Hoppa till huvudinnehåll

plättar

 • Fresta med festlig flambering av fransk klassiker – bjud på crêpes Suzettes med mandarinsås

  19.12.2019 Mat och dryck

  En effektfull och enkel efterrrätt.

  Plättar går hem hos dom flesta. Här kommer dom i en version som går hem på vilken fest som helst. Crêpes Suzettes hör till köksvärldens stora efterrättsklassiker. Ursprungligen serverades rätten enbart med den karamelliserade såsen, så kan man naturligtvis göra. Men vem tackar nej till en flamberingsshow?

 • De frasigaste potatisplättarna - bra och billig vardagsmat

  30.01.2018 Recept

  Servera med syrlig romkräm - gott för några euro.

  Frasiga potatisplättar serveras här med fluffig och syrlig romkräm. Gott för några euro. Rommen kan också bytas ut till tonfisk, fetaostkräm eller äggsmör med lite anjovis i.

 • Sandströmpodden: På 80-talet instagrammade man inte sina knackkorvar

  22.08.2016 Kultur och nöje

  Syskonen Sandström talar matlagning och uppfostran.

  Mat är trendigt och syskonen Sandström minns sina egna tillkortakommanden och triumfer i ett kök där Ann-Sophie saftar. Varför saftar inte Peters barn? Är syskonen bortskämda trots alls?

 • Barnvakt på Anisor

  02.08.2015 Kultur och nöje

  Kan du ta hand om två flickor, Matilda och Frida? Så klart!

  Gäststugan är det viktigaste huset på folks sommarställen. Det är ett som är säkert. Utan ett gästhus är sommarstället bara halvfärdigt.

 • Till bords med rysk mat

  23.04.2014 Arkivet

  Blinier, seljanka på gös, hönskotletter á la Kiev.

  Paul Alexandroff och Vilhelm Noschis tillreder fyllig och bastant rysk mat. Vi lär oss steka blinier, koka seljanka på gös, samt laga hönskotletter á la Kiev och efterrätten charlotte russe.

 • Blinier och pannkakor

  11.02.2013 Strömsö

  Nu går vi mot bättre tider- blinitider.

  Blinier är ryska plättar bakade på bovetemjöl. Namnet kommer från det fornslaviska mlin, vilket betyder mala. Blinier görs vanligen för att fira vinterns slut och för äta upp sig inför stora fastan i Ryssland under Maslenitsa.

 • Akademat kockar vegemat

  12.04.2011 Arkivet

  Killarna vill fly när de skall bli helt vegetarisk mat.

  Akademens killar tänker fly när de hör att de skall kocka helt vegetarisk mat. Det krävs mycket tålamod från marthan Maria Hackzells sida för att vegewoken och kokosplättarna skall bli klara.