Hoppa till huvudinnehåll

nyttiggörande

 • Ingånämnd vill ha kvar Ingahemmet

  26.10.2016 Västnyland

  Satsa på nytt uppvärmningssystem, föreslår nämnd.

  Ingahemmet i Ingå behövs ännu och borde inte rivas. I stället ska kommunen satsa på uppvärmningen av huset, anser samhällstekniska nämnden.

 • Yle och upphovsrätten - vad får du göra med Yles innehåll?

  10.06.2016 Bolaget

  Yles innehåll skyddas av upphovsrätten.

  Alla Yles material skyddas av upphovrätten. Här kan du bekanta sig med hur du kan använda vårt material.

 • Lojo följer med användningen av bäddavdelningarna

  21.11.2014 Västnyland

  Grundtrygghetsnämnden i Lojo vill varje månad ha uppgifter om hur många av stadens bäddplatser som används. Om alla platser inte används vill nämnden att personalresurserna utjämnas.

 • Skolelever samlade in 8,6 miljoner värmeljusskal

  11.02.2014 Österbotten

  Den årligen återkommande värmeljusjakten har nu avgjorts. Inom Ekorosks område vann klass 4 från Chydenius skola i Karleby. Inom Stormossens område var det klass 4 R från Länsimetsän koulu i Vasa som hade samlat flest värmeljusskal per elev.

 • Neste Oil fångar bensinångor i Sköldvik hamn

  31.01.2014 Östnyland

  Miljöminister Ville Niinistö invigde på fredagen Neste Oils återvinningsanläggning för lastningsgaser i Borgå. Se bildspel!

 • Stormossen slog återvinningsrekord

  16.01.2014 Österbotten

  Avfallsbolaget Stormossen slog rekord i återvinning senaste år. Av de 137 000 ton avfall som Stormossen tog emot i fjol kunde hela 96 procent återvinnas.

 • Kvartersloppis i sociala medier

  18.12.2013 Huvudstadsregionen

  Loppisgrupper på Facebook gör det möjligt att byta ett par byxor mot ett kaffepaket eller sälja soffan till grannen. Sonja Österberg är medlem i Arabianranta kierrättää och Arabianranta kierrättää -lastenvaatteet ja –tarvikkeet.

 • Insamling av glas, metall och kartong krymper

  09.10.2013 Huvudstadsregionen

  Nya regler om avfallshanteringen kommer att dra ner på antalet insamlingsplatser för förpackningar i huvudstadsregionen. Det befarar Helsingforsregionens miljötjänster HRM, som nu ansvarar för insamlingen.

 • Dags att städa skåpen!

  30.08.2013 Åboland

  På lördagen 31.8. är det igen dags för evenemanget Städdagen. Då kan vem som helst placera ett försäljningsbord på sin gård eller på någon allmän plats. Närmare hundra försäljare deltar i Åbotrakten.

 • Prylbyte på Glims gårdsmuseum

  29.08.2013 Huvudstadsregionen

  Har du en lampskärm du inte använder, men saknar en porslinsfigurin i bokhyllan? Då är bytesbordet på Glims stället för dig

 • Städdag i Sibbo

  14.08.2013 Östnyland

  Vänner av lopptorg får sitt lystmäte i Sibbo i slutet av augusti. Då ordnas nämligen en Städdag i hela kommunen.

 • Skrotet i skärgården tar aldrig slut

  02.08.2013 Österbotten

  Håll Skärgården Ren och Stormossen har i dag inlett ett projekt som går ut på att samla in skrot från sommarstugorna runt om i Vasa skärgård. Samlandet kan pågå ända fram till tisdag. Allt beror på hur mycket skrot folk vill bli av med.

 • Återvinningsglas blir bullerskydd

  03.07.2013 Östnyland

  Genomskinligt återvinningsglas blir bullerskydd vid motorvägen Forsby-Kotka.

 • Finländarna kan bli ännu grönare

  29.06.2013 Strömsö

  Varje år slänger vi finländare bort 90 miljoner kilo textilier. Däribland fullt användbara klädesplagg som kunde återanvändas. Vi lever i en slit och släng kultur som inte är hållbar i längden. Det anser Tessa Turtonen som arbetar vid Marthaförbundet som sakkunnig i frågor som berör miljöhänsyn i vardagen.

 • Städdagen lockade stora mängder säljare

  25.05.2013 Inrikes

  Det landsomfattande evenemanget Städdagen satte lopptorgsmänniskorna i rörelse runtom i Finland. Under lopptorgs- och återvinningskarnevalen kunde vem som helst ställa ut sina saker till försäljning i parker, på gator och gårdar.

 • Bli av med ditt skrot

  29.04.2013 Östnyland

  Nu är tillfället för den som har metallskrot i kunutarna och vill bli av med det. Akilles fotbollsjuniorer inleder sin årliga skrotinsamling.

 • Vårstäda i dina skåpgömmor!

  05.04.2013 Huvudstadsregionen

  Är du en av de många finländare som sparar på tomma Nokiaaskar? Varenda liten miniplastpåse och gummisnodd ligger kvar i asken tillsammans med manualer på fyra språk trots att du bytt telefon för länge sedan. Proffsorganiserare kan hjälpa dig att få ordning på hemmet.

 • Bananfodral och lövblåsare - smart eller strunt?

  05.04.2013 Huvudstadsregionen

  Glims gårdsmuseum ställer ut grejer från lövblåsare till lattevisp och plastinpackad kattmjölk. Vilka prylar tycker du är onödiga? Läs och kommentera! Se också hur man viker en kompostpåse av tabloidtidningen.

 • Avfall - Vad är det

  02.03.2013 Östnyland

  Roskens roll och återvinning

 • Skolelever samlade säckvis med värmeljusskal

  05.02.2013 Östnyland

  Östnyländska skolelever har den här vintern samlat in hundratals tusen aluminiumskal från använda värmeljus. Östra Nylands avfallsservice återvinner skalen och belönar den flitigaste klassen.

Sidor