Hoppa till huvudinnehåll

magen

 • Maradona intagen på sjukhus – opererades för blödningar i magen

  13.01.2019 Sport

  Legendaren har haft hälsoproblem den senaste tiden.

  Fotbollslegendaren Diego Maradona har genomgått en operation i Argentina bekräftar hans advokat Matias Morala. Läkarna hittade bråck i magen under en kontroll tidigare den här månaden.

 • Borgåföräldrar rasar mot centralkökets skolmat - hungriga barn och ont i magen upprör

  11.10.2018 Östnyland

  Magont beror inte på skolmaten, enligt Borgå lokalservice.

  Flera föräldrar klagar på att barnen inte äter skolmaten i Borgå - eller att de äter och får sjuk mage. Både Borgå lokalservice och en forskare på THL anser ändå att magproblemen inte är skolmatens fel.

 • Linda-Marie Nilsson: Självhat är mycket skadligare för hälsan än en viss kroppsform eller extrakilon

  26.08.2018 Kultur och nöje

  Ny bok vill få oss att acceptera alla slags kroppar.

  En varm sommardag i slutet av juli 2012 laddar Linda-Marie Nilsson upp en bikinibild av sig själv på Facebook och den bilden kommer att förändra hennes liv. I dag är Nilsson kroppsaktivist och uppmanar folk att slänga vågen.

 • Inget besöksförbud vid Näse sjukhus längre

  20.02.2017 Östnyland

  Magsjukeepidemin har upphört.

  Magsjukeepidemin vid Näse sjukhus i Borgå har upphört och det är igen fritt fram att hälsa på anhöriga som vårdas på avdelningarna.

 • Seg magsjuka på Silja Symphony - enstaka fall också på systerfartyg

  07.06.2016 Inrikes

  Åtta nya fall har uppdagats.

  Den magsjuka som härjar ombord på Silja Symphony har inte gett med sig, och åtta nya fall har påträffats. Också på systerfartyget Serenade har det förekommit enstaka fall av magsjuka men det är oklart om noroviruset spridit sig också dit. En extra effektiv storstädning äger rum på torsdag och fredag på båda fartygen.

 • Magont hos barn – när ska man vara orolig?

  25.09.2015 Hälsa

  Oftast är magont ofarligt hos barn – det här är undantagen.

  Magont är en vanlig barnåkomma, men hur mycket smärta kan man avfärda med att “det hör till att barn har ont i magen” och när behöver man vara orolig? Barnläkare Erik Qvist berättar om de vanligaste orsakerna till magont hos barn.

 • Jumpa för rumpa, med lite zumba och mambo

  06.10.2014 Åboland

  Vi sitter alldeles för mycket, och många går på jumpa för att hållas i form. Gyminstruktören Anki Strömborg i Pargas säger att det borde vara en livsstil, inte något du gör bara för att få gott samvete.

 • Tom mage - kurr och fasta

  05.06.2014 Mat och fritid

  När det kurrar i magen.

  Varför är det viktigt att ha tom mage inför en operation? Vad händer i magen när man fastar? Herman von Numers, specialist i kirurgi och gastroenterologi svarar på frågor om magen.

 • Hur står det till med din bålstabilitet?

  01.04.2014 Hälsa

  Musklerna i bålen spelar en viktig roll både i vardagen och om man ska utöva idrott. Med ett enkelt test kan man kontrollera hur det står till med ens egen bålstabilitet.

 • Babyn minns musik länge

  31.10.2013 Inrikes

  Bebisar som har fått höra musik medan de var i magen minns musiken i flera månader framåt, visar en finländsk undersökning.

 • Gastroskopi

  08.10.2013 Hälsa

  Så här går det till när läkaren tittar ner i din magsäck.

  Vid en gastroskopiundersökning tittar läkaren ner i matstrupen och magsäcken med hjälp av ett böjligt rör. Med hjälp av gastroskopier hittas till exempel cancer i matstrupen, diafragmabråck och blödande magsår.

 • Tumören större än babyn

  17.09.2013 Tro

  När Torolf Backs fru blev gravid började också Torolfs mage växa, och den tumör som senare opererades ut var betydligt större än deras baby.

 • Kirurg stal heroin av drogkurir

  13.08.2013 Utrikes

  En rysk kirurg har gripits för att ha stulit heroin ur magen på en drogkurir. Läkaren kan få upp till femton års fängelse.

 • Norovirus

  28.02.2013 Hälsa

  Så skyddar du dig mot kräksjukan.

  Extremt smittsamt och extremt otrevligt. Läs om när du kan behöva läkarvård vid kräksjuka och vad du kan göra för att skydda dig mot viruset.

 • Blod i avföringen

  22.01.2013 Hälsa

  Hur orolig ska man vara om man hittar blod i avföringen?

  Hur orolig ska man vara om man hittar blod i avföringen? Gastroenterologen svarar:

 • Svampförgiftning - symptom och åtgärder

  10.09.2012 Hälsa

  Se upp för vit flugsvamp och stenmurkla.

  I Finland har vi fyra dödligt giftiga svampar: vit flugsvamp, lömsk flugsvamp, toppig giftspindelskivling och stenmurkla. De flesta allvarliga förgiftningarna förorsakas av vit flugsvamp.

 • Magkatarr (gastrit)

  09.09.2012 Hälsa

  Stress, helikobakterier och alkohol kan ge magkatarr.

  Varför får man magkatarr? Läs gastroenterologens svar.

 • Polycythemia vera

  28.08.2012 Hälsa

  Polycythemia vera är en elakartad, men långsamt framskridande blodsjukdom. Polycytemi betyder blod med många celler. Vera kommer från verus = sann, äkta.

 • Sandhamn: En person skadad i skjutolycka

  20.06.2012 Inrikes

  En utbildare vid Gardesjäggarregementet har fått allvarliga skottskador i en skjutolycka i Sandhamn. Olyckan inträffade vid 13-tiden under en skjutövning.

 • Ulcerös kolit

  07.03.2012 Hälsa

  Ulcerös kolit (sårig tjocktarmsinflammation, colitis ulcerosa) är en kronisk, inflammatorisk tarmsjukdom som ger diarréer, som kan vara blodiga eller slemblandade. I Finland diagnostiseras ca 25 nya fall per år. De flesta patienterna är i 20–30-årsåldern när sjukdomen bryter ut.

Sidor