Hoppa till huvudinnehåll

skärmar

 • Vänd på golvlampan - häng den i taket

  25.02.2016 Strömsö

  Frigör golvyta och underlättar städningen.

  Frigör golvyta och underlättar städningen.

 • Vikskärm av trälister, rundstavar och tyg

  16.05.2015 Strömsö

  Göm bort råddet bakom en skärm

  En rumsdelare, en råddgömmare eller helt enkelt en skärm att ostört byta kläder bakom, är några alternativ på hur vikskärmen kan komma till nytta.

 • Föräldrar borde spela mera datorspel

  16.05.2015 Familj

  Oinsatta föräldrar slarvar med åldersgränser och regler.

  För många vuxna kan spelvärlden te sig obekant och skrämmande. Man måste helt enkelt bemöda sig lite och ta sig ur sin egen bekvämlighetszon, anser Mikko Meriläinen, expert på datorspel och spelfostran.

 • Skärmberoendet styr livet

  31.03.2015 Nyhetsskolan

  Filippa Mellin ger tips på hur man kan minska skärmtiden.

  Att både unga och vuxna är ständigt uppkopplade på nätet är inget konstigt nuförtiden. Men var går gränsen till överdrift?

 • Virka lampskärm av återanvända värmeljuskoppar

  18.12.2014 Hobby och hantverk

  Gör en egen unik lampskärm

  Den här lampskärmen gör Lee av skräpet från brända värmeljus och en gammal lampa. Genom att ta vara på botten i aluminiumhållarna, sy och virka runt och foga ihop delarna så får man en modern lampa som ger ett spännande skuggspel på väggen.

 • Utomhuslampa i metall

  28.03.2014 Strömsö

  Det går en stig runt Strömsö området. Längs den har vi gjort en del informationsskyltar med text som berättar om livet på Strömsö förr och nu. Där stigen börjar, invid porten framför verandan, finns en större skylt med information om hur stigen går, om när programmet Strömsö började göras och så vidare. Området runt skylten är ganska mörkt och den behövde lysas upp.

 • Informationen på tågstationerna bristfällig

  28.02.2014 Österbotten

  Om ett tåg är försenat är det sällan personalen på tågstationerna som kan informera om förseningar eller problem. All information sköts nämligen från en central i Helsingfors.

 • "Teknik får inte ersätta barnmorskor"

  18.04.2013 Österbotten

  Barnmorskestuderande, lärare och praktiserande barnmorskor från de nordiska och baltiska länderna samlas i Vasa den här veckan. Det är ett tillfälle för oss att lära oss av varandra, säger Monika Koskinen, lektor på Novia i Vasa. Bland annat har man diskuterat bruk och missbruk av teknologi vid förlossningar.

 • Apple visade upp Ipad mini

  23.10.2012 Ekonomi

  Teknikjätten Apple har presenterat en ny mindre Ipad-läsplatta. Den heter Ipad mini, sade Apple-chefen Philip Schiller när bolaget presenterade sina nya produkter i San Jose i Kalifornien.

 • Åldringsvård på skärm testas i skärgården

  30.05.2012 Åboland

  I framtiden kan allt mera av åldringsvården skötas på elektronisk väg. Systemet har testats i bland annat Iniö och åldringarna har varit entusiastiska.

 • Nyheter från datorskärmen 1988

  07.01.2010 Arkivet

  I samband med tv på morgonen är nyheter viktiga.

  I samband med tv på morgonen är nyheter viktiga. Vi måste påminnas om att världen går vidare. I Frukost-tv fick man de färska nyheterna direkt från datorskärmen av olyckskorparna.

 • Lampskärm

  27.05.2007 Konst

  För den som inte har så stort tålamod eller helt enkelt vill undvika nål och tråd är den här lampskärmen ett idealiskt projekt! Det här behöver du: gammalt (eller nyinköpt!) lampskelett tyger i olika mönster och färgnyanser, gärna i matchande tema sax pärlor Så här gör du: 1. Börja med att ta bort eventuellt gammalt tyg från lampskelettet.

 • Kökslampor av gamla köksredskap

  19.11.2006 Hobby och hantverk

  Återanvänd rivjärn och bakformar

  Har du skåpen fulla av fina redskap i metall som aldrig riktigt används för att de är för rostiga eller omoderna så är detta ett tips för dig. Eller för den som bor vackert lantligt men saknar den rätta stämningsbelysningen, kanske något för lantstället eller för den moderna stadskokvrån som saknar det lilla extra.