

  08.06.2012 Österbotten

  1300 gymnaster samlas under veckoslutet i Jakobstad, då Finlands Svenska Gymnastikförbund håller gymnastikfest. Under de här tre dagarna ordnas uteuppvisningar, galor och massprogram.

 • Jakobstad förbereder sig på gymnastikfest

  30.05.2012 Österbotten

  I Jakobstad förberder sig Jakobstads Gymnastikförening och IF Drott för Finlands svenska gymnastikförbunds stora gymnastikfest. Under tre dagar kommer över 1 300 gymnaster att fylla Jakobstad med uteuppvisningar, galor och massprogram.