Hoppa till huvudinnehåll

sakkunskap

 • Äntligen ska giftgroparna vid Finska Viken städas upp – ett av de största miljöhoten försvinner kanske inom några år

  08.11.2017 Utrikes

  Ryssland vill nu samarbeta för att bli av med miljöhotet.

  Efter år av fåfänga försök till samarbete för att förhindra giftiga utsläpp i östra Finska viken har Ryssland och Finland kommit överens om att sanera problemavfallsanläggningen Krasnyj bor.

 • Alla ryms med i Studio natur

  03.10.2014 Titta och lyssna

  Ingen fråga är för svår eller för fånig när Linda Olofsson och hennes naturexperter Marie Dacke, Kristina Sundell och Bent Christensen bjuder in till Studio natur. Det utlovas överraskande svar och även spännande experiment

 • Kräftskiva i Experttimmen

  18.09.2014 Kultur och nöje

  Helan gååååår i Experttimmen på torsdag (18.09) när antikexpert Bernt Morelius berättar om olika kräftskivetillbehör. Programledaren Tiina Grönroos går på utställning där nutidskonstnärer presenterar sin syn på kräftskivor.

 • Svampkännare i Frågvis Förmiddag

  01.09.2014 Österbotten

  I den första upplagan av Frågvis Förmiddag besvarade Kurt Söderberg lyssnarnas frågor kring svampar och svampplockning.

 • Tuffa tider för specialbutiker

  12.02.2014 Samhälle

  Då allt fler handlar i nätbutiker i jakt på det billigaste priset blir det svårt för små specialbutiker att klara sig. Är det endast priset som avgör kan få konkurrera med nätbutikerna. Specialbutiker satsar i stället på att kunna erbjuda sakkunnighet och god service.

 • "Invånare och beslutsfattare ska sitta vid samma bord"

  06.11.2013 Österbotten

  Kommunstrukturlagen innebär inte bara en fråga vem man ska gå ihop med. Den innebär också att man ska trygga medborgarnas rätt att vara delaktiga i beslutsfattandet. Forskaren Ritva Pihjala anser att alla ska tänka på närdemokrati.

 • Svamparna i Vasaregionen kartläggs

  15.09.2013 Österbotten

  Under helgen hade närmare 70 svampentusiaster samlats i Alskat i Korsholm på de nationella svampdagarna. Förutom utbyte av artkännedom, information och recept byggde deltagarna på det nationella svampregistret som i dag är ganska litet, särskilt för Vasaregionen.

 • Barnskyddet kommer hem till dig

  13.09.2013 Västnyland

  Hangö stad har goda erfarenheter av att i tid hjälpa en familj som riskerar bli otrygg för barnen. Genom att hjälpa till i hemmet får hela familjen stöd, och barnen kan många gånger bo kvar hemma.

 • Åboländska kommuner vill inte lämna Kårkulla-samarbetet

  11.06.2013 Åboland

  De åboländska kommunerna har inga planer på att följa Raseborgs exempel när det gäller samarbetet med Kårkulla.

 • Ministeriet försvarar sig: Vi måste följa lagen

  08.04.2013 Inrikes

  Jord- och skogsbruksministeriets konsultativa tjänsteman, biologen Orian Bondestam tillbakavisar påståendena om att ministeriet inte skulle besitta det kunnande som krävs för att handha fiskerifrågorna. Miljöminister Ville Niinistö(Grön) har kritiserat ministeriet för nonchalans mot experter visavi hållbart fiske, särskilt laxfiske.

 • Sporthörnan sparkade boll

  11.06.2012 Sport

  Bror-Erik Wallenius, HBL:s fotbollsexpert Jonas von Wendt och vår special guest star Tim Sparv (som också skall sitta vid TV-mikrofonen med sin expertis när grupp D inleder sitt EM) sparkade i gång den sista gruppen i Sporthörnan.

 • Baba Lybeck i Bosses bio

  24.09.2010 Arkivet

  Skönhet till Bosses bio

  När Baba Lybeck kom till FST 1992 var det första gången hon jobbade på svenska. Hon tillförde även skönhet till Bosses bio.