Hoppa till huvudinnehåll

arrangering

 • Gul jul – fixa ett trendigt jularrangemang med torkad vass och magisk snö

  29.11.2019 Strömsö

  Julens trendfärg i år är gul.

  Blommor, jultomtar och andra juldekorationer i gult kan kännas lite udda, men gult är faktiskt en av årets trendfärger till jul.

 • Blommor på en skida till fest

  14.10.2016 Strömsö

  En skida med blommor på blir en kul dukning.

  En gammal träskida, blompinnar en borrmaskin, lite kvistar och blommor - det är ungefär vad som behövs för en bordsdekoration som säkert väcker uppmärksamhet hos middagsgästerna.

 • Veckans Sibbe: I dagboken för 100 år sedan

  04.03.2015 Kultur och nöje

  Våren 1915 var Jean Sibelius 49 år och en flitig dagboksskrivare. Han ventilerade sin tankar och känslor och skrev både om vardagliga företeelser och om sitt komponerande. Då och då gläntade han också på dörren till sitt inre. I mars fick han sin violinsonatin op.80 färdig.

 • Veckans Sibbe: den 25 oktober 1902

  27.02.2015 Kultur och nöje

  Verket "Den 25 oktober" för blandad kör finns nedtecknat i två olika versioner. Den första versionen med rubriken Till Therese Hahl och den senare med titeln Den 25 Oktober 1902.

 • Stefan Paavola: Jazz till reapris

  24.01.2015 Östnyland

  På onsdagen fick en fullsatt sal i restaurangen i Simolin-huset i Borgå njuta av en högklassig och givande jazzkonsert. Artisterna stod som arrangörer, med Borgåbon Antti Hytti i spetsen.

 • Byråkratin stoppar idéerna

  13.10.2014 Huvudstadsregionen

  Idéer, samhörighet, karneval, glädje; det finns många orsaker till att man vill ordna offentliga gratis evenemang. Byråkratin kan ändå sätta stopp för planerna. Så gick det till exempel i Ekenäs, där Ylva Rancken-Lutz ville ordna folkfest i augusti i år.

 • SSS samarbetsförhandlar

  28.03.2014 Åboland

  Lokaltidningen Salon Seudun Sanomat inleder samarbetsförhandlingar.

 • Trafiken mellan Biblioteksbron och torget ändrar inte

  12.12.2013 Åboland

  Nya trafikarrangemang som skulle underlätta för cyklister och fotgängare har diskuterats men fastighetsaffärsverket går inte med på tillfälliga lösningar.

 • Diskussionen om sparkrav fortsätter i Pargas

  10.09.2013 Åboland

  Budgeten för i år ser lite bättre ut i Pargas än väntat. Trots det är ekonomin fortfarande mycket ansträngd.

 • Viktor Hurmio: På keikka igen

  09.09.2013 Österbotten

  Kultbandet Viktor Hurmio & Fetknopparna har än en gång dragit på sig de mörka solglasögonen. Bandet som tog Svenskfinland med storm i mitten av 1980-talet har återuppstått för två konserter.

 • 500 frivilliga ställer till med Toto-konsert

  25.06.2013 Österbotten

  Den 5 juli besöker det amerikanska bandet Toto centralplan i Jakobstad. Arrangemangen kräver hjälp av över 500 personer av vilka de allra flesta är talkoarbetare med anknytning till FF Jaro.

 • Terrängloppsdeltagarna njöt i Kisakeskus

  11.05.2013 Västnyland

  Endast ett femtiotal deltagare samlade det första Kisis XC Run-terrängloppet i Kisakeskusterrängen i Pojo. Men de löpare som deltog, verkade trivas i det vackra solskenet.

 • Tulpaner i risbo

  22.03.2013 Trädgård

  Gör ett arrangemang av tulpaner och ris - stort eller smått

  Att tillverka ett risbo som stickunderlag för tulpaner/ snittblommor är mycket funktionellt. Kala riskvistar i kontrast med de färgglada tulpanerna ger en mycket fin effekt och speglar årstiden och den kommande våren!

