Hoppa till huvudinnehåll

olivolja

  • Matfusket ökar med globaliseringen

    19.04.2017 Mat och fritid

    "En större världsmarknad lockar till matfusk".

    Livsmedelsförfalskning är en business i miljardklassen och en viktig inkomstkälla för organiserad kriminalitet. Men det är du som drabbas när falsk olivolja, honung, mozzarella eller ruttet kött hamnar på din tallrik eller i matkassen. Hur kan matfusket tyglas?

  • Julbord i Jesu anda

    21.12.2016 Mat och fritid

    "Vad hade Jesus ätit om han firat jul?

    Du som har tröttnat på den traditionella, finländska julmaten eller av någon anledning inte kan äta den behöver inte skämmas. Sök istället inspiration från miljön och stämningen i stallet i Betlehem på julnatten.

  • Priscas och Papas Tarte Tatin

    28.01.2016 Kultur och nöje

    Prisca Leclerc skrev en kokbok med pappas franska recept.

    Det började en höst när Prisca Leclerc skulle baka Tarte Tatin. Äppelpajen doftade inte riktigt såsom pappas. Hon ringde upp honom och frågade hur han bakar sin ljuvliga paj. Nu finns den vackraste franska kokboken på finska.

  • Oliver och olivolja

    04.02.2013 Strömsö

    "Olivolja är som vin, med olika dofter och smaker."

    Det finns fler än 300 olika sorters oliver. Oljans kvalitet beror bl a på olivträdets sort, jordmån, klimat, mognadsgrad vid skörden. Olivolja är som vin, de bör testas och ett tu tre hittar du din egen favorit.