Hoppa till huvudinnehåll

bevattning

 • Torkan är besvärlig men blåsten är ännu värre för grönsaksodlarna i Västnyland

  03.07.2019 Västnyland

  Trots flitig bevattning gör blåsten att vattnet avdunstar.

  I fjol var den långa värmeböljan en plåga för både grönsaksodlarna och de som sommarjobbade med att plocka gurkor och andra grönsaker. I år har det hittills varit lika regnfattigt, men det är ändå inte torkan eller solen som är värst utan blåsten, som gör att all fukt avdunstar.

 • FN: Återvinning av avloppsvatten lönar sig

  05.09.2013 Utrikes

  I framtiden måste man i högre utsträckning än i dag använda avloppsvatten för bevattning av grödor och som dricksvatten. Det här konstaterar en grupp sakkunniga i en ny forskningsrapport. Bland annat FN-universitetet deltog i forskningen.

 • Potatisen behöver vatten

  05.06.2013 Västnyland

  Sommarens potatisskörd växer nu bra om den får vatten. Priset på nypotatis är fortfarande högt. På torget i Ekenäs kostade en liter inhemsk nypotatis omkring åtta euro.

 • Nu får man vatten på begravningsplatsen i Näse

  08.05.2013 Östnyland

  Pumphuset vid ån tas i bruk på fredag och vattenkranarna på begravningsplatsen borde därmed börja fungera.

 • Blågröna alger i Tasträsk fick Sibbosimskola att flytta

  19.07.2012 Östnyland

  Blågröna alger i Tasträsk i Sibbo har gjort att Folkhälsan på onsdagen måste flytta sin simskola från Tasträsk till Lövhyddan, rapporterar Sipoon Sanomat. Blågröna alger finns också i Savijärvi träsk i Sibbo.

 • St Nicolaus bevattnar med åvatten

  26.06.2012 Västnyland

  St Nicolaus Golf Club i Ingå får pumpa vatten från Ingarskilaån för bevattning av sin golfbana. Under en säsong får högst 75 000 kubikmeter vatten pumpas från ån.

 • Håll ordning på vattenslangen med en hängare

  23.09.2007 Bygga och bo

  Snickra en snygg upphängning för trädgårdsslangen.

  Det är varken särskilt praktiskt eller snyggt med en trädgårdsslang som ligger i en stökig härva i gräset. Och slanghängarna i plast har oftast en ganska trist design. Att snickra en egen slanghängare i trä är inte speciellt svårt eller dyrt. Och trädgårdsarbetet känns mycket roligare när man håller ordning på sina saker.