Hoppa till huvudinnehåll

semesterverksamhet

 • Svenskspråkiga barnfilmer visas sällan i huvudstadsregionen

  04.07.2016 Huvudstadsregionen

  Finnkino förklarar det snäva utbudet med för få tittare.

  Det finns få alternativ när svenskspråkiga barnfamiljer vill gå på bio i huvudstadsregionen. På Finnkino förklarar man det snäva utbudet med att den svenskspråkiga publiken är för liten.

 • Ingenting särskilt me' de'

  17.07.2015 Kultur och nöje

  En helt vanlig semesterdag i skärgården.

  En hyllning till den finska sommaren i allmänhet och det finlandssvenska stuglivet i synnerhet. I den bästa av skärgårdarna.

 • Hemma hos Agatha Christie

  02.07.2015 Kultur och nöje

  Juldagens Poirotfilm är inspelad i författares semesterhem.

  Godset Greenway som Agatha Christie köpte med sin andra make Max Mallowan år 1938 var en plats där deckarförfattaren och arkeologen kopplade av med familj och vänner.

 • Vi hoppas på 35 000 besökare, säger Wasalandias vd

  01.06.2015 Österbotten

  Fredagen den 5 juni öppnas nöjesparken

  På fredag, den 5 juni, slår nöjesparken Wasalandia upp sina portar för säsongen. Verkställande direktör Tuomas Luukkonen hälsar alla välkomma.

 • Babymoon, cykelbonanza och lyxsemester

  09.01.2015 X3M

  Januari, årets tråkigaste månad, har precis börjat och många drömmer sig bort till varmare breddgrader. De gamla resmålen Grekland och Turkiet lockar fortfarande, men det finns också en del nya uppstickare. Här är resetrenderna för 2015.

 • Pyttis ska gå i borgen för Versöbolag

  15.10.2014 Östnyland

  Pyttis kommun ska gå i borgen för ett lån på 100 000 euro för Versso Island Development, ett bolag som grundas för att utveckla naturturism på Versömalmen i Mogenpört i Pyttis.

 • Ett sommarparadis i Borgå skärgård

  19.07.2014 Resa

  På Storudden i Sondby, utanför Borgå har familjen von Bonsdorff-Hermunen sitt sommarställe. Bertil Blom träffade dem under sin paddlingstur längs med den finländska kusten och frågade dem vad sommar på stugan går ut på.

 • Stressa mindre på semestern

  08.07.2014 Huvudstadsregionen

  När man äntligen har ledigt så blir det mycket man "måste" hinna med. Till slut blir man mer stressad av ledigheten än av arbetet, då borde man stanna upp och lyssna på sig själv, säger Cecilia Innanen, mindfulness-coach.

 • Kroatien vill ha finländska pensionärer

  02.10.2013 Utrikes

  Kroatien har varit EU-medlem sedan mitten av 2013. Det är mycket lättare för invånare från andra EU-länder att flytta till medelhavslandet än före EU-medlemskapet. En sak som kroatiska företagare inte är sena att försöka utnyttja.

 • Motorbåten byts mot segelbåt i Kroatien

  03.09.2013 Österbotten

  En semesterresa till södra Europa behöver nödvändigtvis inte innebära charter eller stadssemester. Tolv personer från Vasa motorbåtsklubb åker den sjätte september till Split i Kroatien. Där tar de inte in på hotell utan de har hyrt två segelbåtar som ska ta dem runt bland öarna i Adriatiska havet i Kroatien.

 • Sommarkorrespondent Bengt Jansén

  19.06.2013 Västnyland

  Bengt Jansén som tidigare jobbade på Aktuellt och Tv-nytt rapporterar i sommarseriens sista del från Ingarskila å i Ingå.

 • Rysk sommar

  28.08.2012 Utrikes

  Den ryska datjan påminner mycket om vår nordiska sommarstuga. Samtidigt är datjan ett mycket ryskt fenomen - där det mesta är annorlunda, skriver vår medarbetare Anders Mård.

 • Cykla genom Västnyland

  15.06.2012 Västnyland

  Cykelturismen har fått sig ett lyft. En ny guidebok med tillhörande nätsida har publicerats för att locka semesterfirare upp på cykelsadeln när det vankas semester.