Hoppa till huvudinnehåll

brott mot trosfrid

 • Sannfinländare åtalad för hets mot folkgrupp och brott mot trosfrid – citerade inlägg av Halla-aho, som dömdes för samma brott

  24.01.2019 Huvudstadsregionen

  "Tanken var att kritisera fel som rätten gjort."

  Sannfinländarnas gruppordförande i Esbo fullmäktige Teemu Lahtinen har åtalats för hets mot folkgrupp och brott mot trosfrid. Lahtinen säger att åtalen har att göra med att han på Twitter citerade de skriverier av Jussi Halla-aho som Halla-aho dömts för. Halla-aho dömdes för hets mot folkgrupp och brott mot trosfrid.

 • Tynkkynens dom står fast

  10.04.2017 Inrikes

  Hovrätten valde att bibehålla tingsrättens dom.

  Domen för den tidigare ordföranden för det sannfinländska ungdomsförbundet, Sebastian Tynkkynen, står fast skriver Kaleva.

 • Vem är Jussi Halla-aho?

  13.03.2017 Inrikes

  Han är känd för skarpa och aggressiva blogginlägg.

  Jussi Halla-aho föddes den 27 april 1971 i Tammerfors. Hans mamma var sjuksköterska och pappa busschaufför, bilskollärare och journalist. Han är känd för sina invandringskritiska åsikter och har kallats landets största offentliga rasist.

 • Tynkkynen brast i gråt i rätten: "Politisk häxjakt pågår mot mig"

  11.01.2017 Inrikes

  Domen faller den 16 januari.

  Den omstridde politikern Sebastian Tynkkynen brast i gråt under sin slutpläderingi Uleåborgs tingsrätt. Tynkkynen åtalas för hets mot folkgrupp och brott mot trosfriden.

 • Tynkkynen åtalas för hets mot folkgrupp

  11.11.2016 Inrikes

  Åtal också för brott mot trosfrid.

  Ordföranden för Sannfinländarnas ungdomsförbund Sebastian Tynkkynen åtalas för hets mot folkgrupp och brott mot trosfriden. Tynkkynen säger att det verkar som att man nu systematiskt stämmer invandrarkritiska politiker inför rätta.

 • Halla-aho blir suppleant i Europarådet

  10.10.2013 Inrikes

  I dag blev det klart att Sannfinländaren Jussi Halla-aho blir suppleant i den finländska delegationen i Europarådet. Utnämningen bromsades upp av tvivel om huruvida Halla-aho passar in i Europarådet, som värnar om demokrati.

 • Halla-aho sitter kvar i Helsingfors fullmäktige

  14.06.2012 Huvudstadsregionen

  Den sannfinländska fullmäktigegruppen i Helsingfors vidtar inga åtgärder med anledning av att Jussi Halla-aho dömts för brott mot trosfrid och hets mot folkgrupp i Högsta domstolen.