Hoppa till huvudinnehåll

socialnämnder

 • Strama tyglar för äldrevården i Korsholm

  14.11.2012 Österbotten

  I Korsholm går socialnämnden genom nästa års budget med rödpenna. Nämnden väntas stryka 3-4 närvårdartjänster och en nattpatrull inom äldrevården. Dessutom blir det inga extra pengar för närståendevården - allt för att passa in i ramarna för nästa års budget.

 • Lång önskelista för vården i Korsholm

  05.09.2012 Österbotten

  Korsholms socialnämnds önskelista för nästa år är lång. Nämnden vill bland annat ha fler närvårdare till hemservicen, en psykolog till familjerådgivningen och en specialbarnträdgårdslärare till dagvården.

 • Rakel Hiltunen kan titulera sig stadsråd

  12.06.2012 Huvudstadsregionen

  Socialdemokraten Rakel Hiltunen har nästan trettio års erfarenhet av helsingforspolitiken. Hon tar ett steg tillbaka i höst men kan då kalla sig stadsråd, en hedersutmärkelse från republikens president för Hiltunens insatser.

 • Kvistiga frågor 1970-1971

  05.03.2010 Arkivet

  Om fuskläkare och skatter.

  Gustaf Laurent var en viktig radioröst för många lyssnare i över 15 år. Här svarar han på lyssnarnas kvistiga frågor om bl.a. trafik, vägar, fuskläkare och skatter.

 • Spritkontroll med alkoholkort

  08.09.2006 Arkivet

  Alkoholkort

  Det har inte alltid varit lätt att få tag på lite sprit till festen. Efter kriget var Alko bara uppe vissa dagar i veckan. Dessutom fanns så kallade köparkontrollörer som höll reda på hur mycket folk egentligen drack.