 • Ingen Tall ships race till Vasa

  01.03.2013 Österbotten

  Vasa kommer troligen inte att ansöka om att få vara etapphamn i Tall ships race tävlingen för segelfartyg. Det största problemet är hamnkapaciteten. För bara de största fartygen krävs mellan 2,5 och 3 kilometer kajplats och det finns inte i Vasa.

 • Adventskrans 2012

  11.12.2012 Strömsö

  Adventskransen har sitt ursprung i Tyskland – som så många andra av våra jultraditioner t.ex julgranen! I medlet av 1800-talet började man använda en krans gjord av granris med fyra ljus – ett för varje söndag i advent. Adventskransen har ännu längre anor, men vet att redan på 1500-talet använde man vagnshjul upphängda i taket med fyra ljus.

 • Besvär mot fusionen Vasa-Lillkyro förkastades

  04.06.2012 Österbotten

  Ett besvär mot fusionen mellan Vasa och Lillkyro har förkastats av Vasa förvaltningsdomstol. Merja Rintamäki (C) , fullmäktigeledamot i Lillkyro, lämnade in besväret eftersom hon ansåg att kommundirektören borde ha jävat sig när fullmäktige behandlade fusionsfrågan i januari i år.

 • Jularrangemang 2011

  11.12.2011 Hobby och hantverk

  Ett stort härligt och generöst jularrangemang gjort av torra tallkvistar, nedfallna barr från cembratallen och dekorerat med gamla julgransbollar i ny skepnad – kryddat med några vita julstjärnor och bärkvistar. Det låter väl lika lockande och stämningsfyllt som den käraste julsången eller ett doftande glas med den godaste julglöggen.

 • Arrangemang i kakburkar

  06.10.2010 Trädgård

  Artikel om blomsterarrangemang i kakburkar

  Vad göra med gamla kakburkar i plåt? Ja varför inte fylla dem med vackra blommor och ta med som gå bort-present till en vän! Lätt att transportera - på med locket och in under armen, och sen - vilken överraskning för mottagaren som kanske tänker, nä – inte pepparkakor igen!

 • Flytande arrangemang

  22.09.2010 Trädgård

  Stämningsfulla höstkvällar i trädgården, skymningen sänker sig, den sista sommarvärmen omsluter dig och i trädgårdsdammen flyter vackra blomsterutsmyckningar i form av kransar, hjärtan och bollar, ljuslågorna fladdrar lätt i vinddraget – kan det bli mera perfekt?

 • Kungligt bordsarrangemang

  08.10.2006 Trädgård

  Vill du sätta lite "guldkant" på vardagen eller imponera på dina middagsgäster? Här följer beskrivning på ett kungligt bordsarrangemang som drottning Silvia kommenterade som "fantastiskt vackert"!! MATERIAL: För ställningen i luffarslöjdteknik: Svart spoltråd Svart binderitråd 19/30 17 st Gassvetsstickor 70cm 17st spraymål i önskad färg, jag använde koppar Övrigt material: Oasiskrans 25 cm i diameter (stickmassa för färska blommor) Oasisboll (för färska blommor) i önskad färg, jag använde elfenben lite binderitråd coctailstickor kopparfärgad tunn spoltråd (finns i hobbyaffären) Blommor: vita astrar lila astrar gula kvistrosor blågrön hortensia vit clematis triteleia (klockliknande blåa blommor) grön mossa gröna alkottar humlerankor kaveldun- "struntar" prydnadsäpplen och vanliga äpplen nypon veteax eller - så väljer du dina egna blommor! På bilden till höger syns det ursprungliga arrangemanget gjort för kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. Börja med att tillverka ställningen i luffarslöjd, gör såhär: 1.