Hoppa till huvudinnehåll

ugnsrätter

 • Pauls pizzakanter med tomatsås

  09.08.2018 Recept

  Frasiga och välkryddade till valfri god dipp.

  Pizzakanter låter inte som någon höjdare. Men om man gör enkom bara kanter blir det en riktig höjdare. Viktigt att man har en riktigt god tomatsås till, någonting gott att dippa i och att man kavlar degen tunt så att det egentligen inte blir några kanter.

 • Gör Pauls allt-i-ett-paj med ugnsbakad, kokt och stekt lök toppad med tomat och getost

  20.06.2018 Strömsö

  Sommarmat utan kött.

  För mig är lök starten på all matlagning, men det går även att variera i all oändlighet. Den här gången gör vi en paj. Den här är inspirerad av en rätt från ett café i underbara Gordis, Provence. - Paul -

 • Gös - en läcker rovfisk

  31.03.2016 Mat och fritid

  "Gösen är vår största abborrfisk".

  Det blåser en frisk, sydvästlig bris över fjärden. Vattnet krusar sig och vågorna slår mot skutan. Måsarnas vakande ögon följer noga med när nätet sakta dras upp. Kakofonin bryter ut när småfisk och fiskrens kastas överbord. Vingar slår mot ytan och höga skrin vittnar om strid om de bästa bitarna. I lådor med krossad is ligger gösar vackert på rad, Det doftar sjögräs och saltstänk när skutan styr kosan tillbaka mot land.

 • Festbuffé av gamla råvaror och rester

  11.09.2015 Strömsö

  Improvisera i köket med gamla råvaror.

  Paul, Elin och hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson från Marthaförbundet tar vara på råvaror vars bäst före-datum gått ut och improviserar fram ett antal olika rätter i Strömsös kök.