Hoppa till huvudinnehåll

Livsglädje

 • Det vi känner inombords ser vi i hans tavlor - Mikki Paajanen sprider kultur och kärlek i Södra Österbotten

  20.10.2019 Kultur och nöje

  Mikki lyser som en sol över Jurva.

  När konstnären Mikki Paajanen går genom byn säger han hej på dej åt alla han möter. Folks ansikten lyser upp och han delar generöst med sig av sin energi och glädje. Han kommer med friska fläktar från den stora världen och hans konst lämnar ingen oberörd. Kurikka stad har nu tagit vara på Mikkis egenart och anställt honom för många olika kulturuppdrag. Han tar emot utländska gäster, han samarbetar med både beslutsfattare och företagare och utöver det aktiverar han långtidsarbetslösa.

 • Mark Levengood: Alla mina föreställningar om Luther har ställts på ända

  02.04.2017 Tro

  "På min konfirmation ler jag. Det gör inte prästen."

  Insikten att min Boney M-platta var mer luthersk än prästens släpiga psalmer fick mig för ett ögonblick att muttra ett hädiskt ”prästhelvete!” innan jag sansade mig och blev mitt vanliga fromma jag, skriver Mark Levengood om sitt arbete med tv-serien Mark och Luther.

 • I stopped my body

  15.10.2012 Kultur och nöje

  I Blaue Fraus nyaste granskas vårt förhållande till döden.

  Vi talar inte gärna om död, undviker kanske att överhuvudtaget reflektera över den trots att vi vet att vi närsomhelst kan konfronteras med vår förgänglighet. I Blaue Fraus nya produktion I stopped my body granskas vårt förhållande till döden i en uppsättning med koreografi och regi av Hanna Brotherus.