Hoppa till huvudinnehåll

medvetslöshet

 • "Nya komplikationer" har drabbat formel 2-föraren Juan Manuel Correa – försatt i konstgjord koma: "Läget är kritiskt, men stabilt"

  07.09.2019 Sport

  Inblandad i kraschen där Anthoine Hubert dog.

  Läget är "kritiskt, men stabilt" menar Juan Manuel Correas föräldrar. En vecka efter den svåra formel 2-olyckan meddelar de att deras son drabbats av nya komplikationer och ligger för tillfället försatt i konstgjord koma.

 • Frigivne Warmbier har svåra hjärnskador – läkare tror inte på Nordkoreas förklaringar

  16.06.2017 Utrikes

  Läkarna har inte hittat några tecken på botulism.

  Den 22-årige studeranden Otto Warmbier som i veckan frigavs efter över ett år som fånge i Nordkorea var inte vid medvetande då han anlände till sin hemstad i Ohio. Han transporterades till USA med ett ambulansflyg.

 • Asylsökande kapsejsade med båt i Öresund

  10.05.2016 Utrikes

  En person ligger i koma efter olyckan.

  En person ligger i koma efter att en båt på måndagen kapsejsade i Öresund. Enligt dansk polis fanns det fyra personer ombord på båten som var på väg från Danmark till Sverige.

 • Fräscha upp dina kunskaper i första hjälpen!

  11.02.2016 Vetamix

  De här kunskaperna i första hjälpen kan rädda liv.

  Vet du vad man ska göra om en person plötsligt förlorar medvetandet? Hur återupplivar man en livlös person? Fräscha upp dina kunskaper i första hjälpen med hjälp av de här tipsen.

 • Boken är aldrig bättre än filmen

  28.07.2015 Kultur och nöje

  Är boken alltid bättre än filmen?

  “Boken var bättre”, är den vanligaste domen när man frågar folk om de tyckte bättre om filmen eller boken som filmen baserar sig på. Men är det så?

 • Hjälp en medvetslös att andas

  17.06.2014 Hälsa

  Att öppna andningsvägarna är a och o.

  Förutom att ringa 112 är det viktigaste och enklaste du kan göra för att rädda livet på en medvetslös person att se till att andningsvägarna är öppna. Att höja hakan på en medvetslös bilförare eller vända en medvetslös person som ligger på marken på sida så att hon kan andas klarar vem som helst av. Maaret Castrén, professor i akutvård, visar i två enkla videor hur du gör.

 • Holländska prinsen Friso död

  12.08.2013 Utrikes

  Den holländske prinsen Friso har avlidit. Prinsen fick en allvarlig hjärnskada då han på en skidresa i Alperna i februari ifjol hamnade under en snölavin och låg i koma fram till sin död.

 • Hugo Chavez är på bättringsvägen

  13.01.2013 Utrikes

  Venezuelas president Hugo Chavez mår bättre efter canceroperationen på Kuba för en månad sedan. Chavez bror säger att ryktena om att presidenten skulle ligga i koma är falska.

 • Polisen klar med slagsmålet utanför Club 18

  08.08.2012 Västnyland

  Offret för misshandeln utanför en restaurang i Karis tidigare i somras ligger fortfarande medvetslös på sjukhus. Polisen misstänker två Ekenäsbor för misshandeln. Förundersökningen av fallet är nu nästan klar.

 • Två män fortfarande häktade efter misshandeln i Karis

  04.07.2012 Västnyland

  Två unga män är fortfarande häktade efter misshandeln vid en restaurang i Karis i mitten av juni.

 • Tre män anhållna för grov misshandel i Karis

  18.06.2012 Västnyland

  En Karisbo ligger fortfarande medvetslös efter att ha misshandlats grovt utanför en krog i Karis. Raseborgspolisen har anhållit tre män för dådet.

 • Stabilt sidoläge

  16.06.2012 Hälsa

  Flytta en skadad person så lite som möjligt, men se till att andningsvägarna är öppna. Lämna ingen liggande på rygg. Lär dig de enkla greppen för att få över en medvetslös person i stabilt sidoläge.

 • Handla rätt vid trafikolyckor

  15.06.2012 Hälsa

  Här listar vi de viktigaste reglerna.

  Vet du hur du ska bete dig om du kommer till platsen för en trafikolycka? Akutläkaren Tom Silfvast lär ut de få, men viktiga regler som finns.