Hoppa till huvudinnehåll

utbildare

 • Fria bildningen tryggas på glesbygden

  28.12.2014 Västnyland

  Folkhögskolor, medborgarinstitut och sommaruniversitet ska kunna planera sina kurser på längre sikt genom en finansieringsreform. Samtidigt måste folkhögskolorna genomgå ekonomiska stresstester. Det upplever Lärkkullas direktor som problematiskt.

 • Stora utmaningar med lärarutbildning på två orter

  16.04.2014 Österbotten

  Det gäller att tänka nytt, tänka kreativt och tänka tvärtom för att få lärarutbildningen att fungera i både Vasa och Helsingfors. Det anser Christina Nygren-Landgärds som är prorektor vid Åbo Akademi i Vasa.

 • Universiteten lockar studerande på mässa

  28.01.2014 Österbotten

  En rad finländska universitet men också rikssvenska utbildare presenterade sig i tisdags för ungdomar i Sydösterbotten. En utbildningsmässa ordnades i Närpes simhall och Umeå universitets Petra Smulter menade att där finns allt utom astronaut- och veterinärutbildning.

 • "Varje recension är reklam för teatern"

  02.10.2013 Österbotten

  Vilken makt har en teaterrecensent och hurudan kritik ska en skådespelare kunna tåla? Bland annat de frågorna diskuterade lektor Gabriele Alisch med avstamp i efterspelet av premiären på Wasa Teaters storsatsning Fighting Star.

 • Innokompetens skapar lokaler för kreativitet

  21.02.2013 Österbotten

  Den omgivning vi befinner oss i påverkar oss - det gäller inte minst arbete- och utbildning. I Sydösterbotten pågår som bäst projektet Innokompetens, som har som syfte att ta fram kreativa miljöer för företag, utbildare och andra organisationer.

 • "Man blir en bra människokännare då man kan utnyttja sin medialitet"

  11.01.2013 Österbotten

  Susann Knuts jobbar som hypnosterapeut och har en gåva i medialitet. Hon berättar att hon kan använda sina inre sinnen och med hjälp av dem kan hon känna in och se mer än det som är uppenbart hos sina medmänniskor. Medialitet säger hon också att är någonting alla egentligen har, men de flesta av oss har dolt, glömt eller gömt redan från liten.

 • Sandhamn: En person skadad i skjutolycka

  20.06.2012 Inrikes

  En utbildare vid Gardesjäggarregementet har fått allvarliga skottskador i en skjutolycka i Sandhamn. Olyckan inträffade vid 13-tiden under en skjutövning.