Hoppa till huvudinnehåll

licenser

 • HC HIK ansöker om licens för spel i FM-ligan i handboll

  13.04.2017 Västnyland

  Styrelse och spelare enhälliga i sitt beslut.

  Hangöföreningen HC HIK vill spela ligahandboll. Klubbens styrelse och spelare har beslutat att föreningen ansöker om licens för att få spela i herrarnas FM-liga i handboll säsongen 2017-18. Alla inom HC HIK är redo att satsa vad som krävs.

 • Taxichaufförerna om reformen: Berner går för långt

  21.04.2016 Inrikes

  Svenska Yle åkte taxi och frågade om nya taxireformen.

  Taxibranschen behöver förnyas, men kommunikationsminister Anne Berners förslag på hur taxibranschen borde se ut är inte lösningen på problemet. De åsikterna märktes tydligt bland både kunder och chaufförer när Svenska Yle tog en tur i taxin.

 • Ingåborna har många vapen i skåpet

  19.01.2016 Västnyland

  Ingå är den vapentätaste kommunen i Västnyland.

  Ingå är den vapentätaste kommunen i Västnyland. Statistiskt sett finns det en vapenlicens för varannan Ingåbo.

 • KF10 åkte ur ligan

  02.02.2015 Österbotten

  KF10 från Karleby fick ingen licens av bollförbundet till årets damliga i fotboll. VIFK från Vasa kommer in i stället.

 • Det kan bli vargjakt i Karlebyregionen nästa år

  18.12.2014 Österbotten

  Vargjakt kan tillåtas i Finland nästa år. Hittills har man bara fått skjuta varg som har kommit nära bebyggelse och orsakat skador. Nu kan det bli en ändring och i Karlebyregionen lär det bli jakt i februari.

 • Ekonomiskt tufft stiga till ettan

  20.10.2014 Västnyland

  Ett fotbollslag som stiger till division 1 kan räkna med att budgeten för representationslaget fördubblas. Det säger FC Jazz verksamhetsledare Tomi Leivo-Jokimäki.

 • Taxistationen i Ekenäs kan flytta

  14.10.2014 Västnyland

  Taxistationen borde flytta från Rådhustorget till trafikcentrumet vid Järnvägsgatan. Det blir bättre om kollektivtrafiken koncentreras till samma ställe, lyder stadsstyrelsens förslag.

 • Gråsälsjakten stöps om

  03.08.2014 Österbotten

  Gråsälsjakten blir en kvotjakt. Hittills har jord-och skogsbruksministeriet beviljat licenser men nu sker jakten med kvoter och byråkratin kring jakten skall minska.

 • Älgstammen har halverats

  05.02.2014 Österbotten

  Älgarna i Finland är nu bara hälften så många som de var kring millennieskiftet. I dag finns 70 000 älgar i landet och älgkrockarna har blivit färre.

 • Vasaregionens Arenor vill bygga ut ishallen redan nu

  03.02.2014 Österbotten

  Styrelsen för samkommunen Vasaregionens Arenor föreslår att Vasa och Korsholm beviljar cirka 730 000 euro för utbyggandet av ishallen på Kopparön i Vasa redan under detta år. Förutsättningen är att Vasa Sport spelar i ligan inkommande säsong.

 • Kiva skola blir internationell

  16.01.2014 Åboland

  Nu ska skolor i Belgien och Luxemburg lära sig nya knep för att bekämpa mobbning med hjälp av metoder, som utvecklats vid Åbo universitet. Det är frågan om programmet Kiva skola, som redan används i de flesta skolor i Finland.

 • Ligalicensbesluten skjuts upp

  17.12.2013 Sport

  Det kom inga besked om licenserna för nästa års fotbollsliga när Bollförbundets ligalicenskommitté möttes på måndagen. I stället har man skjutit upp besluten till slutet av veckan.

 • Pilot misstänks ha haft blufflicens

  07.12.2013 Utrikes

  Piloten till det flygplan som störtade i ryska Tatarstan förra månaden kan ha haft en falsk flyglicens. Enligt ordföranden för kommittén som utreder olyckan är det inte ovanligt med blufflicenser i Ryssland.

 • På älgjakt i Petsmo

  28.09.2013 Österbotten

  I lördags inleddes årets älgjakt. Finlands viltcentral har beviljat närmare 33 000 älglicenser. Med en licens får man fälla ett vuxet djur eller två kalvar. Fyra licenser gick till Petsmo jaktförening, där 8-åriga Ida Lindström fick följa med sin pappa Mathias Lindström ut i skogen.

 • Älgjakten inleddes

  28.09.2013 Inrikes

  Älg- och hjortjakten körde i gång på lördagen i största delen av landet. Viltcentralen beviljade knappt 33 000 licenser för älg för den här jaktsäsongen, vilket är tio procent mindre än i fjol.

 • Älgjakten inleds

  24.09.2013 Åboland

  I slutet av veckan inleds älgjakten. Många jaktlag väntar ändå med att inleda jaktsäsongen.

 • Färre älgar får skjutas i höst

  30.07.2013 Västnyland

  Färre älgar överlag får fällas under höstens jakt i Nyland och jägarna ska skjuta färre älgtjurar. Dessutom beviljas också färre licenser för dovhjort. Men licenserna för vitsvanshjort har blivit fler.

 • Johan Dennelind ny vd för Telia Sonera

  16.06.2013 Inrikes

  Vodacom Internationals vd Johan Dennelind blir ny vd för Telia Sonera.

 • Säljägare förespråkar fri jakt på säl

  24.04.2013 Österbotten

  Karl-Erik Grankulla i Larsmo vill att det införs fri jakt på säl. Enligt Grankulla är det bara genom jakt man kan hålla sälen från fiskeredskapen.

 • Diktatorns dotter nekar till mutanklagelser i Uzbekistan

  09.03.2013 Utrikes

  Gulnara Karimova, som är dotter till Uzbekistans president, har nu för första gången uttalat sig om muthärvan kring Telia Sonera. Karimova nekar till de mutanklagelser som riktats mot henne.

Sidor