Hoppa till huvudinnehåll

räkning

 • Ny rapport: Vargstammen växer och rör sig västerut – 70 procent av vargarna uppskattas nu leva i västra Finland

  06.06.2018 Inrikes

  Vargflockarna är nu 20. "Anmärkningsvärd förändring".

  Vargstammen har rört sig från östra Finland mot väst. Under det gångna året har flockarna också blivit fler: 2017 var flockarna 14, i mars 2018 uppskattades antalet flockar ligga kring 20. Forskare betecknar förändringen som anmärkningsvärd.

 • "Pappersräkningar får inte kosta extra"

  31.03.2017 Inrikes

  Konsumentförbundet vill ha lagändring till stånd.

  Konsumentförbundet anser det vara fel att konsumenter måste betala för att få en pappersräkning. Förbundet kräver nu att konsumentskyddslagen ändras så att alla garanteras avgiftsfria fakturor i pappersform.

 • Många är oroade för sin privatekonomi

  23.11.2016 Inrikes

  Intrum Justitia har utrett våra betalningssvårigheter.

  Var tredje finländare har problem med att betala sin räkningar - vilket är klart fler än medeltalet i Europa.

 • Sibbo förnyar sina e-fakturor – kunder påverkas

  11.10.2016 Östnyland

  Invånare måste förnya avtal med banken.

  Sibboborna måste göra nya avtal med banken när kommunen förnyar sina elektroniska räkningar. Annars dimper pappersräkningen i postlådan.

 • Elräkning på villovägar

  22.02.2016 Samhälle

  Eläkningen kom på förfallodagen. Ingen tar ansvar.

  "Jag fick en faktura på nästan 700 euro från elbolaget Herrfors den 1:a februari. Räkningen var utskriven 18.1 med förfallodag 1.2 - samma dag jag fick den!"

 • Hangö anlitar inkassoföretag för indrivning

  02.02.2016 Västnyland

  Företaget OK Indrivning tar över obetalda räkningar.

  Det blir företaget OK Indrivning som tar över Hangöbornas obetalda räkningar i framtiden. Staden vill effektivera sin verksamhet och använda resurserna mera ändamålsenligt.

 • LS: Stora dröjsmål då Lovisa stad skickar räkningar

  08.05.2015 Östnyland

  Bakom problemen ligger ett nytt faktureringssystem.

  Lovisa stad har problem med sitt nya faktureringssystem. En del av hyrorna och vattenräkningarna från början av året har nått fram till kunderna först nu i maj.

 • Ingå och Raseborg tvistar om skolskjutsersättning

  24.04.2015 Västnyland

  Ingå anser sig ha har betalat för mycket till Raseborg.

  Ingå och Raseborg har olika åsikt om hur Ingå kommun ska betala för skolskjutsar för Ingåelever som går i skola i Raseborg. Ingå anser att kommunen har betalat för mycket.

 • Vasa elektriska sänker elpriset i maj

  02.03.2015 Österbotten

  Prissäkningen gäller drygt 92 000 kunder som har elavtal som är i kraft tillsvidare. För ett eluppvärmt egnahemshus betyder det 60-80 euro per år.

 • Räkningar skickades fel i Karleby

  27.02.2015 Österbotten

  Upp till 1300 dagvårdsfakturor i Karleby har gått till fel mottagare. Fakturor som borde sändas i pappersformat har skickats till fel mottagare som e-fakturor. Också företag har fått räkningar för dagvård.

 • "Från taket ser jag arter jag inte ser annars"

  25.01.2015 Inrikes

  Det här veckoslutet har folk spanat efter fåglar på sina gårdar och meddelat observationerna till organisationen Birdlife. Evenemanget kallas Gårdsplanskryss och ökar kunskapen om fågelstammarna i vårt land. Läs också: Överraskande fågelobservationer i Gårdsplanskrysset

 • ADB-undervisning i skolorna

  07.04.2014 Arkivet

  Det gäller att hänga med, anser skolmyndigheterna.

  Det gäller att hänga med, anser skolmyndigheterna, och kräver datorundervisning i allt tidigare ålder. Men är det farligt och gör oss till robotaktiga människor?

 • Dyrt att bygga i Sundom

  02.04.2014 Österbotten

  Byggandet av bostadsområdet i Yttersundom håller tidtabellen. Men har man otur kan man få upp till 1000 kubikmeter sten på sin tomt och att bli av med den mängden är ingen billig historia.

 • Elisa förbjuds ta betalt för pappersräkningar

  24.03.2014 Inrikes

  Markandsdomstolen förbjuder teleoperatören Elisa att ta extra betalt för att skicka pappersräkningar. Företaget hotas av ett vite på 100 000 euro om de går emot domen.

 • Hans on the Bass väntar på pengar från Moon River

  10.03.2014 Östnyland

  Klaus Suhonen som är förgrundsfigur för Hans on the Bass kritiserar öppet Moon River på sociala medier. Hans on the Bass har inte ännu fått betalt för fjolårets spelning, men Moon River har redan startat planeringen för årets Konstens natt i Borgå.

 • Östnylänningar himlar sig över höga elräkningar

  10.03.2014 Östnyland

  Efter att Borgå energi installerade fjärravlästa elmätare så har konsumenterna reagerat på vad elektriciteten kostar. Elräkningen är klart högre vintertid än tidigare.

 • Strul när direktdebiteringen upphör

  26.01.2014 Inrikes

  Bankernas direktdebitering upphör den sista januari. Det är bäddat för strul, trots att det utlovades att kunderna inte behöver göra något. Efter en mängd problem i Europa vill EU-kommissionen förlänga övergångstiden med ett halvt år. Men i Finland kommer bankerna att hålla fast vid tidtabellen.

 • Åbo Energi beklagar uppståndelsen kring obetald räkning

  27.12.2013 Åboland

  På julafton skrev Turun Sanomat om en man som fick elen avstängd på grund av en obetald räkning. Fallet väckte mycket debatt i sociala medier. Åbo Energi svarar att kunder har mycket tid att reagera på räkningar.

 • Felaktiga räkningar skickas till organisationer

  07.11.2013 Österbotten

  Flera österbottniska organisationer har fått ta emot fakturor som de misstänker är felaktiga. Det handlar om företaget Yritys-netti.com som har skickat räkningar för marknadsföring som de har utfört. Men en del av de som har fått räkningen säger att de aldrig har beställt tjänsterna.

 • OECD: Finland i topp vad gäller färdigheter

  08.10.2013 Inrikes

  Det är inte bara finländska skolelever som utmärker sig internationellt. Också den vuxna befolkningen befinner sig i världstoppen vad gäller läsning, räkning och problemlösning med dator, visar en jämförelse från OECD.

Sidor