Hoppa till huvudinnehåll

häckar

 • Skymd sikt är en stor trafikfara

  18.09.2015 Östnyland

  Låt inte träd och buskar skymma sikten!

  Både kommuner och privatpersoner har en viktig roll i att hålla buskar och träd i sådant skick att trafikanter kan se varandra då de rör sig på vägarna.

 • Storken kom till Oravais

  06.05.2015 Österbotten

  Storken häckar inte i Finland, men ungfåglar kan besöka oss.

  Ett par storkar har landat i Kimo i Oravais. Det är ovanligt men trevlig att se dem, säger Marianne Backman som har följt fåglarna hela dagen. Enligt biolog Hans Hästbacka häckar storken inte i Finland, men varje år flyger några ungfåglar hit för att se sig omkring.

 • Landskampen mellan Finland och Sverige väcker patriotiska känslor

  26.08.2014 Arkivet

  Sverigekampen, Finnkampen, Ruotsiottelut.

  Sverigekampen, Finnkampen, Ruotsiottelut: landskampen i friidrott mellan Sverige och Finland väcker häftiga och nationalistiska känslor.

 • Nej till torvtäkt för Alholmens kraft

  21.10.2013 Österbotten

  Alholmens kraft får inte bryta torv i Evijärvi. Förvaltningsdomstolen upphäver miljötillståndet eftersom konsekvenserna för både grannar och natur skulle bli alltför allvarliga.

 • Ovanliga gäster i Karleby

  07.10.2013 Österbotten

  Den hos oss ovanliga taigasångaren och kungsfågelsångaren har observerats på Tankar i Karleby. Taigasångaren har överlag setts ovanligt mycket i Finland i sommar.

 • Många pärlugglor i farten

  02.10.2013 Österbotten

  Pärlugglornas höstvandring är ovanligt livlig i år. Fågelskådare har under tidiga hösten lyckats ringmärka hundratals fåglar längs den österbottniska kusten.

 • Tre medaljer till Västnyland i ungdoms-FM

  23.02.2013 Västnyland

  Hangö IK:s Jonna Berghem och IF Raseborgs Ida Gustafsson tog varsin silvermedalj och IF Raseborgs Otto Loukkalahti en brons i inomhus-FM för ungdomar på lördag. Friidrottstävlingarna pågår i Pirkkahallen i Tammerfors.

 • Västnylänningar förbättrade sina rekord

  11.02.2013 Västnyland

  IF Raseborgs Cecilia Sandell förbättrade sitt personbästa på söndagen på 60 meter häck. Också andra västnyländska friidrottare förbättrade sina rekord i tävlingarna i Liikuntamylly i Helsingfors.

 • Jonna Berghem sexa i ungdoms-VM

  15.07.2012 Västnyland

  Hangö IK:S häcklöpare Jonna Berghem tog en fin sjätte plats i VM-finalen på 100 meter häck på söndag kväll. Skåldötjejen löpte nytt personligt rekord i 19-åringarnas VM i Barcelona i Spanien.

 • Mörö sjätte i häckfinalen i Barcelona-VM

  12.07.2012 Västnyland

  Lojos Oskari Mörö kom sexa i finalen på 400 meter häck i 19-åringarnas VM-tävlingar i spanska Barcelona på fredagskvällen. Mörö löpte nytt personligt rekord i finalen.

 • Tornfalkarna ökar i Egentliga Finland

  11.07.2012 Åboland

  Tornfalken häckar igen i flera kommuner i Egentliga Finland. Tornfalken var en vanlig syn i Finland ännu på 1960-talet, men minskade sedan kraftigt. I sommar har fågelskådare hittat åtminstone 135 tornfalksbon i Egentliga Finland.

 • Jonna Berghem till junior-VM i Barcelona

  25.06.2012 Västnyland

  Ekenäsbon och Hickenlöparen Jonna Berghem, 19, har VM för juniorer i Barcelona som mål den här säsongen. Hennes huvudgren är hundra meter häck. VM för juniorer ordnas den 10 juli.

 • Jussi Kanervo satte häckrekord

  24.06.2012 Sport

  Helsingfors IFK:s Jussi Kanervo har löpt nytt finländskt rekord på 110 meter häck i U19-klassen. Kanervo klockades för tiden 13,62 i juniorgalan i Mannheim.

 • Korpo och Tammerfors på Stafettkarnevalen 1989

  04.05.2011 Arkivet

  Skolorna i Korpo och i Tammerfors tränar

  Två finlandssvenska skolor, i Korpo och i Tammerfors, tränar inför årets idrottshändelse: Stafettkarnevalen. Sportmagasinet följer med träningarna och hur det sedan går på själva karnevalen.