Hoppa till huvudinnehåll

utrustning

 • Det här ska du tänka på för att komma igång med löpning: "Det viktigaste är att börja lugnt"

  06.04.2020 Hälsa

  Kom igång, skaffa utrustning och spring rätt.

  Att springa är en effektiv träningsform som du kan göra när du vill och det behöver inte heller ta så mycket tid. Men vad ska man tänka på innan man börjar springa? Och finns det ett rätt sätt att springa?

 • Källor till Yle: Finland släpar efter med coronatestandet – fabrik i Åbo skulle kunna tillverka 100 000 tester i veckan

  31.03.2020 Inrikes

  Island kavlar upp ärmarna, men inte Finland.

  I Finland skulle man kunna göra fler coronatester än vad som görs i dagsläget.

 • Så här kommer du igång med att löpa på skogsstigar

  14.04.2018 Natur

  Löpning på stigar kräver sin egen teknik.

  Löpning på stigar kräver sin egen teknik. Och i vissa fall också utrustning.

 • PIF-center får 100 000 euro

  13.12.2016 Åboland

  Pengarna går till utrustning och redskap till centret.

  Stadsfullmäktige i Pargas beviljade på tisdagens fullmäktigemöte ett anslag på 100 000 euro åt PIF-centret på Norrbyåsen i Pargas.

 • Ökad säkerhet för allmänhet och polis - polisen rustar upp

  23.06.2016 Åboland

  Polisen ökar sin beväpning för att höja säkerheten.

  Förra veckan dödades en polis i samband med en skottlossning under tjänsteförrättning i Vichtis. Nu vidtar polisen i Finland åtgärder för att förbättra allmänhetens säkerhet och polisernas arbetsmiljö. Den största förändringen är att det totala antalet vapen utökas.

 • Tio enkla träningstips inför Stafettkarnevalen

  09.05.2016 Vetamix

  Lär dig mer om bland annat uppvärmning, mat och utrustning.

  Följ med Jessicas tio enkla träningstips inför Stafettkarnevalen. Allt från att man har rätt utrustning till att man värmer upp på rätt sätt. Du lär dig också växla smidigt och med rätt taktik. Sedan är det bara att springa allt vad du orkar!

 • Ta det försiktigt på isen

  14.01.2015 Österbotten

  Trots att det har varit kallt är isarna inte att lita på. Isens tjocklek varierar stort också inomskärs, så det gäller att vara på sin vakt.

 • "Driften ut på isen är stark"

  12.01.2015 Inrikes

  För fiskarna är instinkten att komma ut på isen för att pimpelfiska stark, säger fiskaren och företagaren Mikael Sarelin från Pargas. Omkring hälften av dem som går ner sig i isarna är just fiskare med bristfällig säkerhetsutrustning.

 • Ukraina snabbutbildar soldater

  16.09.2014 Utrikes

  De har hjälmar från andra världskriget och de skottsäkra västarna räcker inte till för alla. Den ukrainska militären är inte utrustad för krig och det märks nu när man måste inkalla och snabbutbilda soldater för fronten.

 • Må så gott och ha det bra!

  26.06.2014 Arkivet

  Är ni frisk? Mår ni gott?

  Är ni frisk? Mår ni gott? Hurudan kondition har ni? En förbättringskur med hjälp av ett träningsprogram kan alla genomföra. Följ Ståla i flera avsnitt och lär er hur ni kan komma i bättre fysisk form.

 • Marinbiologin och cellbiologin vid ÅA får bättre forskningsmöjligheter

  14.03.2014 Åboland

  Marinbiologin och cellbiologin vid Åbo Akademi har nu förutsättningar att förbättra sina forskningsmöjligheter. De här två vetenskapsområdena ingår i Finlands Akademis infrastrukturer inom forskning.

 • Lär barnen skida!

  28.02.2014 Vega

  - Vad skulle en grabb göra ute på landet förr i tiden? Skidåkning var det naturliga och inte var det så viktigt med en utrustning av senaste modell! Kurt Söderberg, 70, har ändå förståelse för att en del föräldrar klagar och tycker att det känns onödigt att köpa vintersportutrustning med jämna mellanrum till sina växande barn, speciellt när vi som nu genomlever en dålig vinter.

 • Bitcoin sysselsätter i Kimito

  28.02.2014 Åboland

  Den digitala valutan bitcoin ger jobb åt unikt litet företag i Kimito. BFSB säljer utrustning som behövs för att skapa bitcoin och sysselsätter sex personer.

 • I vinter står skidorna kvar i butiken

  27.02.2014 Österbotten

  Den snöfattiga och varma vintern har gjort att skidförsäljningen har gått riktigt trögt. Bara de mest aktiva motionärerna har vågat satsa inför större lopp, många andra har helt låtit bli att köpa skidor. Försäljningen av vinterkläder är inte heller vad den brukar vara.

 • Trygghet i fokus vid centralsjukhusets nya Y-byggnad

  22.02.2014 Österbotten

  Friskare luft och fräscha utrymmen. Den efterlängtade flytten till Y-byggnaden gläder personalen. Tidtabellen håller och Håkan Knip som är teknisk chef vid Vasa centralsjukhus är speciellt nöjd över den moderna tekniken och den förbättrade vården han är övertygad om att patienterna kommer att få.

 • Varthän Havets hus?

  20.02.2014 Österbotten

  Havets hus, den planerade informationspunkt för besökare vid Kvarkens världsnaturarv, har nu ältats i tio år. Korsholmspolitikerna och SFP:arna Michael Luther och Lena Gammelgård diskuterade de senaste vändningarna i God morgon Österbotten.

 • Långfärd på naturis

  20.01.2014 Titta och lyssna

  Det är inte varje år våra isar lämpar sig för långfärdsskrinning, men när det händer lönar det sig att njuta av dem till fullo.

 • Peter pysslar om VM-bandylaget

  15.01.2014 Östnyland

  Finlands landslag i bandy får förstärkning från Borgå – men inte på isen utan utanför. Peter Tukiainen kommer att åka med laget som materialansvarig, en roll som är viktig för att spelarna bara ska behöva koncentrera sig på spelet.

 • Tisdagssnack: "Lite patetiskt med medelålders män i spända kläder"

  14.01.2014 Huvudstadsregionen

  Tisdagssnackarna diskuterar livsfarliga män på cykel och den märkliga processen kring Guggenheim-muséet.

 • Fungerande mikrofoner blev elektronikskrot

  13.01.2014 Åboland

  Vid årsskiftet blev tiotusentals trådlösa mikrofoner olagliga på grund av en lagändring. Musiker och kulturaktörer i Åboland har därför tvingats byta ut sin utrustning för stora summor. Men staten ersätter mikrofonerna som nu är elektronikskrot.

Sidor