Hoppa till huvudinnehåll

tv-bolag

 • Viasat tar över kvalfotbollen – "Det finns möjlighet till svenska referat"

  24.05.2017 Sport

  Yle har sänt matcherna i de senaste mästerskapskvalen.

  Yle har sänt herrlandslagets kvalmatcher i de senaste mästerskapskvalen. Efter det pågående VM-kvalet tar Viasat över fotbollsrättigheterna. Vi garanterar att Finlands matcher kan ses avgiftsfritt och håller dörren öppen för svenskspråkiga referat, sade Viasat Finlands verkställande direktör Mathias Norrback till Yle Sporten.

 • Sanoma säljer sin tv-verksamhet i Nederländerna – bokför förlust på hundratals miljoner

  10.04.2017 Inrikes

  Bolaget säljer sin andel i tv-bolaget SBS för 237 miljoner.

  Mediekoncernen Sanoma ger upp sin televisionsverksamhet i Nederländerna. Bolaget säljer sin andel i tv-bolaget SBS till mediejätten Talpa Broadcasting Holding BV för 237 miljoner euro.

 • Kivinen: Svenskt material på prime time en självklarhet

  14.12.2015 Debatt

  Yles vd Lauri Kivinen om Svenska Yles framtid.

  Tre frågor till vd Lauri Kivinen om Svenska Yles framtid.

 • Serviceavbrott på Yle i natt

  10.11.2015 Inrikes

  Avbrottet borde vara över vid 04.30-tiden.

  Yle Arenan, Yles nätsidor och text-tv ligger nere på grund av ett serviceavbrott natten mellan tisdag och onsdag. Inte heller Nyhetskollen uppdateras.

 • Tekniskt fel bröt Yle TV1 och Yle Fem

  27.09.2015 Inrikes

  Sändningen låg nere i 20 minuter.

  Ett tekniskt fel i Yles sändningscentral avbröt sändningarna i Yles TV 1 och i Yle Fem strax efter klockan 16.

 • Jarkko Nordlund ny vd för MTV

  19.08.2015 Inrikes

  Har tidigare erfarenhet från flera betalkanaler.

  Jarkko Nordlund som nu är vd för Universal Music Finland & Baltic tar över vid MTV. Nordlund tar över vd-posten i januari nästa år.

 • MTV slutar producera egna nyheter

  21.04.2015 Inrikes

  En tredjedel till en fjärdedel av sägs upp.

  Mediebolaget MTV lägger ut sin sista egna produktion på entreprenad och säger upp minst en fjärdedel av sin personal. Hela nyhetsverksamheten ska i framtiden produceras av ett nygrundat bolag som heter Mediahub.

 • Unik filmsatsning på svenska får fortsättning

  04.02.2015 Kultur och nöje

  Finlands filmstiftelse, Svenska kulturfonden och Svenska Yle lanserar två nya manustävlingar på svenska i Finland. Tävlingarna som går under namnen Novellfilm 2017 och Kortfilm 2017 vill vaska fram nya manusförfattare och högklassiga filmer på svenska för tv. Tävlingarna är en fortsättning på Novellfilm och Kortfilm 2015, ett projekt inom ramen för vilket vi kommer att få se en ny novellfilm och tre kortfilmer.

 • Polisen rycker fram kraftfullt i Kiev

  22.01.2014 Utrikes

  Polisen har under dagen gjort flera framstötar mot demonstranter på Europatorget i Ukrainas huvudstad Kiev, rapporterar Kerstin Kronvall. Läget är mycket spänt. Två människor har dött i samband med skottlossning. Följ med händelserna via en direkt videosändning från Kiev.

 • Mera Yle-kanaler i HD-format

  16.01.2014 Inrikes

  Yles kanaler TV1 och TV2 börjar sändas i HD-format. Förhandlingar om att distribuera också kanalerna Yle Teema och Yle Fem i HD-format pågår som bäst.

 • Al Jazeera världens mest internationella nyhetskanal

  15.01.2014 Utrikes

  På bara några år har Al Jazeera expanderat över hela världen. Förutom lokala TV-kanaler bland annat i Sarajevo på Balkanhalvön, i Turkiet och i Burma satsar man nu stort på Al Jazeera America. Nyhetskanalen anses ha bidragit till den arabiska våren de senaste tre åren genom att plötsligt låta vanligt folk komma till tals i nyheterna. Se Tv-nytts inslag.

 • Capman avvisar beskyllningar

  25.11.2013 Inrikes

  Den finländska investeringskoncernen Capman avvisar uppgifter om att ha varit delaktig i en uppmärksammad affär i Sverige där ett tv-bolag beskylls för att ha filmat döende patienter utan deras medgivande för en tv-serie.

 • HS: Urho-tv söker företagssanering

  18.10.2013 Sport

  Helsingin Sanomat rapporterar att Urho-tv på torsdag lämnade in en ansökan om företagssanering till Helsingfors tingsrätt. Urho-tv har bland annat sänt matcher från fotbollsligan, basketligan och Lönnligan.

 • Peter von Bagh älskar bra filmer

  30.08.2013 Arkivet

  Von Bagh älskar Sodankylä och fina gamla filmer.

  Peter von Bagh är Finlands grand old man inom filmen. Han älskar Sodankylä och fina filmer, men har inte mycket till övers för Rundradion och Reklamkanalen

 • Sändningarna på grekiska ERT fortsätter

  10.07.2013 Utrikes

  Greklands statliga tv-bolag ERT börjar sända senast på torsdagsmorgonen. Det här uppger minister Pantelis Kapsis som ansvarar för tv-verksamheten. Ett nedbantat program sänds i några månader, tills nya arbetstagare har blivit anställda till hösten.

 • Greklands rundradio lägger ner sin verksamhet

  11.06.2013 Utrikes

  Greklands rundradiobolag ERT lägger ner sin verksamhet för tillfället, meddelar Greklands regering. Beslutet gäller både tv- och radioverksamheten. Cirka 2 700 arbetstagare blir utan jobb. Beslutet anses vara ett av det mest dramatiska sedan den grekiska staten började spara.

 • ”Det finns inga misslyckanden, vissa saker bara fungerar bättre än andra”

  20.05.2013 Titta och lyssna

  Saku Tuominens affärsidé är att hjälpa människor att inte förkasta sina drömmar utan att modigt våga tro på sin egen förmåga att nå sina mål.

 • Studieliv - Gul om näsan

  03.04.2013 Titta och lyssna

  Studierna sätter igång, man börjar hitta rätt i de nya korridårerna och man träffar en massa nya kompisar. Man börjar bli varm i kläderna och börjar förstå vad utbildningen går ut på, eller?

 • Hem, förmånliga hem - Studieliv

  20.03.2013 Titta och lyssna

  När det är dags att flytta till en ny stad för att börja studera stöter de flesta oftast på problemet med att hitta en bostad.

 • Bettina är tillbaka

  20.02.2013 Titta och lyssna

  Bettina är tillbaka - titta på hennes nya video.

Sidor